Priprema za razgovor za posao sa trenerom za karijere

Aplikacija "Trener za karijere" ima ciljeve na osnovu kojih možete da radite sa aktivnostima koje razvijaju životne veštine. Ova lekcija organizuje aktivnosti iz aplikacije u grupu koju možete da pratite korak po korak.

U ovoj lekciji, cilj vam je da se pripremite za intervju. Dovršite sve korake aktivnosti da biste razvijali veštine u stvarnom svetu i dostigli svoj cilj. Da biste se fokusirali na određenu veštinu, možete da radite na jednoj ili više aktivnosti.

Ako ste novi u treneru za karijere, posetite vodič za brzi početak. 

Napomene: U ovoj lekciji treba da:

 • Mobilni uređaj ili računar

 • Microsoft Teams

 • Trener za karijeru

 • LinkedIn

 • Dnevnik koji možete da prilagodite da biste pratili ono što otkrivate i učite iz dolenaesenih aktivnosti (opcionalno)

Uz aktivnosti u ovom cilju, imaćete: 

Saznajte veštine za lično intervjue i na mreži. Identifikujte poslove. Identifikujte studente i pošaljite pozivnice za povezivanje na sajtu LinkedIn. Saznajte uobičajena pitanja za razgovor za posao. Saznajte šta da radite posle intervjua. Saznajte kako da pregovarate platu. 

Započinjanje pripreme za razgovor za posao

 1. Saznajte više Pogledajte LinkedIn Learning kurs o tome kako da budete privlačni kandidat za posao i kako da privučete pažnju kandidata za program LinkedIn.

 2. Odraz Kako da se predstavite na pristupačan i autentičan način? Šta možete da dodate ili promenite da biste poboljšali LinkedIn profil pomoću onoga što ste naučili iz kursova? Kako možete da koristite ono što ste naučili iz kursva prilikom intervjua?

  Savet: Ako koristite dnevnik, naveli ideje za veštine iz kursova koje želite da razvijete za intervju. Koristite dnevnik da biste pratili druge ideje za sledeće korake. 

 3. Idite na LinkedIn. Izaberite Stavku Poslovi. Pretražuju preduzeća koja vas zanimaju. Čuvajte poslove na koje želite da se primenite.

 4. Otvorite trener za karijeru. Ako to već niste učili, dovršite profil. Izaberite profil. Pregledajte veštine da biste se uverili da su akumutne. Izaberite stavku Osobe. Koristite filtere da biste pretražili slumni po preduzećima koja ste pronašli na sajtu LinkedIn. Pozovite tri studenta iz pretrage da biste se povezali na sajtu LinkedIn.

 5. Saznajte više Pogledajte LinkedIn Learning kurs o pripremi za intervju i intervju na mreži.

 6. Odraz Koje informacije o preduzeću bi vam pomogle da proceniti da li je kultura preduzeća prikladna i da se pripremite da efikasno odgovorite na pitanja? Koje veštine iz kursova treba da razvijete da biste poboljšali veštine intervjua? Kako da započnete razvoj ovih veština?

 7. Deljenje Partner sa kolegom lično ili sa kolegom na Teams. Vežbajte međusobno ispitivanje pomoću uobičajenih pitanja za intervju.Pružite peer povratne informacije o njihovim sposobnostima i mogućnostima za poboljšanje.

 8. Saznajte više Pogledajte LinkedIn Learning kurs o nastavku posle intervjua i pregovora o platama.

 9. Odraz Kako možete da prenete da ste profesionalni i poštujte kada pratite i kada pregovarate ponudu? Šta vam je najispornije u vezi sa narednim koracima i sažetijim procesima? Kako da koristite ono što ste naučili iz kursva da biste izgradili veštine?

 10. Deljenje Partner sa kolegom lično ili sa kolegom na Teams. Vežbajte uvod u veštine, iskustva i dostignuća na kratak način koji pruža vrednost koju one nude.Pružite peer povratne informacije o snazi i profesionalnosti njihovog rezimea. Dozvolite im da znaju šta mogu da poboljšaju korišćenjem onoga što ste naučili iz kursova. Koristite povratne informacije koje dobijate da biste se pripremili za praćenje i pregovaranje ponuda.

 11. Dobijanje saveta Zamolite usluge karijere ili savetnika akademskog savetnika za najbolje prakse da se pripreme za razgovore za posao. Pitajte da li postoje mogućnosti u campusima da razvijaju te veštine. Koristite listu za proveru da biste pripremili i pratili razgovore za posao.

Bravo! Koji je sledeći korak u putovanju kroz posao?

Ciljevi i aktivnosti trenera za karijere:

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×