Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

U sklopu naših nastojanja za zaštitu poruka, Microsoft je razvio rešenja za šifrovanje e-pošte kako bi obezbedio iskustvo objedinjenog pošiljaoca bez obzira na to da li šaljete zaštićenu poruku unutar organizacije ili izvan vaše organizacije.

Kako rade šifrovane poruke?

Ako ste ranije želeli da pošaljete šifrovanu poruku nekome izvan vaše organizacije, morali ste da instalirate programski dodatak "Šifrovanje Office poruka" da biste šifrovali e-poruke. Koraci koji se koriste za šifrovanje e-pošte veoma su drugačiji od koraka korišćenih za ograničavanje dozvola pomoću usluge IRM.

Uz najnovije ispravke za Microsoft 365, korisnicima sada obezbeđujemo isto iskustvo obezbeđivanje poruka unutar i izvan organizacije. Ukratko, pošiljalac ne mora da brine o izboru odgovarajuće metode šifrovanja za svakog primaoca. 

Primaoci će takođe videti poboljšanja. Bez obzira na dobavljača usluga e-pošte primaoca ili aplikaciju za e-poštu, moći će da pročita šifrovanu poruku. Ako primaoci koriste Outlook, utisak pri radu je besprekoran. Oni će primiti poruku, videti da je šifrovana i moći će da je otvore i pročitaju. Ako ne mogu da koriste Outlook, primiće vezu ograničenog veb prikaza koja će im omogućiti da pročitaju poruku. Ne postoji softver za instalaciju. Jednostavno otvorite vezu za veb prikaz da biste videli šifrovanu poruku. 

Više informacija potražite u članku Podešavanje novih Mogućnosti Microsoft 365 šifrovanja poruka ugrađenih na Azure Information Protection.

Šifrovane poruke na delu

U ovom primeru Sara šalje šifrovanu poruku Damijenu. Sara koristi Microsoft 365 i Outlook, dok Damien koristi Gmail. 

1. korak: Sara sastavlja e-poruku za Darena, bira Opcije> dozvolu , bira odgovarajući nivo dozvole, a zatim šalje poruku. 

2. korak: Daren prima poruku u usluzi Gmail. On klikće na ograničeno vreme na veb vezu, prijavljuje se u Google i daje svoj pristanak da Gmail pristupi vezi.

3. korak: Daren prikazuje poruku sa veze za prikaz na vebu. 

Više informacija potražite u člancima Slanje, prikaz i odgovaranje na zaštićene poruke i Kako da otvorim zaštićenu poruku?.

Savet: Kada primalac prikazuje šifrovanu poruku na vebu, određene smernice su istaknute, na primer Ne prosleđivaj, a sve ograničene radnje se automatski onemogućavanje. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×