Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Rešavanje problema sa kodovima za verifikaciju

Postoji nekoliko mogućih objašnjenja zašto kodovi za verifikaciju ne dolaze uvek. Pročitajte listu najčešćih uzroka i pogledajte da li se neki od njih odnosi na vas ili koristite alatku za rešavanje problema da biste vas vodili.

Start

Da li vaš telefon blokira tekstualne poruke iz nepoznatih brojeva?
Ako je tako, promenite postavke telefona , a zatim odaberite stavku Nemam kôd. Poslaćemo vam drugi kod za verifikaciju.

Da li ste dodali VOIP broj?
VOIP brojeve nije moguće dodati kao način prijavljivanja ili dobijanja kodova za verifikaciju. Dodajte broj mobilnog telefona.

Da li je e-pošta slala verifikacioni kôd u fasciklu sa neželjenom poštom?
Proverite da li u fascikli sa neželjenom e-poštom postoje poruke sa Microsoft naloga i koristite kôd koji vam je poslat. Važeći kodovi za verifikaciju potiče sa @accountprotection.microsoft.com-adrese.

Označite @accountprotection.microsoft.com kao pouzdanog pošiljaoca da biste primili kôd za verifikaciju u prijemnom poštanskom sandučetu.

Da li su broj telefona ili adresa e-pošte ispravno uneti?
Da bismo zaštitili vaše informacije dok se prijavljujete, prikazujemo vam samo poslednje dve cifre vašeg broja telefona ili prva dva znaka vaše e-adrese.

Da biste videli da li su bezbednosne informacije ispravne:

 1. Prijavite se na stranicu "Osnove bezbednosti " pomoću Microsoft naloga.

 2. Izaberite stavku Ažuriraj informacije.

 3. Odaberite metod za koji znate da funkcioniše ili odaberite stavku Nemam nijedan od ovih podataka da biste zamenili bezbednosne informacije.

Da li se alternativna adresa e-pošte završava sa @outlook.com, @hotmail.com, @live.com ili @msn.com?
Ako je tako, koristite jedan Microsoft nalog da biste verifikovali drugi Microsoft nalog. To može da oteža praćenje u koji ste prijavljeni. Kada se prijavite na drugi nalog (da biste dobili kôd poslat na tu e-poruku), većina pregledača vas automatski odjavljuje sa prvog naloga (prvog koji zapravo zahteva kôd).

Da biste preuzeli verifikacioni kôd:

 1. Prijavite se pomoću pregledača u režimu privatnosti pomoću prvog naloga. To vam omogućava da ostanete prijavljeni na oba naloga u isto vreme.

 2. Kada se od vas zatraži da unesete kôd za verifikaciju koji je poslat na alternativnu adresu e-pošte, nemojte zatvoriti prozor pregledača.

 3. Otvorite novi prozor u režimu privatnosti. Ctrl + Shift + P je prečica za InPrivate pregledanje u pregledačima Microsoft Edge i Internet Explorer. Ako koristite neki drugi pregledač, pogledajte pomoć za taj pregledač da biste dobili informacije o režimu privatnosti.

 4. U novom prozoru prijavite se na alternativni nalog e-pošte i potražite poruku od tima Microsoft naloga. Kopirajte ili zapišite kôd za verifikaciju iz poruke.

 5. Vratite se u prozor koji od vas traži kôd za verifikaciju. Unesite kôd i pratite uputstva.

Ponekad možete naići na blok prilikom pokušaja potpisivanja. Razumemo da to može biti frustrirajuće i poremećeno, ali evo nekih razloga koji stoje iza blokova i uputstva o tome kako da ih prevaziđete.

 1. Neobična aktivnost. Možda ste blokirani zbog neobične aktivnosti. Microsoft radi na zaštiti vas, naloga i naših usluga tako što procenjuje pouzdanost i kredibilitet svakog prijavljivanja, prijavljivanja ili interakcije sa klijentima. Ako vaše radnje aktiviraju obaveštenja ili značajno odstuku od tipičnih obrazaca, možemo to da protumačimo kao potencijalno rizično ponašanje, što će doveti do privremenog bloka.

 2. Velika količina zahteva. Prekomerni zahtevi ili zahtevi koji se ponavljaju na alternativne e-poruke ili brojeve telefona mogu dovesti do toga da vas blokiramo. To može dovesti do privremenih ili trajnih blokova.

 3. Kršenje uslova korišćenja usluge. Učestvovanje u aktivnostima koje krše uslove korišćenja usluge naloga mogu dovesti do blokiranja naloga.

 4. Možda postoji veliki ugroženi saobraćaj koji dolazi sa vaše geografske lokacije, a da bismo vas zaštitili, takođe možemo da blokiramo vaš nalog. Iako su retki, ti problemi će biti automatski rešeni nakon određenog vremenskog perioda.

Kako da rešite blok naloga:

 1. Pročitajte uslove korišćenja usluge: Upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge Microsoft naloga da biste razumeli pravila i uputstva. Pregledajte odeljak povezan sa blokovima naloga i utvrdite da li je neka od aktivnosti možda prekršila ove uslove.

 2. Taj metod verifikacije trenutno ne funkcioniše: Ponekad je blok možda povezan sa metodom verifikacije koji koristite. Pokušajte da koristite drugi metod verifikacije povezan sa nalogom. Na primer, ako koristite SMS da biste se verifikovali i naišli na blok, pokušajte da koristite alternativnu adresu e-pošte koja je povezana sa nalogom da biste primili kôd za autorizovanje.

 3. Isprobajte pomoćnik za prijavljivanje: Za sve probleme sa prijavljivanjem koristite ovu alatku za rešavanje problema da biste lakše identifikovali problem i pružili dostupne opcije podrške.

  Start

Ako ne prepoznajete broj telefona ili e-adresu ponuđenu prilikom pokušaja dobijanja koda za verifikaciju, proverite ove stvari.

 1. Pokušavate da se prijavite pomoću odgovarajućeg domena e-adrese. Imajte na umu da Microsoft nudi različite domene zemlje za Hotmail, Outlook i Live naloge, kao što je .com i .co.uk

 2. Ispravno ste otkucali ime e-pošte, na primer Rejčelili Rachael

Ako ste sigurni da je e-adresa ispravna, možda ćete morati da oporavite nalog.

Ako više nemate pristup broju telefona ili adresi e-pošte ili treba da dodate drugi način za prijavljivanje, izaberite stavku Nemam ništa od ovog kada pokušate da se prijavite i pratite odzive.

Verifikuj sliku identiteta

Kada vidite poruku koja od vas traži da se uverite da možete da primite kôd za verifikaciju, verifikujte ili dodajte nove bezbednosne informacije. Možete da je preskočite 24 časa odjednom, ali posle sedam dana od prvog obaveštenja moraćete da verifikujete ili dodate nove bezbednosne informacije da biste mogli ponovo da se prijavite.

Nećemo tražiti od vas da potvrdite bezbednosne informacije svaki put kada se prijavite. Povremeno možemo da zatražimo da je ponovo proverite – na primer, ako niste prijavljeni duže vreme. Ovo je naš način da se uverimo da su vaše informacije aktuelne.

Poruke za verifikaciju bezbednosti se šalju na jezik vašeg naloga kada se doda e-pošta/broj telefona bezbednosnih informacija.

Da biste promenili jezik, morate da ga uklonite i ponovo dodate bezbednosne informacije na nalog pomoću gorenavedenih koraka.

Važno: Uverite se da ne menjate sve svoje bezbednosne informacije istovremeno, u suprotnom nalog može biti ograničen na 30 dana.

Ako ste primili Microsoft verifikacioni kôd koji niste zahtevali, razlog može biti:

 • Neko pokušava da pristupi vašem nalogu.

 • Neko je slučajno uneo pogrešan telefon/e-adresu prilikom pokušaja prijavljivanja.

 • Isporuka koda koji ste zahtevali pre nekog vremena je odložena.

Važno: Nemojte odgovarati na kodove koje niste zahtevali. Ako neko pokušava da pristupi vašem nalogu, bez koda, vaš nalog je bezbedan.

Da biste dodatno obezbedili nalog i prestali da preuzimate kodove koje niste zahtevali, možete da odete "bez lozinke" na Microsoft nalogu:

 • Ako odete bez lozinke, odnosi se na uklanjanje lozinke i korišćenje metoda bez lozinke za prijavljivanje.

 • Rešenja bez lozinki kao što su Windows Hello, aplikacija Microsoft Authenticator, SMS ili Kodovi e-pošte i fizički bezbednosni ključevi pružaju bezbedniji i praktičniji metod prijavljivanja.

 • Iako lozinke mogu da se pogađaju, kradu ili phished, samo vi možete obezbediti potvrdu identiteta otisaka prstiju ili pružiti pravi odgovor na mobilnom telefonu u pravo vreme.

Izaberite stavku Idi bez lozinke da biste saznali više.

Napomena: Ako i dalje ne primate kodove za verifikaciju, možda ćete morati da odaberete drugi metod ili da sačekate dok ne pristupite telefonu ili e-pošti koju ste naneli. Da bi zaštitili vaš nalog i njegov sadržaj, našim agentima za podršku nije dozvoljeno da šalju kodove za verifikaciju ili da pristupe detaljima o nalogu i da menjaju detalje o njemu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×