Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Deljenje stranice sa beleškama ili cele beležnice iz programa OneNote za Windows 10

Važno: 

 • Nedavno smo uklonili mogućnost deljenja pojedinačnih stranica sa beleškama. Pročitajte tekst u nastavku da biste dobili informacije o ukidanju ove funkcije i tehničkim razlozima za tu odluku. I dalje možete da delite statične kopije ili PDF bilo koje stranice u beležnicama. Više informacija potražite u odeljku "Deljenje snimka beležaka" ili "Deljenje PDF-a beležaka" u nastavku ovog članka.

 • Od 15. juna 2018. sve prethodno deljene veze ka pojedinačnim stranicama sa beleškama automatski su istekle. Primaoci veza deljenih stranica više neće moći da prikažu ove stranice, osim ako primaocu nije dodeljen pristup punoj beležnici koja sadrži prethodno deljenu stranicu.
   


U programu OneNote za Windows 10 možete da delite celu beležnicu sa drugim ljudima i da dozvolite svakom pozvanom učesniku u beležnici da prikazuje ili potpuno uređuje beleške.

Ako je beležnica uskladištena na ličnom OneDrive nalogu, možete i da delite statični snimak bilo koje stranice sa beleškama.
 

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Deljenje čitave beležnice

 1. U programu OneNote za Windows 10, otvorite beležnicu koju želite da delite.

 2. U gornjem desnom uglu prozora aplikacije, izaberite ili dodirnite stavku Deli.

  Gornji desni ugao prozora programa OneNote u kom je prikazana lokacija dugmeta „Deli“.

  Napomena: Ako ne vidite dugme Deli, možda koristite OneNote 2016, a ne OneNote za Windows 10. Evo kako da delite beležnice pomoću programa OneNote 2016.

 3. Na vrhu okna Slanje veze koje se otvori, kliknite na strelicu na bočnoj strani da biste izabrali kome vaša veza za deljenje daje pristup:

  • Svako ko ima vezu    kreira vezu koju svako može da koristi za pristup dokumentu ili fascikli, čak i ako nisu prijavljeni u OneNote ili OneDrive. Koristite ovo da biste delili sa bilo kim, unutar ili izvan svog preduzeća. Ova veza takođe može da se prosledi svima.

   Napomena: Ako ova opcija nije dostupna, vaša organizacija vas sprečava da koristite ovu opciju.

  • Osobe u <organizaciji>    vezu koju mogu da koriste samo osobe iz organizacije koje su prijavljene. Ova veza takođe može da se prosledi drugima, ali funkcioniše samo za osobe u vašoj organizaciji.

  • Osobe sa postojećim pristupom    vraća vezu koju mogu da koriste osobe koje već imaju pristup dokumentu ili fascikli. To ne menja dozvole za stavku. Koristite ovu opciju ako želite da pošaljete vezu nekome ko je već ima pristup. 

  • Određene    osobe kreiraju vezu koju samo osobe koje navedete mogu da koriste za pristup fascikli ili dokumentu. Ako izaberete ovu opciju, unesite imena ili e-adrese osoba kojima želite da date pristup fascikli ili dokumentu. Koristite ovo da biste delili samo sa određenim osobama koje mogu da budu unutar ili izvan vaše organizacije. Osobe sa kojima delite ne mogu da proslede ovu vezu drugim osobama. 

  Kada izaberete kome želite da date pristup, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli uređivanje u zavisnosti od tipa pristupa koji želite da dozvolite, a zatim kliknite na dugme Primeni.

 4. Unesite ime ili adresu e-pošte za osobe sa kojima želite da delite.

 5. Kliknite na dugme Pošalji ili ga dodirnite.

  Savet: Umesto da pozovete ljude da dele beležnicu, možete da kreirate specijalnu vezu ka beležnici koju zatim možete da kopirate i nalepite u e-poruku, u tekstualnu poruku ili na veb stranicu. U oknu Slanje veze izaberite stavku Kopiraj vezu. Imajte na umu da pristup ovoj vezi kontroliše skup pristupa za deljenje na vrhu okna Slanje veze.

 6. Imena autora će se pojaviti pored beležaka koje ste podelili. Da biste sakrili imena autora, na kartici Prikaz izaberite stavku Sakrij autore.

Zaustavite deljenje

 1. U programu OneNote za Windows 10 otvorite beležnicu koja se deli sa osobom koju želite da prestanete da delite.

 2. U gornjem desnom uglu prozora aplikacije, izaberite ili dodirnite stavku Deli.

  Gornji desni ugao prozora programa OneNote u kom je prikazana lokacija dugmeta „Deli“.

  Napomena: Ako ne vidite dugme Deli, možda koristite OneNote 2016, a ne OneNote za Windows 10. Evo kako da delite beležnice pomoću programa OneNote 2016.

 3. Kliknite na ikonu tri tačke ( ... ) ili je dodirnite da biste upravljali pristupom dozvolama.

 4. Izaberite ime osobe sa kojom želite da prestanete da delite, a zatim izaberite stavku Zaustavi deljenje.

Deljenje jedne stranice sa beleškama

Nedavno smo uklonili mogućnost deljenja pojedinačne stranice sa beleškama iz ličnih beležnica uskladištenih u usluzi OneDrive. Pročitajte tekst u nastavku da biste dobili informacije o ukidanju ove funkcije i tehničkim razlozima za tu odluku.

Ako želite da delite statičnu kopiju bilo koje stranice u beležnici, pogledajte „Deljenje snimka stranice sa beleškama“ u poslednjem odeljku ovog članka.

Kako je funkcionisala ova funkcija

Ako je beležnica bila uskladištena na ličnom OneDrive nalogu, mogli ste da delite pojedinačnu stranicu sa beleškama koje su drugi mogli da prikažu, ali ne i da urede. Da biste to uradili, OneNote je kreirao anonimnu, javnu vezu do verzije izabrane stranice zasnovane na vebu.

Neki od naših klijenata su koristili ovu funkciju za deljenje i prikaz samo za čitanje pojedinačnih stranica sa beleškama sa porodicama, prijateljima, kolegama i saradnicima, bez pružanja pristupa drugima kompletnoj beležnici u kojoj je stranica uskladištena.

Zašto smo za sada onemogućili deljenje pojedinačne stranice

Naši klijenti su više puta tražili mogućnost deljenja bilo koje pojedinačne stranice sa beleškama iz svih verzija programa OneNote na svim platformama., uključujući Windows, Mac, iOS, Android i veb. Osim toga, dobijali smo i obimne povratne informacije od klijenata koji su želeli mogućnost da dodele dozvole za potpuno uređivanje za pojedinačne stranice, kao i podršku za deljenje pojedinačnih stranica iz beležnica uskladištenih na OneDrive for Business nalozima i u sistemu SharePoint, a ne samo na ličnim OneDrive nalozima kao ranije.

Prethodna implementacija deljenja pojedinačnih stranica iz ličnih OneDrive beležnica je bila naš inicijalni pokušaj da počnemo sa izradom većeg skupa funkcija. Međutim, taj prvi korak nije zadovoljavao potrebe klijenata i, u poređenju sa deljenjem cele beležnice, korišćenje ograničene funkcije deljenja pojedinačne stranice bilo je veoma nisko. Put koji tehnički moramo da pređemo da bismo izradili celovito iskustvo deljenja OneNote stranica zahteva da ukinemo prethodnu funkcionalnost dok ne budemo u mogućnosti da dovršimo celokupan rad na poboljšanjima ove funkcije.

Izvinjavamo se zbog neugodnosti koje je ovo ukidanje funkcija možda izazvalo.

Napomena: Ako želite da delite celokupan doživljaj deljenja beležaka u programu OneNote, pošaljite povratne informacije direktno našem timu za proizvode. U programu OneNote za Windows 10 kliknite na dugme Postavke i dodatne opcije Dugme „Postavke i dodatne opcije“ u gornjem desnom uglu, kliknite na Postavke, a zatim izaberite stavku Povratne informacije. Pratite uputstva za beleženje komentara i predloga, a zatim kliknite na Pošalji.

Šta se dešava sa vezama do stranica koje već delim sa drugim ljudima?

Od 15. juna 2018. sve prethodno deljene veze ka pojedinačnim stranicama sa beleškama automatski su istekle. Primaoci veza deljenih stranica više neće moći da prikažu ove stranice, osim ako primaocu nije dodeljen pristup punoj beležnici koja sadrži prethodno deljenu stranicu.
 

Vlasnici beležnica mogu da povrate pristup svim prethodno deljenim stranicama tako što će ponovo deliti celu beležnicu sa saradnicima. Osim toga, možete da kreirate zasebnu beležnicu koja sadrži kopije samo onih stranica koje želite da delite i da pozovete još nekoga u tu zasebnu beležnicu.

Ako biste radije da delite statičnu kopiju bilo koje stranice u beležnici, pogledajte „Deljenje snimka stranice sa beleškama“ u odeljku ispod.

Deljenje snimka beležaka

Da biste poslali statičnu kopiju (ili snimak ekrana) trenutne stranice u e-poruci, uradite sledeće:

 1. U programu OneNote za Windows 10, otvorite stranicu koju želite da delite.

 2. U gornjem desnom uglu prozora aplikacije, izaberite ili dodirnite stavku Deli.

  Gornji desni ugao prozora programa OneNote u kom je prikazana lokacija dugmeta „Deli“.

  Napomena: Ako ne vidite dugme Deli, možda koristite OneNote 2016, a ne OneNote za Windows 10. Iako ne možete da delite jednu stranicu sa beleškama u programu OneNote 2016, možete da pošaljete OneNote beleške putem e-pošte.

 3. Na dnu okna Slanje veze izaberite ili dodirnite stavku Pošalji kopiju stranice.

Važno: Ako kasnije izvršite promene u beleškama, sve statične kopije koje ste prethodno poslali drugima pomoću ove opcije neće se automatski ažurirati.

Deljenje PDF-a beležaka

Da biste poslali PDF kopiju trenutne stranice, uradite sledeće:

 1. Na bilo kojoj stranici u programu OneNote za Windows 10 kliknite na dugme Postavke i dodatne opcije ili Dugme „Postavke i dodatne opcije“ se nalazi u gornjem desnom uglu.

 2. Izaberite ili dodirnite stavku Odštampaj, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  Dijalog štampača sa jednom stranicom izabranom

  • U okviru Štampač izaberite stavku Microsoft Print to PDF.

  • U okviru Položaj izaberite da li želite da štampate u uspravno (visoke stranice) ili Položeno ( široke stranice).

  • U okviru Stranice izaberite da li želite da odštampate trenutnu stranicu , trenutni odeljak ili Trenutnu beležnicu.

 3. Izaberite ili dodirnite stavku Odštampaj da biste odštampali beleške sa izabranim opcijama.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×