Upravljanje obaveštenjima u usluzi Teams

Microsoft Teams nudi različite načine za pristup obaveštenjima, primanje i upravljanje podacima. Ove postavke uključuju kako, kada i gde se obaveštenja pojavljuju, prilagođene postavke za kanale i ćaskanje, izgled i zvukove, isključivanje određenih poruka i tako dalje.

Važno: 

  • Microsoft Windows može da blokira obaveštenja pre nego što se pojave u Teams. Pratite uputstva u promena postavki obaveštenja i radnji u programu Windows 10 da biste se uverili da postavke sistema dozvoljavaju aplikacijama (uključujući Teams) da vam šalju obaveštenja.

  • Ako koristite macOS verziju 10.15 i novije verzije, pratite uputstva u temi Korišćenje obaveštenja na Mac računaru.

Da biste upravljali obaveštenjima, Postavke obaveštenja i Teams more icon dodatne stavke u gornjem desnom vremenu usluge Teams, a zatim izaberite stavku Dugme „Postavke“ Postavke > Dugme „Aktivnost“ obaveštenja.

U ovom članku

Upravljanje zvukom obaveštenja

Da biste isključili ili uključili zvukove obaveštenja, uključite reprodukuj zvuk za dolazne pozive i obaveštenja.

Upravljanje obaveštenjima iz aktivnosti

Izaberite stavke Dugme „Aktivnost“ aktivnosti na levoj strani Teams, iznad obaveštenja koje želite da promenite, a zatim izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“ .

Odavde označite obaveštenje kao pročitano ili nepročitano, a na obaveštenjima kanala možete da prilagodite o kakvoj vrsti aktivnosti ćete dobijati obaveštenja za taj određeni kanal.

Prilagođavanje obaveštenja kanala

  • Da biste biti obavešteni o svim prikazanim kanalima, izaberite stavku Sve aktivnosti

  • Da biste dobili obaveštenje samo kada vas @mentioned ili kada primite odgovore na poruke na kanalima, izaberite stavku Pominjanja & odgovora

  • Za najveću kontrolu nad obaveštenjima o kanalu izaberite opciju Prilagođeno

Prilagođavanje obaveštenja Teams kanala

Prilagođavanje svih ostalih obaveštenja

Kliknite na dugme Uredi pored kategorije da biste prilagodili način na koji primate obaveštenja za tu kategoriju.

Kategorije uključuju "Ćaskanje","Sastanci","Osobe"i "Ostalo".

Snimak ekrana postavki Teams obaveštenja za ćaskanje, sastanke, osobe i drugo.

Dobijanje obaveštenja samo u aplikaciji

Izaberite Uredi pored stavke Ćaskanje, a zatim odaberite stavku Prikaži samo u feedu za određenu kategoriju. Sva obaveštenja o tom tipu aktivnosti biće poslata na Dugme „Aktivnost“ Aktivnost, koje možete pronaći u gornjem levom uglu usluge Teams.

Napomena: Aplikacija će i dalje bljeskati na traci zadataka radne površine kada stigne obaveštenja, ali se na radnoj površini ne pojavljuje nijedan iskačući prozor.

Snimak ekrana postavki obaveštenja Teams ćaskanja

Dobijanje obaveštenja u aplikaciji i na radnoj površini

Izaberite Baner i feed da biste primali obaveštenja i kao obaveštenja na radnoj površini i kao upozorenje na traci Dugme „Aktivnost“ .

Odaberite da li će se pregled poruka prikazati na radnoj površini ili ne tako što će se preklopnik za prikaz poruke uključivati.

Napomena: U Windows se baneri za obaveštenja prikazuju u donjem desnom vremenu ekrana. U macOS prikazuju se u gornjem desnom vremenu.

Snimak ekrana postavki Teams obaveštenja. Crveni struktura zaokružjuje postavku banera i feeda

Isključivanje obaveštenja za određene razgovore

U razgovoru na kanalu idite u gornji desni ugao originalne poruke i izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“ > Isključi obaveštenja. 

Kao i kada je ćaskanje utišano, isključivanje obaveštenja u razgovoru na kanalu će zaustaviti ažuriranja za taj određeni razgovor.

Napomena: I dalje ćete primati obaveštenja ako vam neko @mentions vas.

Snimak ekrana menija sa više opcija u razgovoru kanala. Crvena linija zaokruži postavke isključivanja obaveštenja.

Promena obaveštenja kanala sa liste timova

Hover on a channel in your teams list and select More options Microsoft Teams more options icon > Channel notifications Dugme „Aktivnost“ .

Odaberite opciju Sve aktivnosti,Isključenoili Prilagođeno– kao što biste to u postavkama. Kada izaberete Prilagođeno, otvara se novi prozor koji ima više opcija.

Napomena: Kanali su podrazumevano @mentions isključeni i sve nove objave će se prikazati samo u prikazu Aktivnost Dugme „Aktivnost“ .

Snimak ekrana postavki obaveštenja kanala u meniju "Više opcija". Crvena linija kruži ikonu "Više opcija" i obaveštenja kanala

Da biste saznali više, pogledajte Šest stvari koje treba da znate o obaveštenjima.

U feedu o aktivnostima dodirnite stavku Filtriraj Dugme „Filter“ da biste prikazali samo određene tipove poruka, kao što su nepročitane poruke, @mentions, odgovori i sviđanja. Koristite opcije feeda da biste izabrali tim ili pojedinačnu aktivnost.

Da biste prilagodili obaveštenja, dodirnite stavku Meni Dugme „Još“ > Postavke > Obaveštenja.

U feedu o aktivnostima dodirnite stavku Filtriraj Dugme „Filter“ da biste prikazali samo određene tipove poruka, kao što su nepročitane poruke, @mentions, odgovori i sviđanja. Koristite opcije feeda da biste izabrali tim ili pojedinačnu aktivnost.

Da biste prilagodili obaveštenja, dodirnite stavku Meni Dugme „Još“ > Postavke > Obaveštenja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×