Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno: Od marta 2023. godine, klijenti više neće moći da kupe licence trenera za karijeru jer su zastareli. Proizvod će i dalje biti podržan do 30. juna 2023, nakon što klijenti više neće imati pristup njemu. Da biste sačuvali podatke od trenera za karijeru, pratite uputstva na ovoj stranici. Dodatne informacije potražite u najčešćim pitanjima o ukidanju trenera za karijeru.

Dolenavedene lekcije su deo resursa "Trener za karijeru". Svaki modul u resursu ima lekcije dizajnirane da podrže različite stilove učenja i prilagode se različitim situacijama učenja. Ovde možete da pronađete još resursa za lekcije trenera za karijeru. Ako prvi put koristite "Trener za karijeru", posetite vodič za brzo planiranje i vodič za brzi početak za studente

Za ovu lekciju biće vam potrebno: 

Ciljevi učenja 

 • Poboljšajte međupersonalne veštine i zdrave navike na radnom mestu.

 • Saznajte više o važnosti i vrednosti iskustava u realnom svetu.

 • Saznajte kako da budete timski igrač.

 • Pripremite se da pronađete iskustva u stvarnom svetu.

 • Istražite opcije za sticanje iskustava u realnom svetu.

1. lekcija: Razvijanje dobrih navika na radnom mestu

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Napredno 

 1. Pogledajte kurs LinkedIn Learning da biste saznali više o razvoju dobrih navika na radnom mestu (39m).

 2. Oslikavajte na navike iz kursa sa kojih se najčešće identifikujete. Koje navike želite da promenite ili razvijete? Koje radnje možete da preduzmete da biste izvršili te promene?

 3. Uparite se sa ravnom osobom ili na Microsoft Teams da biste delili odraze, uporedili i razgovarali jedni o drugima i planovima da promene ili razviju te navike.

 4. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika za akademske radnike o njihovim iskustvima i mišljenjima o dobrim navikama na radnom mestu.

2. lekcija: Važnost iskustava u realnom svetu

Procenjeno trajanje: 1,5 čas, nivo: Napredno  

 1. Pogledajte LinkedIn Learning da biste saznali više o korišćenju informativnih intervjua za pronalaženje iskustava u realnom svetu (49m).

 2. Oslikavajte se na iskustva ljudi u stvarnom svetu u vašoj mreži da biste identifikovali tipove iskustava u stvarnom svetu koje želite da imate. Da li postoje osobe u vašoj mreži koje rade u industriji ili preduzećima koja vas interesuju? Kako možete da koristite ono što ste naučili na svim kursovima kada se obratite mreži?

 3. Uparujte se sa ravnom osobom ili naMicrosoft Teams. Razmenite ideje za pitanja koja treba postaviti u informacionom intervjuu da biste saznali više o putanjama karijere osoba na vašoj mreži i pronašli otvorene mogućnosti za poslovanje. Zapišite pitanja koja trebate da koristite kada vam zatrebaju.

 4. Otvoreni trener za karijeru. Izaberite stavku Osobe. Koristite filtere da biste tražili kolone po preduzeću i industriji. Izaberite tri alkosa sa koje želite da se povežete. Cilj vam je da saznate više o svom iskustvu u stvarnom svetu i pronađete ono što je u usklađeno sa vašim interesovanjima. Kada budete spremni da se povežete, izaberite stavku Poveži se da biste poslali personalizovanu poruku. Izaberite stavku Dodaj belešku, a zatim dodajte pozdrav i Zašto želite da se povežete. Izaberite stavku Pošalji LinkedIn poziv u donjem desnom uglu.

 5. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika za akademske radnike o studentima i kolegama koji su u oblasti koja vas zanima i kako možete da se obratite.

3. lekcija: Pronalaženje iskustava u realnom svetu

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Napredno   

 1. Otvoreni trener za karijeru. Izaberite kontrolnu tablu. Idite na odeljak Pronalaženje iskustva u realnom svetu. Istražite mogućnosti za poslovanje u volonterstvu, stažama, saradnji i još mnogo toga kako biste stekli iskustvo u realnom svetu.

 2. Idite na LinkedIn. Identifikujte preduzeća koja vas interesuju i pratite ih da biste dobili ispravke.

 3. Razmotrite pokretanje evidencije prijavu za posaoza iskustva u realnom svetu koja vas interesuju. Kada identifikujete potencijalnu mogućnost za poslovanje, snimite je u evidenciju prijavu za posao. Prijavite se za iskustva koja ste identifikovali u evidenciji prijavljenih poslova.

  Napomena: Da biste saznali kako da se prijavite za iskustvo, pogledajte članak Priprema za primenu kod trenera za karijeru.

 4. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika za akademske radnike. Zamolite ih da pregledaju sva iskustva u realnom svetu koja ste identifikovali i saznaju koja će vam pomoći da steknete željeno iskustvo. Pitajte ih da li znaju za druge otvorene mogućnosti koje se uskladjuju sa vašim interesovanjima.

4. lekcija: Poboljšanje međupersonalnih veština za rad u timovima

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Napredno   

 1. Pogledajte kurs LinkedIn Learning biste saznali više o izgradnji jakih odnosa na radnom mestu (26 m)..

 2. Oslikava na to koliko snažne veze na radnom mestu mogu da vam pomognu u karijeri. Koje veštine iz kursa bi vam najviše koristile i koje akcije možete da preduzmete da biste počeli da je gradite?

 3. Uparite se sa ravnom osobom ili Microsoft Teams i diskutujete o važnosti odnosa na radnom mestu.

 4. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika akademskih radnika o važnosti odnosa na radnom mestu i umrežavanja.

Lekcije od trenera za karijeru:

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×