Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Sentiment analysis is Viva Engage premium feature that agregite data across Viva Engage conversations to surface trends. Deo čvorišta analitike korisnika, analiza sentimenta pomaže liderima i njihovim timovima da razumeju tipove razgovora koji se odvijaju u realnom vremenu, kao i gde, kada i kako lideri mogu najbolje da se povežu sa publikom.

Na stotinama ili čak hiljadama objava na Viva Engage rubrikama i u zajednicama, članovi grupe lidera dele javne poruke o svom poslu, ličnim iskustvima, šta im je važno i šta utiče na njihov utisak pri radu u preduzeću.

Kada su analizirane kao agregatne, ove objave otkrivaju uvide o temama koje su najvažnije ljudima. Lideri mogu da koriste ove uvide da bi doneli kvalifikovane odluke o tome kako najbolje da ih podrže i da sklanjaju strategije, komunikacije i poboljšanja organizacije.

Prvi koraci uz analizu sentimenta 

Čvorište za analitiku dostupno je samo Viva Engage korisnike koji su identifikovani kao lideri (ili delegati lideri) sa dodeljenim primarnim korisnicima. Administrator, voditelj ili njihovi delegati mogu da podese i ažuriraju primarnu grupu korisnika lokacije.
Idite na čvorište za analitiku sa stranice plana radnje.

 1. Da biste otvorili čvorište Analytics, u planu radnje izaberite ikonu grafikona u donjem desnom uglu naslovne fotografije.
  Alternativno, možete da izaberete ikonu grafikona u gornjem meniju navigacije Viva Engage.

 2. Na stranici Lična analitika izaberite stranicu Analitika korisnika lokacije. Ako ste delegat, u meniju Prikaži kao izaberite liniju vodilju.

 3. Na kontrolnoj tabli analitike korisnika možete da podesite vremenski period (7 dana, 28 dana, 90 dana ili 1 godinu). Analiže će pogledati samo razgovore iz tog perioda.

Delegati biraju liniju vodilju za prikaz dodeljene grupe korisnika lokacije.

Kontrola funkcija analize sentimenta

Samo Engage administratori mogu da uključe i isključe funkcije analize sentimenta.

 1. U Viva Engage administracije izaberite stavku Podešavanje konfiguracije & konfiguraciju > analitiku.

 2. Koristite preklopnik da biste uključili ili isključili ove opcije:

  Sentiment na nivou korisnika lokacije

  Ova opcija kontroliše sentiment u vašoj publici. Kada su isključeni, lideri i njihovi delegati neće imati pristup funkcijama analize sentimenta, a prethodni podaci za sve korisnike lokacije se brišu.

  Sentiment na nivou teme

  Ova opcija kontroliše teme u korisnicima lokacije.
  Kada su isključeni, lideri i njihovi delegati neće videti rezultate koji ukazuju na sentiment ka temama o kojima se često diskutuju u publici.

Kako funkcioniše analiza sentimenta

Azure Cognitive Services (ACS) agreguje objave i komentare iz planova radnje i javnih objava da bi se prikazali sentiment i teme korisnika. Pojedinačne poruke se nikada ne prikazuju.

Ako je rukovodilac član privatne zajednice (to jest, vođa ima dozvolu da prikazuje privatne objave), privatne objave i komentari se takođe prikupljaju i analiziraju.
 

ACS analizira objavljene poruke koje su napisali članovi grupe lidera i meri teme u svim javnim objavama i komentarima u planovima radnje i u zajednicama.

Sentiment pokazuje kako se vaša publika oseća sveukupno.

ACS mnjenja površine često se raspravljaju o temama unutar grupe lidera i utvrđuju ukupan sentiment izražen prema toj temi (pozitivno, neutralno, negativno ili mešano).

Niti koje pominju ove teme i imaju najveći broj komentara i reakcija takođe se prikazuju. Vodioci i njihovi timovi mogu da koriste teme da bi dobili kontekst i lakše učestvovali u razgovorima.

Teme pokazuju koje teme su najčešće za publiku.

Mešoviti trend

Agregatni procenat pozitivni i agregatni procenat negativni su i veći od 25 ili obe se nalaze unutar 20 procenata jednih od drugih.

Pozitivan trend

Agregatna neutralna vrednost procenta je manja od 70%, agregatna pozitivna vrednost procenta je veća od negativnog agregatnog procenta, a kriterijumi za mešovitu trending nisu ispunjeni.

Negativni trend

Agregatni procenat neutralan je manji od 70%, agregatni procenat je veći od pozitivnog agregatnog procenta, a kriterijumi za mešovitu trending nisu ispunjeni.

U trendu je neutralno

Agregatni procenat neutralan je ili je veći od 70%.

Promovišite pojedinačnu privatnost dok surfujete trendovima

Da bi analiza sentimenta prikazala bilo kakve rezultate, naznačena publika vođe mora da ima najmanje 20 pojedinaca i više od 20 poruka od pet ili više jedinstvenih pisaca poruka tokom izabranog vremenskog perioda.

Za analizu procenta (pozitivan, neutralan, negativan) u sentimentu kod publike, vrednosti ispod 5% ili iznad 95% se ne prikazuju. Za teme u publici, rezultat teme se prikazuje samo ako je pet ili više jedinstvenih osoba pisalo o temi.

Ove mere štite pojedinačnu privatnost i pružaju liderima i njihovim timovima dragocen uvid u opšte trendove razgovora. U Viva Engage administracije koristite preklopnik da biste uključili ili isključili funkcije analize sentimenta. Kada su obe funkcije analize sentimenta isključene, prethodni podaci se brišu. Obe funkcije analize sentimenta prate GDPR standarde za rukovanje podacima.

Rešavanje problema zašto se analitika sentimenta ne pojavljuje

Kada čvorište analitike ne prikazuje analitiku sentimenta, to može biti iz nekoliko različitih razloga.

 • Nemate dovoljno objavljenih poruka od jedinstvenih korisnika.

 • Vi ste K-12 muљterija. Ova funkcija nije dostupna K-12 klijentima.

 • Administrator Viva Engage je isključio funkciju.

Ako izbrišete poruku, svi agregatni rezultati sentimenta kojima je doprinela ostaju isti, ali izbrisana poruka neće doprineti budućim izračunavanjima. Takođe, kada je jednom izbrisana, poruka se neće pojaviti na listi najvažnijih razgovora. 

Uči više

Prikažite analitiku i upravljajte Viva Engage  

Identifikovanje vodilja i upravljanje grupama korisnika lokacije Viva Engage

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×