Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno: Od marta 2023. godine, klijenti više neće moći da kupe licence trenera za karijeru jer su zastareli. Proizvod će i dalje biti podržan do 30. juna 2023, nakon što klijenti više neće imati pristup njemu. Da biste sačuvali podatke od trenera za karijeru, pratite uputstva na ovoj stranici. Dodatne informacije potražite u najčešćim pitanjima o ukidanju trenera za karijeru.

Dolenavedene lekcije su deo resursa "Trener za karijeru". Svaki modul u resursu ima lekcije dizajnirane da podrže različite stilove učenja i prilagode se različitim situacijama učenja. Ovde možete da pronađete još resursa za lekcije trenera za karijeru. Ako prvi put koristite "Trener za karijeru", posetite vodič za brzo planiranje i vodič za brzi početak za studente

Za ovu lekciju biće vam potrebno: 

Ciljevi učenja 

 • Koristite LinkedIn u pretrazi posla.

 • Potražite poslovne mogućnosti usklađene sa veštinama i ciljevima.

 • Pripremite biografiju i propratno pismo.

 • Identifikujte osobe koje imaju iskustvo koje je usklađeno sa vašim ciljevima u vezi sa karijerom.

 • Koristite informacione intervjue da biste dobili savete za ciljeve u karijeri.

1. lekcija: Pravljenje i poboljšanje biografije 

Procenjeno trajanje: 2 časa, nivo: Posredno

 1. Pogledajte LinkedIn Learning da biste saznali kako danapišete biografiju (2h 27m).

 2. Odražava i rezimira ono što čini biografiju odličnom. Ažurirajte trenutnu biografiju ili kreirajte novu pomoću onoga što ste naučili iz kursa.

  Savet: Koristite predložak da biste poboljšali format biografije i uključili pomoćnik za pisanje biografije u programu Microsoft Word. Pomoćnik za pisanje biografije vam pokazuje primere toga kako stvarne osobe u poljima koja vas zanimaju opisuju svoje radno iskustvo i veštine. 

 3. Uparite sa ravnom osobom ili saMicrosoft Teams i razmenom biografija. Pošaljite kolegi povratne informacije o formatu, cilju, veštinama i celokupnoj prezentaciji njihove biografije. Promenite svoju biografiju iz povratnih informacija svog razreda.

 4. Otvoreni trener za karijeru. Izaberite stavku Istraživač > profila. Otpremite biografiju ili transkript. Pregledajte svoje veštine na stranici profila u odeljku Moje veštine. Razmotrite dodavanje ovih veština u biografiju.

 5. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika za akademske radnike o tome kako da poboljšate biografiju i kako da je isklopite za aplikacije

2. lekcija: Istraživanje mogućnosti za poslovanje

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Posredno

 1. Pogledajte kurs LinkedIn Learning da biste saznali više o pronalaženju mogućnosti za poslovanje koje su vam smislene (39 m).

 2. Razmislite o tome šta želite da uradite ili učite iz sledeće mogućnosti, što može biti posao, pripravništvo, saradnja, dobrovoljna uloga ili nešto drugo. Kako možete da pronađete mogućnosti koje su vam odgovarajuće? Koji je vaš plan za traženje i primenu?

 3. Otvoreni trener za karijeru. Izaberite stavku Karijere. Pretražujte po tituli, veštini, preduzeću ili stažom. Sačuvajte sve što vas zanima.

 4. Pregledajte svoj LinkedIn profil. Uverite se da su vaše veštine, iskustva, nagrade i interesovanja ažurirani i da se povezujete sa kolonama u vašoj oblasti. Da biste to uradili, otvorite "Trener za karijeru"Izaberite stavku Osobe. Koristite filtere da biste pretražili kolone po preduzećima koja vas zanimaju. Izaberite aluminijum sa kojih želite da se povežete. Kada budete spremni da se povežete, izaberite stavku Poveži se da biste poslali personalizovanu poruku. Izaberite stavku Dodaj belešku, a zatim dodajte pozdrav i Zašto želite da se povežete. Izaberite stavku Pošalji LinkedIn poziv u donjem desnom uglu.

 5. Idi do trenera za karijeru. Izaberite kontrolnu tablu. Idite na odeljak Pronalaženje iskustva u realnom svetu. Istražite mogućnosti za poslovanje u volonterstvu,stažama, saradnji i još mnogo toga kako biste stekli iskustvo u realnom svetu.

 6. Uparite se sa ravnom osobom ili preko Microsoft Teams da biste delili odraze, uporedili i razgovarali jedni o drugima na odgovore.

 7. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika akademskih radnika o tome koje mogućnosti se najviše uskladjuju sa veštinama i ciljevima i kako da dobijete te mogućnosti.

3. lekcija: Korišćenje usluge LinkedIn za pretrage zadataka

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Posredno

 1. Pogledajte kurs LinkedIn Learning biste saznali više o izgradnji LinkedIn veština (24m).

 2. Razmislite o tome kako da poboljšate LinkedIn pomoću onoga što ste naučili iz kursa i izvršite promene ako je potrebno.

 3. Uparite se sa ravnomernom osobom ili preko aplikacije Microsoft Teams da delite, poredite i odražavate na ono što ste naučili o korišćenju usluge LinkedIn za pretragu posla.

 4. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika akademskih radnika o tome kako da poboljšate svoje prisustvo na mreži.

4. lekcija: Vežbanje informacionalnih razgovora

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Posredno   

 1. Pogledajte LinkedIn Learning da biste saznali više o moći informativnih razgovora (49m).

 2. Razmislite o tome kome možete da se obratite kada želite da saznate više o preduzeću ili mogućnosti za poslovanje. Šta trenutno možete da uradite da biste napravili mrežu? Koja pitanja možete da postavite da biste saznali da li je posao usklađen sa vašim veštinama i ciljevima? Razmislite o kreiranju liste pitanja koja možete da postavite da biste saznali da li je posao usklađen sa vašim veštinama i ciljevima.

 3. Otvoreni trener za karijeru. Izaberite stavku Osobe. Istražite alumni profile. Identifikujte kolonu sa kim želite da vežbate informavni razgovor. Kada budete spremni da se povežete, izaberite stavku Poveži se da biste poslali personalizovanu poruku. Izaberite stavku Dodaj belešku, a zatim dodajte pozdrav i Zašto želite da se povežete. Izaberite stavku Pošalji LinkedIn poziv u donjem desnom uglu.

 4. Par sa kolegom lično ili sa kolegomMicrosoft Teams da delite odraze, poredite, diskutujete i razmenjujte svoje iskustvo sa informativnim intervjuima.

 5. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika akademskih radnika o tome kako da najbolje iskoristite informavni intervju.

Lekcije od trenera za karijeru:

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×