Dodavanje primalaca mojih e-poruka na spisak sigurnih pošiljalaca

E-adrese i imena domena na listi sigurnih pošiljalaca nikada se ne tretiraju kao neželjena e-pošta, bez obzira na sadržaj poruke. Kontakte i druge dopisnike možete da dodate na spisak sigurnih pošiljalaca da biste potvrdili da ćete uvek primati njihove poruke u prijemnom poštanskom sandučetu.

Filterza neželjenu e-poštu podrazumevano smatra da su e-adrese u Outlook kontaktima bezbedni pošiljaoci, ali tu postavku možete da promenite. E-poruke od sigurnih pošiljalaca nikada se ne premeštaju u fasciklu Neželjena e-pošta.

Napomene: 

 • Ako koristite Microsoft Exchange Server nalog, poštanski sandučići na globalnom spisku adresa (GAL) takođe se smatraju sigurnim pošiljaocima. Ovo se ne odnosi na kontakte i poštanske servere u GAL-u.

 • Kada pošaljete poruku osobi ili organizaciji koja nije Outlook kontakt, e-adresa primaoca se ne dodaje podrazumevano na listu sigurnih pošiljalaca. To znači da će poruka sa odgovorom možda biti premeštena u fasciklu Neželjena e-pošta kada primalac odgovori na poruku.

Da biste dodali osobe na listu sigurnih pošiljalaca, uradite sledeće:

 1. Na kartici Početak izaberite stavku Neželjena e-pošta, a zatim stavku Opcije neželjene e-pošte.

 2. Na kartici Sigurni pošiljaoci potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski dodaj osobe kojima šaljem e-poruke na listu pouzdanih pošiljalaca.

 1. Kliknite na ikonu Pošta, a zatim izaberite karticu Početak.

 2. U grupi Brisanje kliknite na dugme Neželjeno i zatim izaberite Opcije neželjene e-pošte.

 3. Na kartici Pouzdani pošiljalac opozovite izbor u polju za potvrdu Smatraj pouzdanom i e-poštu od mojih kontakata.

Kada pošaljete poruku osobi ili organizaciji koja nije Outlook kontakt, e-adresa primaoca podrazumevano se ne dodaje na spisak sigurnih pošiljalaca. To znači da će poruka sa odgovorom možda biti premeštena u fasciklu Neželjena e-pošta kada primalac odgovori na poruku.

Da biste se uverili da se primaoci poruke, čak i ako nisu Outlook kontakti, na listi sigurnih pošiljalaca ,uradite sledeće.

 1. Na kartici Početak, u grupi Brisanje kliknite na dugme Neželjeno iizaberite stavku Opcije neželjene e-pošte.

 2. Na kartici Sigurni pošiljalac potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski dodaj osobe kojima šaljem e-poruke na listu sigurnih pošiljalaca.

Filter za neželjenu e-poštu smatra da su e-adrese navedene u vašim kontaktima bezbedne ako je potvrđen izbor u polju za potvrdu Smatraj pouzdanom i e-poštu od mojih kontakata (podrazumevana postavka). Međutim, ponekad možete da šaljete e-poštu primaocima koji nisu navedeni u vašim kontaktima. Takve adrese primalaca podrazumevano se ne smatraju bezbednim. Ako želite da se te adrese smatraju bezbednim, uradite sledeće:

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Na kartici Željene postavke, u okviru E-poštaizaberite stavku Neželjena e-pošta.

 3. Izaberite karticu Sigurni pošiljalaci.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski dodaj osobe kojima šaljem e-poruke na spisak sigurnih pošiljalaca.

Srodne teme

Pregled filtera za neželjenu e-poštu

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×