Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Savet: Steknite tehničku stručnost uz Business Assist. Povežite se sa savetnicima za mala preduzeća da biste dobili pomoć da Microsoft 365 proizvodi rade za vas i sve u preduzeću. Saznajte više.

Ponekad ćete želeti da sarađujete sa osobama koje nisu u organizaciji tima. Ako želite da sarađujete sa njima u usluzi Teams, možete da ih dodate kao gosta. Gosti imaju manje mogućnosti od članova tima ili vlasnika tima, ali i dalje postoji mnogo toga što mogu da uče. Za detaljnije informacije pogledajte mogućnosti gosta u usluzi Teams.

Napomena: Morate biti vlasnik tima da biste dodali gosta u usluzi Teams. Da bi gosti mogli da se pridruže timu, administrator mora da omogući pristup gosta u usluzi Teams. Ako ne možete da dodate gosta, obratite se administratoru.

Napomena: Administratori moraju da omoguće B2B direktno povezivanje da biste mogli da dodate osobe izvan organizacije na deljeni kanal. Da biste saznali više, pogledajte članak Zašto se koristi deljeni kanal nasmera na druge tipove kanala? Deljeni kanali će biti dostupni kao deo programa za javni pregled i mogu da prođu dalje promene pre nego što budu javno objavljeni. Da biste dobili pristup ovoj i drugim predstojećim funkcijama, prebacite se na Teams javni pregled.

Dodavanje gosta u tim

Gosti moraju imati Microsoft 365 poslovni ili školski nalog. Ako gost još uvek nema Microsoft nalog povezan sa njihovom e-adresom, biće usmeren da ga kreiraju besplatno.

Napomena: Kada dodate gosta u tim, može potrajati nekoliko sati pre nego što oni imaju pristup. Gosti izvan vaše organizacije će dobiti e-poruku sa pozivom za pridruživanje timu i moći će da pristupe timu samo kada prihvate poziv.

Da biste dodali gosta u tim u usluzi Teams:

 1. Izaberite teams Dugme „Teams“ i idite na tim na listi timova.

 2. Izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“ > Dodaj člana Teams dodaj člana u ćaskanje.

 3. Unesite adresu e-pošte gosta. Bilo ko sa poslovnim ili potrošačkim nalogom e-pošte, kao što su Outlook, Gmail ili drugi, mogu da se pridruže timu kao gost. Ponovo izaberite njihovu adresu e-pošte da biste potvrdili. 

  Napomena: Ako dobijete grešku "Nismo pronašli nijedno podudaranje" prilikom pokušaja dodavanja gosta, vaša organizacija ne dozvoljava goste. 

 4. Dodajte ime gosta tako što ćete kliknuti na dugme Dodaj ime. Obavezno izdužujte vreme da to uradite odmah – biće vam potrebna pomoć IT administratora da to uradi kasnije.

 5. Izaberite stavku Dodaj. Gosti će primiti poziv e-poštom dobrodošlice koji sadrži neke informacije o pridruživanju usluzi Teams i kako izgleda utisak gosta

Napomena: Kada dodate gosta, samo njegovo ime se dodaje na karticu profila. Da biste dodali ili promenili druge informacije (kao što su broj telefona ili radno mesto), moraćete da se obratite IT administratoru.

Identifikovanje gostiju u timu

Da biste videli da li tim ima neke goste, samo pogledajte ispod naslova gde se prikazuje ime tima.

Zaglavlje kanala koje ukazuje na gosta u grupi

Možete da vidite da li je neko gost tako što ćete pogledati bilo gde gde da se pojavi njegovo ime – posle njega se pojavljuje reč "Gost". Sve uloge možete da vidite i na kartici Članovi tima. Idite na ime tima i izaberite stavku Još opcija za Dugme „Još opcija“ >Upravljanje timom Dugme „Postavke“ > članove.

Promena naloga gosta u usluzi Teams

Idite na meni naloga sa leve strane slike profila na vrhu aplikacije, a zatim izaberite željeni nalog tima ili gosta.

Gosti se dodaju u Azure Active Directory vaše organizacije kao korisnici B2B saradnje. Moraju da se prijave u Teams pomoću naloga gosta. Ako obično koristite Teams sa drugom Microsoft 365 organizacijom, treba da se prebace sa jedne organizacije u usluzi Teams u interakciju sa vašom organizacijom.

Povezani članci

Postavljanje dozvola gosta za kanale

Mogućnosti vlasnika tima, člana i gosta

Gosti i deljeni kanali

Želite da saznate više?

Prve stvari koje treba da znate o timovima i kanalima

Prve stvari koje treba da znate o kanalima

Da biste dodali gosta u tim u usluzi Teams:

 1. Dodirnite teams Dugme „Teams“, a zatim idite na tim na listi tima.

 2. Dodirnite stavku Još opcija Oblikuje više opcija vertikalne tri tačke > Upravljanje članovima.

 3. Dodirnite stavku Dodaj člana Ikona "Dodaj članove", a zatim unesite e-adresu gosta. Bilo ko sa poslovnim ili potrošačkim nalogom e-pošte, kao što su Outlook, Gmail ili drugi, mogu da se pridruže timu kao gost.

 4. Dodirnite stavku Pozovi kao gosta > Gotovo. Gosti će primiti poziv e-poštom dobrodošlice koji sadrži neke informacije o pridruživanju usluzi Teams i kako izgleda utisak gosta

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×