Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno: Od marta 2023. godine, klijenti više neće moći da kupe licence trenera za karijeru jer su zastareli. Proizvod će i dalje biti podržan do 30. juna 2023, nakon što klijenti više neće imati pristup njemu. Da biste sačuvali podatke od trenera za karijeru, pratite uputstva na ovoj stranici. Dodatne informacije potražite u najčešćim pitanjima o ukidanju trenera za karijeru.

Dolenavedene lekcije su deo resursa "Trener za karijeru". Svaki modul u resursu ima lekcije dizajnirane da podrže različite stilove učenja i prilagode se različitim situacijama učenja. Ovde možete da pronađete još resursa za lekcije trenera za karijeru. Ako prvi put koristite "Trener za karijeru", posetite vodič za brzo planiranje i vodič za brzi početak za studente

Za ovu lekciju biće vam potrebno: 

Ciljevi učenja 

 • Naučite efikasne strategije prijava za posao da biste se istakli regruterima.

 • Pripremite se za sastanke u vezi sa intervjuima i uobičajena pitanja za razgovore za posao.

 • Identifikujte poslovne prilike usklađene sa svojim veštinama i ciljevima.

 • Pripremite se da pregovarate o ponudi za posao.

1. lekcija: Najbolje prakse za angažovanje sa regruterom

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Posredno   

 1. Pogledajte kurs LinkedIn Learning da biste saznali kako da privučete pažnju regrutera na LinkedIn (26 metara).

 2. Razmišljajte o tome kako da se angažujete sa regruterom. Љta si nove stvari nauиio o ulozi regrutera? Kako mogu da te primete? Razmotrite ažuriranje LinkedIn i nastavak sa učenjem iz kursa.

 3. Otvoreni trener za karijeru. Izaberite stavku Profil. Ako to već niste uradili, dovršite profil. Pregledajte svoje veštine u odeljku Moje veštine da biste se uverili da su aktuelne.

 4. Izaberite stavku Osobe. Koristite filtere da biste pretražili alumni po preduzećima koja ste pronašli LinkedIn. Pozovite tri alkosa iz pretrage da se povežu na LinkedIn.

 5. Dobijte savet od službe za karijeru ili savetnika za akademske radnike o tome kako da razgovarate sa regruterima.

2. lekcija: Priprema za razgovor za posao

Procenjeno trajanje: 2 časa, nivo: Posredno    

 1. Pogledajte kurs LinkedIn Learning biste saznali više o pripremi za intervju (1h 33m).

 2. Razmišljajte o tome kako da saznate da li je kultura preduzeća dobra za vas, kako da se pripremite za razgovore za posao i pitanja koja treba pripremiti za intervju.

 3. Uparite se sa ravnom osobom ili prekoMicrosoft Teams da biste delili odraze, uporedili i razgovarali jedni o drugima na odgovore.

 4. Pregledajte svoj LinkedIn profil. Uverite se da su vaše veštine, iskustva, nagrade i interesovanja ažurirani i da se povezujete sa kolonama u vašoj oblasti. Da biste to uradili, otvorite "Trener za karijeru". Izaberite stavku Osobe. Koristite filtere da biste pretražili kolone po preduzećima koja vas zanimaju. Izaberite profil kolone sa kojih želite da se povežete. Izaberite poveži se da biste poslali personalizovanu poruku. Izaberite Pozdrav iZašto želite da se povežete. Kada budete spremni da pošaljete ličnu belešku, izaberite stavku Pošalji LinkedIn poziv u donjem desnom uglu.

 5. Koristite listu za proveru da biste se pripremili za razgovore za posao.

  Napomena: Da biste saznali kako da dobijete posao, idite na cilj Započnite pretragu posla sa trenerom za karijeru.

 6. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika za akademske radnike.

3. lekcija: Najbolja praksa za virtuelno intervjuisanje

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Posredno

 1. Pogledajte kurs LinkedIn Learning da biste saznali više ointervjuisanju na mreži (24 miliona).

 2. Razmišljajte o tome kako možete da poboljšate veštine intervjuisanja. Šta možete da preduzmete da biste poboljšali veštine intervjuisanja?

 3. Uparite se sa kolegom lično ili sa Microsoft Teams i vežbajte da intervjuišete jedan drugog koristeći ova uobičajena pitanja za razgovor za posao. Pošaljite kolegi povratne informacije o njihovim jačinama i mogućnostima za poboljšanje.

 4. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika za akademske radnike u vezi sa intervjuisanjem i pitajte ih da li mogu da vam prirede razgovore za posao.

4. lekcija: Praćenje posle intervjua

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Posredno

 1. Pogledajte kurs LinkedIn Learning biste saznali više o praćenju posle intervjua (26 m).

 2. Razmisli o tome šta bi uradio posle razgovora. Kako da prenesu da ste profesionalni i poštovni kada pratite ponudu i kada pregovarate? Šta vam je najizahtenije u praćenju i pregovorima? Kako možete da koristite ono što ste naučili sa kursa da biste izgradili svoje veštine? Pripremite e-poruku posle intervjua koju možete da koristite u budućnosti.

 3. Uparite se sa kolegom lično ili saMicrosoft Teams da biste delili odraze iz vašeg iskustva sa intervjuima

 4. Pronađite savet od usluga karijere ili savetnika za akademske radnike o e-poruci posle razgovora za posao.

5. lekcija: Saveti za pregovore i strategije

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Posredno

 1. Pogledajte kurs LinkedIn Learning da biste saznali više o pregovaračkim ponudama (33 miliona).

 2. Osvrnite se na iskustva i veštine koje vas razlikuju od drugih kandidata koje vas mogu učiniti vrednim poslodavcima. Zapišite ih da bi bili spremni za razgovore i pregovore. Koje ćete prednosti i iskustva iskoristiti jedinstveno u budućim ulogama?

 3. Uparite se sa kolegom lično ili naMicrosoft Teams da delite odraze, poredite i diskutujete o tuđim snagama i takticima pregovora.

 4. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika akademskih radnika o pregovaračkim strategijama i da li postoje mogućnosti na kampusu ili van njih da razviju te veštine. Razmotrite lokalne grupe unutar zajednice koje vam mogu pomoći, kao što su biblioteka ili neprofitne organizacije.

Lekcije od trenera za karijeru:

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×