Priprema za primenu sa trenerom za karijere

Aplikacija "Trener za karijere" ima ciljeve na osnovu kojih možete da radite sa aktivnostima koje razvijaju životne veštine. Ova lekcija organizuje aktivnosti iz aplikacije u grupu koju možete da pratite korak po korak.

U ovoj lekciji cilj vam je da se pripremite za primenu mogućnosti za poslovanje. Dovršite sve korake aktivnosti da biste razvijali veštine u stvarnom svetu i dostigli svoj cilj. Da biste se fokusirali na određenu veštinu, možete da radite na jednoj ili više aktivnosti.

Ako ste novi u treneru za karijere, posetite vodič za brzi početak.

Napomene: U ovoj lekciji treba da:

 • Mobilni uređaj ili računar

 • Microsoft Teams

 • Trener za karijeru

 • LinkedIn

 • Dnevnik koji možete da prilagodite da biste pratili ono što otkrivate i učite iz dolenaesenih aktivnosti (opcionalno)

Uz aktivnosti u ovom cilju, imaćete: 

Saznajte LinkedIn veštine. Identifikujte ciljeve u karijeri. Identifikujte mogućnosti za poslovanje koje su usklađene sa vašim veštinama i ciljevima. Saznajte kako da napišete biografiju i naslovno pismo. Identifikujte studente koji imaju iskustva koja se usklađuju sa vašim karijernim ciljevima. Saznajte kako da postavljate pitanja u informativnom razgovoru za posao.

Prvi koraci u pripremi da biste primenili mogućnosti za poslovanje

 1. Saznajte više Pogledajte kurs LinkedIn Learning o izgradnji LinkedIn veština.

 2. Odraz Kako da poboljšate LinkedIn profil pomoću onoga što ste naučili iz kursa? Počnite da poboljšavate svoje poboljšanje.

  Savet: Ako koristite dnevnik, napravite listu za poboljšanja koja ćete napraviti. Koristite dnevnik da biste pratili druge ideje za sledeće korake. 

 3. Idite do trenera za karijeru. Ako to već niste učili, dovršite profil. Izaberite profil. Pregledajte veštine. Izaberite Stavku Dashboard. Pronađite iskustva u realnom vremenu koja vas zanimaju.

 4. Saznajte više Pogledajte kurs LinkedIn Learning o pronalaženju mogućnosti za poslovanje koje su vam značajne.  

  Napomena: Ovaj kurs ima datoteke za vežbanje na osnovu kojih možete da radite da biste razvijali veštine. 

 5. Odraz Šta želite da uradite ili učite iz sledeće mogućnosti, uključujući posao, pripravnički rad, saradnju ili dobrovoljnu ulogu? Kako možete da pronađete mogućnosti koje su za vas u pravu pomoću onoga što ste naučili iz kursa? Koji je vaš plan za pretraživanje i primenu?

 6. Idite na LinkedIn. Izaberite Stavku Poslovi. Pretraga po naslovu, veštini, preduzeću ili pripravniku. Sačuvajte sve koje vas zanimaju.

 7. Saznajte više Pogledajte Kurs LinkedIn Learning o tome kako da napišete biografiju.

  Napomena: Ovaj kurs ima datoteke za vežbanje na osnovu kojih možete da radite da biste razvijali veštine. 

 8. Odraz Kako biste rezimizovali ono što biografiju čini odličnom, prema kursu? Koristite ono što ste naučili iz kursa da biste poboljšali trenutnu biografiju ili da biste kreirali novu. Koje delove biografije treba da uklopite kada prosleđujete aplikacije za različite mogućnosti za poslovanje?

  Savet: Koristite predložak da biste poboljšali format. Ako vam je potrebno naslovno pismo, vežbajte pisanje. 

 9. Deljenje Partner sa kolegom lično ili sa kolegom na Teams. Exchange biografije. Pružite peer povratne informacije: format, cilj, veštine i način predstavljanja svog utiska pri radu. Primenite povratne informacije koje dobijete.

 10. Saznajte više Pogledajte Kurs LinkedIn Learning za moćinformativnih razgovora za posao.

  Napomena: Ovaj kurs ima datoteke za vežbanje na osnovu kojih možete da radite da biste razvijali veštine. 

 11. Odraz Koga možete da kontaktirate kada želite da saznate više o preduzeću ili mogućnosti za poslovanje? Šta sve trenutno možete da uradite da biste izgradili mrežu? Koja pitanja možete da postavite da biste saznali da li je posao u usklađen sa vašim veštinama i ciljevima?

 12. Otvorite trener za karijeru. Izaberite stavku Osobe. Koristite filtere da biste pretražili slumni po preduzećima ili industrijama koje su usklađene sa vama. 

 13. Idite na LinkedIn. Pošaljite tri ili više poziva da biste se povezali sa studentima iz pretrage. 

 14. Dobijanje saveta Potrebne su vam usluge karijere ili savetnik akademskog savetnika kako bi vam pomogao da odlučite koje mogućnosti za poslovanje najviše uskladite sa veštinama i ciljevima. Pitajte kako možete da poboljšate biografiju i da je uklopite u aplikacije. 

Bravo! Koji je sledeći korak u putovanju kroz posao?

Ciljevi i aktivnosti trenera za karijere:

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×