Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kada počnete da kucate u poljima Za, Cc i Bcc u programu Outlook, pojaviće se predlozi na osnovu onoga što ste uneli.

Važno: 

 • Exchange Online na Microsoft 365 obezbeđuje neke funkcije pretrage putem Microsoft Pretraga. To uključuje predložene primaoce prilikom sastavljanja nove e-poruke. Počevši od Outlook za Microsoft 365 verzije 2202 (izdanje 14931.20604), ako ste povezani sa Exchange Online poštanskim sandučetom, predlozi za sastavljanje za Za/CC/BCC koriste tehnologiju Microsoft Pretraga, a neke informacije u ovom članku se ne primenjuju. Na primer, kategorije Nedavno Osobei Ostali predlozi se ne koriste.

 • Napomena je dodata u svaki odeljak koji se ne odnosi Outlook za Microsoft 365 verzije 2202 povezane sa poštanskim sandučetom Exchange Online datoteke.

Ovi predlozi su podeljeni u dve kategorije: Nedavne osobe i Drugi predlozi. Imena i adrese koji se pojavljuju u odeljku Nedavne osobe skladište se na listi za automatsko dovršavanje. Imena i adrese koji se pojavljuju u odeljku Drugi predlozi generišu se u okviru usluge Microsoft 365 pomoću informacija indeksiranih iz prethodnih komunikacija pošiljaoca. 

Outlook pravi Lista za automatsko dovršavanje čuvanjem imena i adresa koje ste ranije koristili prilikom slanja poruka. Videćete najviše dva predloga na listi Nedavne osobe i najviše tri predloga u odeljku Drugi predlozi. Možete da uklonite adresu sa liste Nedavne osobe liste ili da onemogućite listu za automatsko dovršavanje da biste u potpunosti uklonili odeljak Nedavne osobe

Koristite listu za automatsko dovršavanje i predloge iz odeljka „Nedavne osobe“

Opcija Lista za automatsko dovršavanje je podrazumevano uključena. Kada počnete da unosite ime u polje Za, Cc ili Bcc, Lista za automatsko dovršavanje predlaže najviše dva podudarna imena ili adrese u odeljku Nedavne osobe.

Napomena: Ovaj odeljak se ne primenjuje na Outlook za Microsoft 365 verzije 2202 povezane sa poštanskim sandučetom Exchange Online datoteke.

Na primer, ako otkucate znak "b" u jednom od polja primaoca, lista prikazuje predložena podudaranja. Lista Nedavni Osobe se pretražuje po imenu, a na listi Ostali predlozi pretražuju se po imenu, prezimenu i e-adresi. Lista se poboljšava sa svaki znakom koji otkucate. Dakle, ako na kraju otkucate „Bo“, Lista za automatsko dovršavanje dodatno precizira listu i prikazuje samo „Bojan Marić“ na listi Nedavne osobe i „Radmilo Bogić“ u odeljku Drugi predlozi.

Lista za automatsko dovršavanje prikazuje vam predloge adresa.

Uz svaku osobu kojoj pošaljete e-poruku, dodatni primaoci poruke dodaju se u Lista za automatsko dovršavanje.

Brisanje jednog ili više predloženih primalaca u Lista za automatsko dovršavanje

Možete da uklonite jednu ili više stavki sa liste Nedavne osobe. Ako zadržite pokazivač miša iznad stavke, videćete X sa desne strane stavke koja se odnosi na tu osobu. Kliknite na X da biste izbrisali ime i e-adresu osobe sa liste za automatsko dovršavanje. To ne uklanja osobu iz fascikle „Kontakti“ niti drugih adresara.

Takođe možete da koristite tastere sa strelicama za kretanje kroz listu, a kada stignete do imena osobe koju želite da izbrišete, možete da pritisnete taster Delete .

Kada uklonite ime primaoca, ono se više neće pojavljivati u Lista za automatsko dovršavanje osim u slučaju da ga namerno izaberete sa liste kontakata ili ako ručno otkucate adresu. Ove radnje će ponovo dodati adresu u Lista za automatsko dovršavanje. Ako želite trajno da uklonite primaoca sa liste kontakata, pogledajte članak Brisanje kontakta.

Napomena: Ne možete da uklonite stavke sa liste Drugi predlozi liste ni da onemogućite ovu listu.

Isključivanje opcije Lista za automatsko dovršavanje

Ako više ne želite da vidite predloge u odeljku Nedavne osobe, možete da isključite listu za automatsko dovršavanje.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Pošta.

  Izaberite karticu „Datoteka“

 2. U okviru Slanje poruka opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi Lista za automatsko dovršavanje za predlaganje imena prilikom kucanja u poljima „Za“, „Cc“ i „Bcc“.

  Odaberite stavke „Datoteka“, „Opcije“, „Pošta“, a u okviru „Slanje poruke“ opozovite izbor u polju za potvrdu „Lista za automatsko dovršavanje“.

Napomena: Ne možete da isključite listu Drugi predlozi.

Brisanje svih stavki iz opcije Lista za automatsko dovršavanje

Možete da obrišete sve stavke iz opcije Lista za automatsko dovršavanje bez isključivanja automatskog dovršavanja.

Napomena: Ovaj odeljak se ne odnosi na Outlook za Microsoft 365 verzije 2202 povezane sa poštanskim sandučetom Exchange Online datoteke.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Pošta.

 2. U okviru Slanje poruka odaberite stavku Isprazni listu za automatsko dovršavanje.

  Odaberite stavke „Datoteka“, „Opcije“, „Pošta“, a u okviru „Slanje poruke“ kliknite na dugme „Isprazni listu za automatsko dovršavanje“.

 3. Odaberite Da da biste potvrdili da želite da ispraznite listu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×