Kada prvi put instalirate OneNote, biće vam zatraženo da kreirate beležnicu. Svaki put kada otvorite OneNote, beležnica će se automatski otvoriti. Jednu beležnicu možete da koristite za sve beleške ili možete da kreirate više beležnica. Ako imate nekoliko beležnica, možete da se prebacujete između njih.

Prebacivanje između beležnica

  1. Izaberite stavke Datoteka > Otvori.

    Open a notebook from the File menu

  2. U dostupnim opcijama uradite nešto od sledećeg:

    • Ako je beležnica koju želite uskladištena na OneDrive, pronaći ćete je u okviru stavke Otvaranje iz OneDrive. Jednostavno kliknite na beležnicu da biste je otvorili.

    • Ako je beležnica koje želite da prethodno otvorena, kliknite na njeno ime na listi Nedavne beležnice .

    • Ako željena beležnica nije uskladištena na istoj lokaciji kao beležnica koja vam je trenutno otvorena, kliknite na jednu od dostupnih lokacija u okviru Otvorite sa drugih lokacija.

Veći broj beležnica predstavlja koristan način da držite skupove beležaka razdvojenim. Na primer, ako radite tokom dana, a noću idete na časove, možete da imate dve beležnice pod imenom „Posao“ i „Škola“. Ako delite beleške i sa porodicom, možete da imate i dodatnu beležnicu „Kuća“ ili „Porodica“.

Možete da imate odvojene skupove beležaka na druge značajne ili korisne načine. Na primer, ako koristite OneNote za arhiviranje ponavljajućih poslovnih informacija kao što su timski izveštaji o statusu, planovi projekta ili ugovori sa klijentima, možete da kreirate odvojenu beležnicu za svaku kalendarsku godinu. Na taj način, jedna beležnica nikada neće postati previše glomazna.

Kada otvorite beležnicu, njeno ime se postavlja na listi „Beležnice“ koju možete da vidite tako što ćete kliknuti na strelicu nadole pored trenutnog naslova beležnice (samo levo od kartica odeljaka na vrhu beležaka). Kliknite na ime beležnice na listi „Beležnice“ da biste se prebacivali između beležnica.

Napomena:  OneNote automatski čuva vaš rad u svim beležnicama. Možete se prebacivati između više beležnica bez brige oko čuvanja promena. Sledeći put kada ponovo otvorite beležnicu, poslednje promene će biti tu bez obzira na mesto skladištenja beležnica.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×