Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno: Od marta 2023. godine, klijenti više neće moći da kupe licence trenera za karijeru jer su zastareli. Proizvod će i dalje biti podržan do 30. juna 2023, nakon što klijenti više neće imati pristup njemu. Da biste sačuvali podatke od trenera za karijeru, pratite uputstva na ovoj stranici. Dodatne informacije potražite u najčešćim pitanjima o ukidanju trenera za karijeru.

Dolenavedene lekcije su deo resursa "Trener za karijeru". Svaki modul u resursu ima lekcije dizajnirane da podrže različite stilove učenja i prilagode se različitim situacijama učenja. Ovde možete da pronađete još resursa za lekcije trenera za karijeru. Ako prvi put koristite "Trener za karijeru", posetite vodič za brzo planiranje i vodič za brzi početak za studente

Za ovu lekciju biće vam potrebno: 

Ciljevi učenja 

 • Saznajte više o putovanjima u karijeri globalnih lidera.

 • Identifikujte strategije za iznošenje karijera.

 • Potražite poslovne mogućnosti da biste stekli iskustvo u realnom svetu.

 • Identifikujte veštine za učenje.

 • Kreirajte lični ponudu.

1. lekcija: Saznajte više o putovanjima u karijeri globalnih lidera 

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Početni

 1. Pogledajte LinkedIn Learning da biste saznali više o karijernim putovanjima svetskih lidera (3h 16m).

  Napomena: Ovo je dug kurs. Za ovaj zadatak izaberite 3 ili 4 priče vodilja sa liste sadržaja i slušajte njihove priče.  

 2. Razmislite o savetima koji su vas inspirisali sa kursa. Kako možete da koristite taj savet da biste postigli ciljeve u karijeri?

 3. Uparite se sa ravnom osobom ili preko Microsoft Teams da biste delili odraze, uporedili i razgovarali jedni o drugima na odgovore.

 4. Delite svoje odraze sa razredom i slušajte njihove odraze.

2. lekcija: Identifikovanje iskustava za podršku ciljevima u karijeri

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Početni

 1. Otvoreni trener za karijeru. Izaberite stavku Istraživač > profila. Otpremite biografiju ili transkript. Pregledajte svoje veštine na stranici profila >moje veštine. Pregledajte listu veština da biste odlučili koje veštine želite da zadržite, uklonite ili nastavite sa učenjem.

 2. Izaberite stavku Karijere. Istražite iskustva koja se uskladjuju sa vašim veštinama i težnjama. Sačuvajte ono što vas zanima ili želite da naučite od karijera koje ste sačuvali.

 3. Izaberite kontrolnu tablu. Idite na pronalaženje iskustva u realnom svetu i istražite iskustva koja se usklađuju sa vašim veštinama.

 4. Oslikavajte se na iskustva koja vam mogu pomoći da napredujete ka cilju karijere.

 5. Uparite se sa ravnom osobom lično ili Microsoft Teams da biste delili odraze, poredili i diskutovali jedni o drugima na odgovore.

 6. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika za akademske radnike. Pregledajte svoje polje studija i interesovanja za karijeru. Pitajte da li je vaše polje studija usklađeno sa vašim interesovanjima. Pitajte koji kursevi su korisni i koje mogućnosti mogu da preporuče za sticanje iskustva u realnom svetu, kao što su saradnja i volonterstvo.

3. lekcija: Pravljenje ličnog nivoa 

Procenjeno trajanje: 1 čas, nivo: Početni

 1. Pogledajte kurs LinkedIn Learning da biste saznali više o kreiranju ličnog nivoa (15m).

 2. Odražava vaše veštine i iskustva. Koja je vaša pozadina i pozadina? Kako možete da rezimirate ove stavke da biste kreirali ličnu ponudu? Ponovo pogledajte pregled okvira iz LinkedIn Learning ako vam je potrebna pomoć.

 3. Uparite se sa ravnom osobom ili saMicrosoft Teams i pregledajte ovaj video zapis od 2 minuta o vežbanju lične ponude. Onda se smenite dajući svoj lični ponudu. Pošaljite jedni drugima povratne informacije i koristite povratne informacije koje dobijate da biste poboljšali ponudu.  Dok slušate ponudu svog razreda, razmislite o sledećim pitanjima: Da li je bacanje bilo podstiče? Da li bi to započelo razgovor? Da li vaša kolega pravi vezu između svojih veština, iskustava, pozadine i pozadine?

 4. Dobijte savet od usluga karijere ili savetnika akademskih radnika o tome kako da poboljšate svoju ličnu ponudu.

Lekcija 4: Strategije izvedene tabele karijere

Procenjeno trajanje: 1,5 čas, nivo: Početni

 1. Pogledajte LinkedIn Learning da biste saznali više o upravljanju karijerom tokom ekonomskih padova (1h 5m).

 2. Osvrnite se na to kako možete da koristite strategije sa kursa za upravljanje različitim izazovima u karijeri, kao što je otkrivanje karijernog puta, razvoj veština ili planiranje recesije u vašoj industriji.

 3. Uparite se sa kolegom lično ili naMicrosoft Teams da biste delili odraze, uporedili, diskutovali i razmenili razmišljanja o strategijama drugih osoba.

Lekcije od trenera za karijeru:

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×