Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft je postao partner vodećim preduzećima u cilju stvaranja programa koji vam pomažu da obavite stvari direktno iz prijemnog poštanskog sandučeta. Ovi programi se nazivaju programski dodaci za Office i pomažu vam da ubrzate način pristupa informacijama na vebu.

Na primer, Bing mape programski dodatak postaje dostupan u e-poruci koja sadrži adresu i možete da ga koristite da biste proverili da li na mapi na mreži postoji ta lokacija direktno iz e-pošte.

Neke programske dodatke instalira administrator e-pošte, ali možete da instalirate druge iz Office prodavnice.

Izaberite karticu da biste dobili uputstva o tome kako da instalirate, koristite Outlook programske dodatke i upravljate tim programski dodacima u Outlook klijentu.

Instaliranje programskog dodatka iz Office prodavnice

 1. Otvorite Outlook.

 2. U zavisnosti od verzije programa Outlook, izaberite stavku Početak > Preuzmi programske dodatke ili Početak > Sve aplikacije sa trake. Ako je pojednostavljena traka konfigurisana u Outlook klijentu, izaberite dugme sa tri tačke (...) na traci, a zatim odaberite stavku Preuzmi programske dodatke ili Sve aplikacije.  Izaberite stavku Preuzmi programske dodatke sa trake.#x2

  U starijim verzijama programa Outlook za Windows, ova opcija se pojavljuje kao Prodavnica na traci.

  Napomene: 

  • Počevši od programa Outlook za Windows verzije 2302 (izdanje 16215.10000 ), dugme Sve aplikacije se koristi za upravljanje programskih dodataka i pristup Office prodavnici.

  • Ako ne vidite dugme Preuzmi programske dodatke ili Sve aplikacije na traci, administrator je možda isključio programske dodatke za vašu organizaciju.

 3. U dijalogu Programski dodaci za Outlook potražite željeni programski dodatak tako što ćete izabrati stavku Sve i pomerati se kroz listu programskih dodataka. Alternativno, ako tražite određeni programski dodatak, unesite njegovo ime u polje za pretragu. Kada pronađete programski dodatak koji želite da instalirate, izaberite ga da biste saznali više o programu i pregledali smernice za privatnost.

  Dijalog "Programski dodaci" u programu Outlook za Windows

 4. Kada budete spremni da instalirate programski dodatak, izaberite stavku Dodaj.

Korišćenje programskog dodatka u programu Outlook

U zavisnosti od tipa programskog dodatka koji ste instalirali, programski dodatak može da se pojavi u jednoj od sledećih oblasti.

 • Kao dugme na traci dok čitate e-poruke ili sastavljate novu. Da biste koristili programski dodatak, kliknite na dugme programskog dodatka na traci.

  Snimak ekrana trake programa Outlook sa fokusom na kartici "Poruka" gde kursor pokazuje na programske dodatke sa krajnje leve strane. U ovom primeru, programski dodaci su programski dodaci za Office, PayPal, Evernote, Yelp i Starbucks.

 • Kao siva traka programskog dodatka pri vrhu poruke kada postoje podaci u e-poruci koji su povezani sa programski dodatkom. Na primer, kada otvorite e-poruku koja sadrži adresu, videćete da se ime programskog dodatka, Bing mape, prikazuje na traci programskih dodataka.

  Da biste koristili programski dodatak, izaberite sivu traku.

  Bing Maps add-in

Važno: Uverite se da je okno za čitanje u programu Outlook postavljeno na opciju Desno iliDole. U suprotnom, programski dodaci neće biti dostupni. Da biste konfigurisali okno za čitanje, izaberite stavku > za čitanje.

Upravljanje programskim dodacima

U zavisnosti od verzije programa Outlook, izaberite stavku Početak > Preuzmi programske dodatke ili Početak > Sve aplikacije sa trake. Ako je pojednostavljena traka konfigurisana u Outlook klijentu, izaberite dugme sa tri tačke (...) na traci, a zatim odaberite stavku Preuzmi programske dodatke ili Sve aplikacije. U starijim verzijama programa Outlook za Windows, ova opcija se pojavljuje kao Prodavnica na traci.

Dijalog "Programski dodaci" u programu Outlook za Windows

U dijalogu programskih dodataka koji se pojavljuje možete da uradite sledeće:

 • Prikažite programske dodatke koji su lično instalirani i programski dodaci kojima upravlja administrator.

 • Prikaz informacija o programskog dodatku.

 • Pretražite i instalirajte nove programske dodatke.

 • Deinstalirajte programske dodatke.

 • Instalirajte prilagođene programske dodatke tako što ćete otići na stavku Moji programski dodaci > Prilagođeni programski dodaci> Dodavanje prilagođenog programskog dodatka> Dodaj iz datoteke

  Opcija "Dodaj iz datoteke" za otpremanje prilagođenih programskih dodataka u programu Outlook

Savet: Ako vam više odgovara, možete i da upravljate programski dodacima u programu Outlook na vebu. U programu Outlook izaberite stavku > Upravljanje programski dodacima. To će Outlook na vebu u željenom pregledaču. Ako vam bude zatraženo, prijavite se na nalog e-pošte. Da biste saznali više o iskustvu Outlook na vebu, pogledajte članak Korišćenje programskih dodataka u programu Outlook na vebu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×