Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Vođena podrška u pregledaču može da pruži digitalna rešenja za probleme sa sistemom Office

Isprobajte vođenu podršku

Ako imate problema sa podešavanjem e-pošte u programu Outlook, želimo da vam pomognemo. Odaberite neku od dolenavedenih opcija za više informacija. 

Savet: Ako ste vlasnik malog preduzeća koji traži više informacija o tome kako da podesite Microsoft 365, posetite stranicu Pomoć i obuka za mala preduzeća.

Izaberite bilo koji naslov ispod i on će se otvoriti da bi prikazao više informacija:

Možda će vam biti potrebna lozinka za aplikaciju

Ako znate da ste ispravno uneli e-poštu i lozinku, podešavanje možda nije uspelo zato što morate da koristite lozinku aplikacije umesto uobičajene lozinke. Pogledajte članak Možda ćete morati da koristite lozinku aplikacije.

Ako pokušavate da podesite iCloud nalog, pratite korake u članku Dodavanje iCloud naloga e-pošte ili upravljanje nalogom e-pošte u programu Outlook. Gmail naloge potražite u članku Dodavanje Gmail naloga u Outlook.

Ručno podešavanje naloga

Ako Outlook i dalje ne može da pronađe postavke za vaš nalog e-pošte ili ako dobijete grešku tokom podešavanja, u mnogim slučajevima možete ručno da podesite nalog.

Važno: Ručno podešavanje nije moguće za naloge Microsoft 365 Exchange servera, osim ako ne želite da koristite POP ili IMAP za povezivanje sa tim nalozima. Obratite se administratoru da biste utvrdili da li je POP ili IMAP pristup omogućen za vaš nalog.

Linijski


1. korak Odaberite stavku Datoteka. U okviru Informacije o nalogu odaberite stavku Dodaj nalog.

Dodajte novi nalog

Linijski


2. korak Odaberite napredne opcije > Dozvoli mi da ručno podesim nalog.

Izaberite stavku „Napredne opcije“.

Linijski


3. korak Odaberite STAVKU POP ili IMAP.

Izbor tipa naloga prilikom ručnog podešavanja naloga e-pošte u programu Outlook

Linijski


4. korak Unesite lozinku naloga, a zatim odaberite stavku Poveži.

Dijalog „Podešavanje naloga“, stranica sa lozinkom.

Linijski


5. korak Ako podešavanje nije uspelo, odaberite stavku Promeni postavke naloga. Ažurirajte informacije o nalogu koristeći one koje ste primili od dobavljača usluga e-pošte ili iz teme Referenca imena POP i IMAP servera. Odaberite stavku Poveži.

Došlo je do problema prilikom dodavanja naloga e-pošte u Outlook.

Linijski


6. korak Odaberite stavku Gotovo da biste počeli da koristite Outlook.

Znak potvrde

Ako očekujete da Outlook sinhronizuje postojeće poruke i prilagođene fascikle pošte, a one se ne pojavljuju, još jednom proverite i uverite se da koristite ispravan tip naloga za nalog; Na primer, Hotmail.com ili Live.com adresu treba da koriste Outlook.com kao tip naloga, a ne kao Exchange ili Microsoft 365.

Ako pokušate da dodate IMAP naloga u Outlook, na primer Gmail nalog, Apple nalog, Yahoo nalog ili nalog lokalnog ISP-a, a od vas se ne traži da unesete lozinku, koristite sledeće korake za privremeno rešenje problema.

Uverite se da je na stranici IMAP detalji opozvan izbor u polju za potvrdu Zahtevaj prijavljivanje pomoću bezbedne potvrde lozinke(SPA).IMAP postavke, opozvan izbor za SPA

Ako to ne funkcioniše

 1. Otvorite kontrolnu tablu tako što ćete pritisnuti Windows taster, otkucati „Kontrolna tabla“ i izabrati kontrolnu tablu u rezultatima pretrage.

 2. Izaberite stavku Pošta.

 3. Izaberite stavku Nalozi e-pošte...

 4. Na kartici E-pošta izaberite stavku Novo.

 5. Unesite svoje ime, adresu e-pošte, a zatim unesite lozinku u polja Lozinka i Ponovo otkucajte lozinku. Zatim kliknite na dugme Dalje.

 6. Pratite korake na ekranu da biste dovršili podešavanja naloga. Možda će se od vas tražiti da unesete lozinku još jedan put.

 7. Kada se podešavanje naloga dovrši, kliknite na dugme Završi.

Ako vam Outlook stalno traži lozinku tokom podešavanja, uverite se da vam taster Caps Lock nije uključen. Lozinke razlikuju velika i mala slova. Do ovoga može doći i ako ste uneli pogrešno korisničko ime. Korisničko ime je vaša puna adresa e-pošte, na primer, tony@contoso.com.

Ako ste ranije uspešno slali i primali e-poštu u programu Outlook, a Outlook vam sada stalno traži da ponovo unesete lozinku, možda je došlo do nečega od sledećeg.

 • Promenili ste lozinku kod dobavljača e-pošte, na primer, Gmail i niste ažurirali Outlook.

 • Lozinka je istekla. Neki korporativni nalozi imaju smernice koje zahtevaju da promenite lozinku svakih nekoliko meseci.

Da biste ažurirali lozinku u programu Outlook, pogledajte članak Promena ili ažuriranje lozinke e-pošte.

Vaša lozinka za e-poštu je uskladištena u programu Outlook. Međutim, ako želite da promenite lozinku kod dobavljača e-pošte, moraćete da posetite njegov veb sajt ili tehničku podršku, odnosno da se obratite svom administratoru e-pošte. Na primer, ako imate Yahoo! nalog, prvo morate da promenite lozinku na sajtu Yahoo.com. Kada promenite lozinku kod dobavljača e-pošte, možete je ažurirati u programu Outlook. Više informacija potražite u članku Promena ili ažuriranje lozinke e-pošte.

Ako ne možete da primate nove e-poruke, postoji nekoliko koraka za rešavanje problema koje možete da izvršite.

 • Potražite tekst Rad van mreže na dnu Outlook prozora. Ako vidite ovaj tekst, odaberite karticu Slanje/prijem na vrhu ekrana, a zatim kliknite na dugme Radi van mreže da biste onemogućili režim rada van mreže.

 • Ako ne radite van mreže, otvorite veb pregledač i pogledajte da li možete da pregledate internet. Ako ne možete, proverite mrežnu vezu.

 • Proverite postavke naloga u odnosu na informacije u našem članku Referenca imena POP i IMAP servera. Pogledajte članak Promena ili ažuriranje lozinke e-pošte da biste saznali kako da pogledate postavke naloga.

Ako su se vaše poruke zaglavile u otpremnom poštanskom sandučetu ili ne dolaze do namenjenih primalaca, pogledajte članak Popravljanje poruka koje su se zaglavile u otpremnom poštanskom sandučetu.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga.

 2. Izaberite AOL nalog sa liste na kartici e-pošte, a zatim izaberite stavku Promeni.

 3. U okviru sa postavkama POP i IMAP naloga izaberite stavku Još postavki.

 4. Izaberite karticu Server odlazne pošte i potvrdite izbor u polju za potvrdu obeleženom sa Moj server odlazne pošte (SMTP zahteva potvrdu identiteta). Ako to nije slučaj, potvrdite izbor u polju.

 5. Izaberite karticu Više opcija i uverite se da koristite sledeće postavke ako imate IMAP nalog:

  • Server dolazne pošte (IMAP): 993

  • Koristi sledeći tip šifrovane veze: SSL/TLS ili SSL

  • Server odlazne pošte (SMTP): 465 ili 587

  • Koristi sledeći tip šifrovane veze: SSL/TLS, SSL, TLS ili Automatski

Ako imate POP nalog, opcije će izgledati malo drugačije. Uverite se da koristite ove postavke:

 • Server dolazne pošte (POP): 995

 • Koristi sledeći tip šifrovane veze: SSL/TLS (ili SSL)

 • Server odlazne pošte (SMTP): 465 ili 587

 • Koristi sledeći tip šifrovane veze: SSL/TLS, SSL, TLS ili Automatski

Moj Outlook ne izgleda kao nijedna od ovih slika

Postoji više načina da šaljete i primate e-poštu i dostupno je više verzija programa Outlook. Ako se slike u ovim temama ne podudaraju sa onim što vidite na ekranu, možda koristite različitu verziju programa Outlook. Više informacija potražite u članku Koju verziju programa Outlook imam?.

Moj problem nije naveden ovde

Ako imate problem koji jedna od gorenavedenih opcija nije rešila, posetite Microsoft Outlook Answers zajednicu gde možete da postavite pitanja i pronađete odgovore stručnjaka iz zajednice.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×