Microsoft Teams nudi različite načine za pristup obaveštenjima, primanje i upravljanje podacima. U ove postavke spadaju kako, kada i gde se obaveštenja pojavljuju, prilagođene postavke za kanale i ćaskanje, izgled i zvukove, isključivanje određenih poruka i tako dalje.

Važno: 

  • Microsoft Windows može da blokira obaveštenja pre nego što se pojave u Teams. Pratite uputstva u promena postavki obaveštenja i radnji u programu Windows 10  kako biste se uverili da postavke sistema dozvoljavaju aplikacijama (uključujući Teams) da vam šalju obaveštenja.

  • Ako koristite macOS verziju 10.15 i novije verzije, pratite uputstva u temi Korišćenje obaveštenja na Mac računaru.

Da biste upravljali obaveštenjima, izaberite stavku Postavke i dodatne Teams more icon u gornjem desnom vremenu usluge Teams, a zatim izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke“ > Notifications Dugme „Aktivnost“.

Upravljanje zvukom obaveštenja

Da biste isključili ili uključili zvukove obaveštenja, uključite reprodukuj zvuk za dolazne pozive i obaveštenja.

Prilagođavanje obaveštenja kanala

  • Da biste biti obavešteni o svim prikazanim kanalima, izaberite stavku Sve aktivnosti

  • Da biste dobili obaveštenje samo kada vas @mentioned ili kada primite odgovore na poruke na kanalima, izaberite stavku Pominjanja & odgovore

  • Za najveću kontrolu nad obaveštenjima o kanalu izaberite opciju Prilagođeno

Prilagođavanje obaveštenja Teams kanala

Prilagođavanje svih ostalih obaveštenja

Kliknite na dugme Uredi pored kategorije da biste prilagodili način na koji primate obaveštenja za tu kategoriju.

Kategorije uključuju "Ćaskanje", "Sastanci" i "Pozivi", "Osobe" i "Ostalo".

Snimak ekrana postavki Teams obaveštenja za ćaskanje, sastanke, osobe i drugo.

Dobijanje obaveštenja samo u aplikaciji

Izaberite stavku Uredi pored stavke Ćaskanje, a zatim odaberite stavku Prikaži samo u feedu za određenu kategoriju. Sva obaveštenja o tom tipu aktivnosti biće poslata na Dugme „Aktivnost“, koje možete pronaći u gornjem levom uglu Teams.

Napomena: Aplikacija će i dalje bljeskati na traci zadataka radne površine kada stigne obaveštenja, ali se na radnoj površini ne pojavljuje nijedan iskačući prozor.

Snimak ekrana postavki obaveštenja Teams ćaskanja

Dobijanje obaveštenja u aplikaciji i na radnoj površini

Odaberite da li će se pregled poruka prikazati na radnoj površini ili ne tako što će se preklopnik za prikaz poruke prikazati na radnoj površini.

Izaberite Baner i feed da biste primali obaveštenja i kao obaveštenja na radnoj površini i kao upozorenje na traci Dugme „Aktivnost“.

Napomena: U Windows se baneri za obaveštenja prikazuju u donjem desnom vremenu ekrana. U macOS prikazuju se u gornjem desnom vremenu.

Snimak ekrana postavki Teams obaveštenja. Crveni struktura zaokružjuje postavku banera i feeda

Isključivanje obaveštenja tokom sastanaka i poziva

Izaberite stavku Uredi pored stavke Sastanci i pozivi, a zatim uključite preklopnik za priguši obaveštenja tokom sastanaka i poziva.

Napomena: Na padajuće postavke u okviru Obaveštenja o početku sastanka i Obaveštenja o ćaskanju o sastancima ne utiču izborom da se obaveštenja priguše tokom sastanaka i poziva. Njih možete da izmenite zasebno.

isključi obaveštenja tokom sastanaka i poziva

Isključivanje obaveštenja za određene razgovore

U razgovoru kanala idite u gornji desni ugao originalne poruke i izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“ > Isključi obaveštenja

Kao i kada je ćaskanje utišano, isključivanje obaveštenja u razgovoru na kanalu će zaustaviti ažuriranja za taj određeni razgovor.

Napomena: I dalje ćete primati obaveštenja ako vam neko @mentions vas.

Snimak ekrana menija sa više opcija u razgovoru na kanalu. Crvena linija zaokruži postavke isključivanja obaveštenja.

Promena obaveštenja kanala sa liste timova

Hover on a channel in your teams list and select More options Ikona "Više opcija u usluzi Microsoft Teams" > Channel notifications Dugme „Aktivnost“.

Odaberite opciju Sve aktivnosti, Isključenoili Prilagođeno – kao što biste to u postavkama. Kada izaberete opciju Prilagođeno, otvoriće se novi prozor koji ima više opcija.

Napomena: Kanali su podrazumevano @mentions isključeni i sve nove objave će se prikazati samo u prikazu Aktivnost Dugme „Aktivnost“.

Snimak ekrana postavki obaveštenja kanala u meniju "Više opcija". Crvena linija kruži ikonu "Više opcija" i obaveštenja kanala

Upravljanje obaveštenjima iz aktivnosti

Izaberite stavke Dugme „Aktivnost“ aktivnosti na levoj strani Teams, iznad obaveštenja koje želite da promenite, a zatim izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“.

Odavde označite obaveštenje kao pročitano ili nepročitano, isključite obaveštenja za reakcije i aplikacije, a na obaveštenjima kanala možete da prilagodite o kakvoj vrsti aktivnosti ćete dobijati obaveštenja za taj određeni kanal.

isključi obaveštenja o reakciji iz aktivnosti

Da biste saznali više, pogledajte prve stvari koje treba znati o obaveštenjima.

U feedu o aktivnostima dodirnite stavku Filtriraj Dugme „Filter“ da biste prikazali samo određene tipove poruka, kao što su nepročitane poruke, @mentions, odgovori i sviđanja. Koristite opcije feeda da biste izabrali tim ili pojedinačnu aktivnost.

Da biste prilagodili obaveštenja, dodirnite stavku Meni Dugme „Još“ > Postavke > Obaveštenja.

U feedu o aktivnostima dodirnite stavku Filtriraj Dugme „Filter“ da biste prikazali samo određene tipove poruka, kao što su nepročitane poruke, @mentions, odgovori i sviđanja. Koristite opcije feeda da biste izabrali tim ili pojedinačnu aktivnost.

Da biste prilagodili obaveštenja, dodirnite stavku Meni Dugme „Još“ > Postavke > Obaveštenja.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×