Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft Teams nudi različite načine za pristup obaveštenjima, primanje i upravljanje njima. Ove postavke uključuju kako, kada i gde se obaveštenja pojavljuju, prilagođene postavke za kanale i ćaskanje, izgled i zvukove, isključivanje određenih poruka i tako dalje.

Važno: 

  • Microsoft Windows može da blokira obaveštenja pre nego što se pojave u usluzi Teams. Pratite uputstva u članku Promena postavki obaveštenja i radnji u usluzi Windows 10  da biste se uverili da postavke sistema dozvoljavaju aplikacijama (uključujući Teams) da vam šalju obaveštenja.

  • Ako koristite macOS verziju 10.15 i novije verzije, pratite uputstva u članku Korišćenje obaveštenja na Mac računaru.

Da biste upravljali obaveštenjima, izaberite Stavku Postavke i dodatne opcije Teams ikona "Još"u gornjem desnom uglu usluge Teams, a zatim izaberite Postavke Dugme „Postavke“ >Obaveštenja Dugme „Aktivnost“.

Upravljanje zvukom obaveštenja

Da biste isključili ili uključili zvukove obaveštenja, uključite opciju Reprodukuj zvuk za dolazne pozive i obaveštenja.

Prilagođavanje obaveštenja kanala

  • Da biste dobijali obaveštenje o svim prikazanim kanalima, izaberite stavku Sve aktivnosti

  • Da biste dobili obaveštenje samo kada ste @mentioned ili kada primate odgovore na poruke na kanalima, izaberite pominjanja & odgovore

  • Za najveću kontrolu nad obaveštenjima o kanalu izaberite opciju Prilagođeno

Da biste saznali više, pogledajte članak Prilagođavanje obaveštenja kanala.

Prilagođavanje obaveštenja Teams kanala

Promena obaveštenja kanala sa liste timova

Zadržite pokazivač na kanalu na listi timova i izaberite stavku Još opcija Ikona "Više opcija u usluzi Microsoft Teams" > Kanal obaveštenja Dugme „Aktivnost“.

Odaberite stavku Sve aktivnosti, Isključeno ili Prilagođeno – kao što biste to u postavkama. Kada izaberete opciju Prilagođeno, otvoriće se novi prozor koji ima više opcija.

Napomena: Kanali su @mentions isključeni i sve nove objave će se podrazumevano prikazivati samo u odeljku Aktivnost Dugme „Aktivnost“.

Snimak ekrana postavki obaveštenja kanala u meniju "Više opcija". Crvena linija kruži ikonom "više opcija" i obaveštenjima kanala

Prilagođavanje svih ostalih obaveštenja

Kliknite na dugme Uredi pored kategorije da biste prilagodili način na koji primate obaveštenja za tu kategoriju.

Kategorije obuhvataju ćaskanje, sastanke i pozive, Osobe i drugo.

Snimak ekrana postavki teams obaveštenja za ćaskanje, sastanke, osobe i druge.

Dobijanje obaveštenja samo u aplikaciji

Izaberite stavku Uredipored stavke Ćaskanje, a zatim odaberite stavku Prikaži samo u feedu za određenu kategoriju. Sva obaveštenja za taj tip aktivnosti biće poslata na stranicu Aktivnost Dugme „Aktivnost“, koju možete da pronađete u gornjem levom uglu usluge Teams.

Napomena: Aplikacija će i dalje bljeskati na traci zadataka radne površine kada stignu obaveštenja, ali se nijedan iskačući prozor neće pojaviti na radnoj površini.

Snimak ekrana postavki obaveštenja za Teams ćaskanje

Dobijanje obaveštenja u aplikaciji i na radnoj površini

Odaberite da li će se pregled poruke prikazivati na radnoj površini ili ne tako što ćete uključiti preklopnik za Prikaz pregleda poruka.

Izaberite Reklamni natpis i feed da biste primali obaveštenja i kao obaveštenja na radnoj površini i kao upozorenje u odeljku Aktivnost Dugme „Aktivnost“.

Napomena: U operativnom sistemu Windows reklamni natpisi će se pojaviti u donjem desnom uglu ekrana. U operativnom sistemu macOS, one se pojavljuju u gornjem desnom uglu.

Snimak ekrana postavki teams obaveštenja. Crveni obris krugova po postavkama reklamnog natpisa i feeda

Isključivanje obaveštenja tokom sastanaka i poziva

Izaberite stavku Uredi pored stavke Sastanci i pozivi, a zatim uključite preklopnik za privremeno isključi obaveštenja tokom sastanaka i poziva.

Da biste saznali više o uključivanju/isključivanje obaveštenja tokom sastanka, pogledajte članak Privremeno isključivanje obaveštenja tokom sastanka u usluzi Teams.

Napomena: Postavke padajuće liste u okviru Obaveštenja o pokretanju sastanka i Obaveštenja o ćaskanju sa sastanka ne utiču na izbor za privremeno isključivanje obaveštenja tokom sastanaka i poziva. Njih možete da izmenite zasebno.

isključivanje obaveštenja tokom sastanaka i poziva

Isključivanje obaveštenja za određene razgovore

U razgovoru na kanalu idite u gornji desni ugao originalne poruke i izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“ >Isključi obaveštenja

Kao i prigušivanje ćaskanja, isključivanje obaveštenja o razgovoru na kanalu zaustaviće ažuriranja za taj određeni razgovor.

Napomena: I dalje ćete primati obaveštenja ako vam neko @mentions pristup.

Snimak ekrana menija "Više opcija" u razgovoru na kanalu. Crvena linija kruži postavkama obaveštenja za isključivanje.

Upravljanje obaveštenjima iz aktivnosti

Idite na stavku Dugme „Aktivnost“ aktivnosti na levoj strani usluge Teams, zadržite pokazivač iznad obaveštenja koje želite da promenite, a zatim izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“.

Odavde označite obaveštenje kao pročitano ili nepročitano, isključite obaveštenja za reakcije i aplikacije i u obaveštenjima kanala možete da prilagodite vrstu aktivnosti o kojima dobijate obaveštenja za taj određeni kanal.

isključi obaveštenja o reakciji iz aktivnosti

Srodne teme

Najbolje prakse za Teams obaveštenja

Prve stvari koje treba da znate o obaveštenjima

Privremeno isključivanje obaveštenja tokom sastanka u usluzi Teams

Prilagođavanje obaveštenja kanala u usluzi Teams

Da biste prilagodili obaveštenja, dodirnite sliku profila u gornjem levom uglu aplikacije za mobilne uređaje, a zatim izaberite obaveštenja. Da biste rešili probleme sa obaveštenjima na mobilnom uređaju, pogledajte članak Rešavanje problema sa obaveštenjima za Teams aplikacije za mobilne uređaje

Srodne teme

Najbolje prakse za Teams obaveštenja

Prve stvari koje treba da znate o obaveštenjima

Privremeno isključivanje obaveštenja tokom sastanka u usluzi Teams

Prilagođavanje obaveštenja kanala u usluzi Teams

Da biste prilagodili obaveštenja, dodirnite sliku profila u gornjem levom uglu aplikacije za mobilne uređaje, a zatim izaberite obaveštenja. Da biste rešili probleme sa obaveštenjima na mobilnom uređaju, pogledajte članak Rešavanje problema sa obaveštenjima za Teams aplikacije za mobilne uređaje

Srodne teme

Najbolje prakse za Teams obaveštenja

Prve stvari koje treba da znate o obaveštenjima

Privremeno isključivanje obaveštenja tokom sastanka u usluzi Teams

Prilagođavanje obaveštenja kanala u usluzi Teams

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×