Traženje poruka i još mnogo toga u Teams

Postoji nekoliko opcija pretrage i filtriranja koje će vam pomoći da pronađete poruke, osobe, datoteke i druge informacije deljene u Teams.

Započnite bilo koju pretragu iz polja za pretragu na vrhu Teams. Kada otkucate reč ili ime, Teams prikazaće srodne rezultate. Odaberite jednu od predloženih stavki ili pritisnite taster Enter da biste nabavili kompletnu listu.

Videćete stranicu za pretragu sa listom na levoj strani stranice Teams. Odaberite neku od stavki da biste stekli potpun prikaz stavke.

Pretraga trenutne lokacije pritiskom na kombinaciju tastera Ctrl+F

Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+F(cmd+F u macOS) da biste pretražili poruke u okviru određenog ćaskanja ili kanala u programu Teams.

  1. Odaberite oblast koji želite da pretražite – na primer, nedavno ćaskanje ili kanal Opšte u okviru tima.

  2. Pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+F, a zatim termine za pretragu, a zatim pritisnite taster Enter. Rezultati pretrage će se prikazati iz tog ćaskanja ili razgovora na kanalu.

  3. Odaberite neki od dostupnih rezultata i Teams će se pomeriti nagore do lokacije te određene poruke.

Traženje jedan-na-jedan ili grupno ćaskanje

Otkucajte ime osobe u polju za pretragu. Videćete njihova imena i sve grupne ćaskanje na listi. Izaberite njihovo ime da biste otišli na vaše jedan-na-jedan ćaskanje sa njima ili odaberite grupno ćaskanje da biste otišli tamo gde ste stali.

Traženje imena ili grupe

Potražite grupna ćaskanja po imenu ćaskanja (ako ga ima) ili pretražite po imenu učesnika ćaskanja. 

Traženje timova i kanala

Potražite tim ili kanal po imenu u polju za pretragu. Izaberite predloženu opciju sa liste da biste direktno prešli na tim ili kanal. 

Traži poruke

Počnite da kucate ključnu reč u polju za pretragu i pritisnite taster Enter. Ovo prikazuje listu rezultata koji sadrže ključnu reč.

Traži poruke

Filtriranje rezultata

Kada unesete termine za pretragu u polje za pretragu, koristite kartice Poruke ,Osobe ili Datoteke iznad rezultata da biste suzili pretragu. Kada napravite početni izbor, pojaviće se još jedna ploča filtera koja pruža opciju pretrage za graularnije rezultate.

Na primer, ako izaberete stavku Poruke, onda možete filtrirati po kome je poruka, od koga se poruka nalazi i još mnogo toga. 

Pretraga pomoću filtera

Korišćenje izmena pretrage 

Za bogatije rezultate pretrage u porukama koristite KQL (Keyword Query Language). Ovo su izmene koje Teams podržane:

Napomena: Ne zaboravite da između dvotačka i termina za pretragu nema razmaka.

  • Od:Ime osobe

  • In:Channel or group chat name

  • Tema:ključna reč iz poruke kanala sa redom za temu

  • Poslato:Datum

Saveti za pretragu za

  • Koristite staricu * da biste dobijali rezultate za sve reči sa podudarajućim prefiksom. Otkucajte prvih nekoliko slova reči odmah iza čega sledi lokacija. Na primer, otkucajte "serv*" u polju za pretragu i dobijate rezultate za sva četiri slova (server, uslugu i tako dalje).

  • Koristite znake navoda da biste potražili tačno podudaranje za reč ili frazu. Primer: "godišnji budžet".

  • Polje za pretragu takođe podržava određene ispravke pravopisa i podudaranja nadimaka za pretragu osoba.

Napomena: Više informacija o korišćenju KQL-a potražite u dokumentaciji za projektante u članku Referenca sintakse jezika upita ključnih reči (KQL).

Filtrirajte feed aktivnosti

U feedu o aktivnostima izaberite stavku Filtriraj Dugme „Filter“ da biste otkucali ključnu reč. Izaberite stavku Više Dugme „Još opcija“ da biste prikazali određene tipove poruka, kao što su nepročitane poruke, @mentions, odgovori i sviđanja. 

Da biste samo pogledali aktivnost, izaberite Feed na vrhu, a zatim izaberite stavku Moja aktivnost.

Pronalaženje sačuvanih poruka

Da biste sačuvali poruku, izaberite Više opcija Dugme „Još opcija“ > Sačuvaj ovu poruku kao Ikona "Sačuvaj poruku" u Teams.

Da biste videli listu sačuvanih poruka, izaberite sliku profila u gornjem desnom delu Teams, a zatim odaberite stavku Sačuvano. Ili koristite komandu prečice /sačuvanu u polju za pretragu.

Sačuvane poruke

Dodirnite stavku Dugme „Pretraži“. pretragu i unesite termin za pretragu ili frazu. Dodirnite Poruke ili Osobe da biste suzili rezultate.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×