Predstavljanje i deljenje sadržaja

Delite ekran da biste prikazali prezentacije, aplikacije, video zapise i još mnogo toga. 

Pregledač ne podržava video.

Predstavljanje datoteka i deljenje aplikacija

Izaberite stavku DeljenjeDugme „Deli ekran“ traci sa alatkama sastanka i odaberite način na koji želite da delite:

 1. Izaberite stavku Radna površina kada želite da se prebacujte između više prozora na radnoj površini da biste delili sadržaj.

  Napomena: Zatvorite sve što ne želite da prikažete na računaru, kao i veb stranice koje šalju obaveštenja. Takođe je dobra ideja da onemogućite sistemska obaveštenja kakobiste izbegli prekid šuma. 

 2. Ako vam je potrebno da pokažete samo jednu stvar, podelite prozor.  

 3. Da biste prikazali prezentaciju, izaberite stavku PowerPoint. To će studentima dozvoliti da se sami pomeraju kroz slajdove. Ako želite da kontrolišete slajdove, kliknite na ikonu Sprečite učesnike da se nezavisno presrećaju na deljenoj PowerPoint datoteci pored stavke Zaustavi izlaženje.

  Savet: Da biste videli govornika tokom prezentacije, kliknite na video zapis. Možete da kliknete desnim tasterom miša i izaberete stavku Zakači da biste zadržali fokus na koliko god video feedova želite. 

 4. Izaberite Whiteboard da biste otvorili aplikaciju i sarađivali sa studentima na podlogi za crtanje. 

  Savet: Možete da isključite pristup studentima i koristite belu tablu da biste nešto pokazali u režimu samo za čitanje. Delite aplikaciju Whiteboard > Postavke i > biste pomerili preklopnik za druge učesnike koji mogu da uređuju.

 5. Kada završite sa predstavljanjem bilo koje datoteke ili aplikacije, kliknite na dugme Zaustavi izlaženje.

  Savet: Da biste delili zvuk, izaberite stavku Deli sadržaj > premestite preklopnik na Uključi zvuk računara > izaberite Radna površina ,Prozor iliaplikacija da biste započeli deljenje.

Dozvolite učenicima da dele

Kada dođe vreme za prezentaciju studenata, promenite njihovu ulogu izlagača u izlagača. 

 1. Izaberite Prikaži učesnikeShow participants icon.

 2. Iznad imena studenta koji treba da deli.

 3. Izaberite stavku JošDugme „Još opcija“.

 4. Odaberite stavku Učini izlažeča. Kada završe, ponovite ovaj korak i izaberite stavku Učini učesnikom.

  Savet: Ako vi ili vaši učenici izlažete sa grupom, možete da delite dužnosti kao što je promena datoteke i pomeranje kroz slajdove. Dok delite, kursor možete da premotate po ekranu da biste prikazali traku sa alatkama za deljenje i odabrali da delite kontrolu sa članovima grupe. 

Predstavljanje datoteka i deljenje aplikacija

Kada je vaš red da izlažete ili delite svoj rad, instruktor će promeniti vašu ulogu u izlagača. 

Da biste izloželi celom razredu, izaberite stavku Deli sadržajDugme „Deli ekran“ traci sa alatkama sastanka i odaberite šta želite da pokažete:

 1. Izaberite stavku Radna površina da biste delili sadržaj iz više prozora.

  Savet: Zatvorite sve što ne želite da prikažete na računaru, kao i veb stranice koje šalju obaveštenja. Takođe je dobra ideja da onemogućite sistemska obaveštenja kakobiste izbegli prekid šuma. 

 2. Ako vam je potrebno da pokažete samo jednu stvar, izaberite stavku Prozor. 

 3. Da biste delili prezentaciju, izaberite stavku PowerPoint. Publika će moći sama da se pomera kroz slajdove. Ako želite da kontrolišete slajdove, kliknite na ikonu Sprečite učesnike da se nezavisno presrećaju na deljenoj PowerPoint datoteci pored stavke Zaustavi izlaženje. 

  Savet: Da biste videli govornika tokom prezentacije, kliknite na video zapis. Možete da kliknete desnim tasterom miša i izaberete stavku Zakači da biste zadržali fokus na koliko god video feedova želite. 

 4. Izaberite Whiteboard da biste otvorili aplikaciju i radite na podlogi za crtanje sa svojim učiocima.

  Savet: Da biste koristili režim samo za čitanje, delite aplikaciju Whiteboard > Postavke meni > biste isključili preklopnik za druge učesnike koji mogu da uređuju.

 5. Kada završite sa deljenjem bilo koje datoteke ili aplikacije, kliknite na dugme Zaustavi izlaženje. Instruktor će promeniti vašu ulogu nazad na učesnika. ​​

  Savet: Ako izlažete sa grupom, možete da delite obaveze kao što je promena datoteke i pomeranje kroz slajdove. Dok delite, sakrijte kursor iznad ekrana da biste prikazali traku sa alatkama za deljenje i odaberite da delite kontrolu sa članovima grupe. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×