Preuzimanje Office programskog dodatka za Outlook

Microsoft je postao partner vodećim preduzećima u cilju stvaranja programa koji vam pomažu da obavite stvari direktno iz prijemnog poštanskog sandučeta. Ti programi se zovu programski dodaci za Office u programima Outlook 2016 i Outlook 2019, a aplikacije za Office u programu Outlook 2013 i pomažu vam da ubrzate način pristupa informacijama na vebu.

Na primer, programski dodatak Bing mape postaje dostupan u e-poruci koja sadrži adresu i možete ga koristiti da biste proverili mapu na mreži za tu lokaciju odmah iz e-pošte.

Neke programske dodatke instalira administrator e-pošte, ali iz Office prodavnice možete da instalirate i druge.

Izaberite karticu u nastavku da biste pregledali uputstva za svoju verziju programa Outlook.

Instaliranje programskog dodatka iz Office prodavnice

 1. U programu Outlook izaberite stavku > Stavku Priušti programski dodaci na traci.

  Izaberite stavku Nabavi programski dodatak sa trake.

 2. Na stranici Programski dodaci za Outlook potražite programski dodatak koji želite tako što ćete izabrati stavku Sve i kretati se kroz listu ili potražiti programski dodatak pomoću polja za pretragu. Kada pronađete programski dodatak koji želite, pregledajte njegove smernice za privatnost.

  Za besplatne programske dodatke koristite kontrole za uključivanje/isključivanje da biste ih uključili ili isključili. Za plaćene programske dodatke i besplatne probne verzije izaberite stavku Nabavi da biste završili kupovinu.

  Snimak ekrana stranice "Programski dodaci za Outlook" gde možete da vidite instalirane programske dodatke i potražite i izaberete još programnih dodatak.

 3. Kada se programski dodatak instalira, izaberite stavku Datoteka > Upravljanje programski dodacima ili Upravljanje aplikacijama da biste se uverili da je uključen. Kada bude zatraženo da se prijavite, otkucajte e-adresu i lozinku koje koristite za prijavljivanje u Office programe.

  Napomena: Ako ne vidite dugme Upravljanje programski dodacima (ili Upravljaj aplikacijama), nećete moći da nabavite programski dodatak za Outlook. Da biste ih nabavili, potrebno je Office 2013 ili Office 2016 i Exchange 2013 ili Exchange 2016, a administrator mora da aktivira programske dodatke za Outlook.

Korišćenje programskog dodatka za Outlook

Programski dodaci koje ste automatski instalirali pojavljuju se na sivoj traci programski dodatak blizu vrha poruke kada postoje podaci u e-poruci koji su povezani sa programski dodatkom.

Na primer, kada otvorite e-poruku koja ima adresu, videćete da se ime programnog dodatka Bing mapeprikazuje na traci programski dodatak.

Odaberite programski dodatak za pristup podacima koje nudi.

Bing Maps add-in

Kada pišete novu e-poruku( Home > New Email), možete da pristupite drugim instaliranim programski dodacima sa trake Poruka.

Snimak ekrana Outlook trake sa fokusom na kartici "Poruka" gde kursor pokazuje na programske dodatke sa leve strane. U ovom primeru, programski dodaci su programski dodaci za Office, PayPal, Evernote, Yelp i Starbucks.

Kada ste u glavnom prozoru programa Outlook (bez otvorene nove poruke), instaliranim programski dodacima možete da pristupite sa trake.

Napomena:Ako je okno za čitanje ( Okno> za čitanje )podešeno na Isključeno, svi programski dodaci će se prikazati onemogućeni.

Upravljanje programskim dodacima

U programu Outlook idite na stavke Datoteka > Upravljanje programski dodacima iliUpravljanje aplikacijama. Kada bude zatraženo da se prijavite, otkucajte e-adresu i lozinku koje koristite za prijavljivanje u Office programe.

Manage add-ins in Outlook

Na stranici Upravljanje programski dodacima možete da uradite sledeće:

 • Izaberite stavku Pronađite još programski dodataka za Outlook u Office prodavnici da biste prešli u Office prodavnicu.

 • Koristite opcije na traci sa alatkama da biste dodali još programski dodatak, deinstaliranje programski dodatak ili osvežili stranicu da biste videli listu najnovijih programski dodatak.

  Snimak ekrana dostupnih opcija na traci sa alatkama „Upravljanje programskim dodacima“, koje obuhvataju opcije „Dodaj“, „Izbriši“ i „Osveži“. Prikazani su izbori u okviru „Dodaj“, koji obuhvataju opcije „Dodaj iz Office prodavnice“, „Dodaj sa URL adrese“ i „Dodaj iz datoteke“.
 • Uključite ili isključite programski dodatak tako što će proveriti ili opozivati izbor u polju za potvrdu u koloni Uključeno.

 • Izaberite programski dodatak da biste videli više informacija o tome na desnoj strani stranice.

Savet: Za upravljanje programskim dodacima možete da koristite i Outlook Web App. Odaberite stavke Postavke Postavke > Upravljanje integracijama u gornjem desnom uglu stranice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×