Pređi na glavni sadržaj

Umetanje tajmera na ekranu

Možete da dodate i animite tajmer na ekranu ili traku toka da bi prezentacija bila zanimljivija. Na primer, možda ćete želeti da dodate vremenski vremenski kviz na kraj obuke pomoću ekrana odbrojavanja. Možete da koristite funkcije animacije u PowerPoint da biste kreirali mnogo raznih vrsta tajmera.

Ako tražite tajmer da biste pratili koliko dugo ste govorili da biste ostali u okviru dodeljenog vremena, pogledajte članak Pokretanje prezentacije i pogledajte beleške u prikazu zaizlagača.

Savet: U Office skladištumožete da pronađete i druge tipove tajmera, kao što je stgledač.

Kreiranje tajmer za odbrojavanje

Ovaj tajmer koristi jednostavnu, ali dramatičnu sekvencu animacije. Prikazuje odbrojavanje u intervalima od 5 do 1.

 1. Počnite tako što ćete kreirati pet okvira za tekst sa brojevima 5 do 1. Animiraćemo ih da bismo mogli da nestanemo jednu po jednu u intervalima.

  Okviri za odbrojavanje.

  Savet: Kreirajte polja po redosledu od najvišeg ka najnižem kako biste ih lakše animirali.

 2. Da biste kreirali okvire za tekst, na kartici Umetanje , u grupi tekst izaberite stavku okvirza tekst i nacrtajte okvir za tekst na slajdu. Zatim dodajte broj. Možete kopirati i nalepiti na duplikat, a zatim urediti nove okvire.

 3. Kliknite unutar pravougaonika teksta sa brojem.

 4. Na kartici animacije , u grupi Napredna animacija kliknite na dugme Dodaj animacijui idite na stavku Izađi. Ovde možete da izaberete željenu animaciju, na primer nestanete.

  Na kartici animacije, u grupi napredna animacija kliknite na dugme Dodaj animaciju. Imate mnogo opcija za animaciju.
 5. Izaberite ostatak pravougaonika 4, 3, 2, 1 po redosledu, primenu iste izlazne animacije, na svaku, jednupo jednu.

 6. Kliknite na okno animacije> animacije da biste prikazali okno za animaciju. Numerisanje pravougaonika može biti malo zbunjujuće zato što se PowerPoint bavi drugim objektima na slajdu. Pogledajte broj sa desne strane koji prikazuje tekst u pravougaoniku.

  Clickn animacije, a zatim okno za animaciju da bi se prikazala okno za animaciju. Broj sa desne strane tačke odražava broj u pravougaoniku.
 7. Želite samo prvi pravougaonik sa brojem 5 za pokretanje na kliknu i želite da ostane na ekranu jednu sekundu pre nego što nestane. Želite da druga polja čekaju jednu sekundu pre automatskog nestanka automatski, jedan po jedan.

  Izaberite stavku pravougaonik 5i u grupi funkcijaanimacije>, ostavite početne postavke : Klikni i Trajanje: .01, ali podesi odlaganje na 01,00, jednu sekundu.

  U grupi „Podešavanje vremena“ postavite „Započni pri kliku“.
 8. Sada, u oknu "animacija" izaberite ostatak pravougaonika, od 4 do 1. Ponovo u grupi tajming podešavanje detalja vremena na: Start: posle prethodnog, Trajanje: automatskoi odlaganje: 01:00.

  U grupi „Podešavanje vremena“ možete da podesite detalje za podešavanje vremena.
 9. Kada završite, isprobajte to tako što ćete videti režim projekcije slajdova i reprodukovati sa trenutnog slajda. Kliknite da biste započeli odbrojavanje!

Saveti: 

 • Možete da pregledate efekte animacije u bilo kom trenutku. Na kartici animacije , u grupi Pregled kliknite na dugme Pregled.

 • Posle odbrojavanja, možda ćete želeti da dodate animaciju, kao što je okvir za tekst koji čita Završeno! Da biste to uradili, Umetnite okvir za tekst, izaberite ga, idite na stavku animacije > Napredna animacija > ulaza>. Zatim, u grupi vremenski podešavanje, kliknite na dugme Započni da bistepokrenuli početaki podešavanjeodlaganjana00,00. Obratite pažnju na to da se ovaj okvir za tekst takođe pojavljuje u oknu za animaciju.

Napomena: Možete jednostavno da animirate oblike da biste se pojavili ili nestali pomoću različitog ulaza i EXIT animacija u PowerPoint. Možete da koristite bilo koju dozu, ali je dobra ideja da se isti zastoj za svaki objekat podesi u nizu.

Nakon odbrojavanja, možete da dodate animaciju za „Završeno!“

Vrh stranice

Kako da kreirate tajmer trake toka

Drugi efikasan način da dodate tajmer za odbrojavanje jeste da oponatas izgleda trake toka.

 1. Na kartici Umetanje , u grupi ilustracije kliknite na dugme oblicii izaberite pravougaonik.

  Možete da izaberete oblik kao što je pravouganik u odeljku „Oblici“ grupe „Ilustracije“.
 2. Na slajdu kliknite na mesto na kom želite traku toka i Nacrtajte pravougaonik sa njegovom ivicom na levoj strani slajda.

  Traka toka.
 3. Možete da obojite traku kako želite. Kliknite desnim tasterom miša na traku, a zatim izaberite stavku Oblikuj oblik > Opcije oblika > popuniti > punu popuna.

  Traka toka sa plavom popunom.
 4. Na kartici animacije , u grupi animacija izaberite stavku ulazi.

 5. Izaberite stavku Opcije efektai izaberite sleva.

 6. U grupi tajming , Podešavanje trajanja u broju sekundi koje želite da pokrene traka toka, na primer, 30 sekundi. Za Početakizaberite stavku na klik.

  Evo kako vaše postavke treba da izgledaju:

  Postavke za određeni efekat trake toka.

Kada završite, isprobajte to tako što ćete videti režim projekcije slajdova i reprodukovati sa trenutnog slajda. Kliknite da biste započeli tajmer. Traka toka treba da izgleda da raste sa leve strane ekrana 30 sekundi i da se zaustavi.

Takođe pogledajte

Animirajte tekst ili objekte

Dodavanje, promena ili uklanjanje prelaza između slajdova

Podešavanje vremena i brzine prelaza

Animiranje slika, clip art kolekcija, teksta i drugih objekata

Probe vremenskih rasporeda za projekciju slajdova

Korišćenje mastera slajda za prilagođavanje prezentacije

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×