Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomene: 

 • Yammer menja promene skladištenja datoteka za Yammer datoteke u Office 365 povezanim grupama. Ranije su sve Yammer datoteke uskladištene u programu Yammer Cloud. Kada vaša organizacija dobije ove promene, sve nove Yammer datoteke za povezane grupe će se uskladištiti u sistemu SharePoint, ali će i dalje pristupiti Yammer.

 • Kao deo ove promene, sve postojeće datoteke uskladištene u usluzi Yammer za povezane grupe su napravljene samo za čitanje. To znači da ćete umesto uređivanja datoteke morati da preuzmete i ponovo otpremite datoteku i uredite novu verziju. Više informacija potražite u članku Uređivanje prethodno otpremljene datoteke kada Yammer veza Group skladišti datoteke u sistemu SharePoint.

Da biste rekli gde se skladište Yammer datoteke, u zaglavlju za bilo koju Office 365 povezanu aplikaciju Yammer izaberite stavku datoteke

Grupa preuzima licenciranje osobe koja kreira grupu. To znači da članovi grupe ne moraju da imaju SharePoint licence da bi videli ili otpremili grupi.
 

 • Ako mreža skladišti samo datoteke u usluzi Yammer Cloud, videćete ovo zaglavlje iznad liste datoteka:

  Stranica Yammer datoteka koja prikazuje meni kada se datoteke skladište u usluzi Yammer

 • Ako mreža skladišti datoteke za povezane grupe u sistemu SharePoint, ovaj zaglavlje ćete videti iznad liste datoteka:

  Stranica Yammer datoteka koja prikazuje meni kada se datoteke skladište u sistemu SharePoint

Rezime razlika između rada sa Yammer datotekama uskladištenim u usluzi Yammer i SharePoint

Sledeća tabela rezimira razlike.

Datoteke uskladištene u Yammer skladištu oblaka

Datoteke uskladištene u SharePoint biblioteci dokumenata grupe

Gde se skladište nove datoteke

Nove datoteke se skladište u Yammer skladištu oblaka, u grupi u kojoj je datoteka priložena ili otpremljena. One su vidljive sa liste datoteka grupe.

Nove datoteke za Office 365 povezane grupe skladište se u SharePoint biblioteci dokumenata za grupu. One su vidljive na listi datoteka Yammer grupe ili iz fascikle aplikacije/Yammer u SharePoint biblioteci dokumenata grupe.

Datoteke sačuvane u usluzi Yammer pre nego što vaša organizacija dobije novu funkciju, ostaće u Yammer oblaku skladišta oblaka.

Kreiranje nove Office datoteke

Na listi datoteke grupe u usluzi Yammer izaberite stavku novo i izaberite stavku Word dokument, PowerPoint prezentacijaili Excel radna sveska.

Ne možete da kreirate nove datoteke sa stranice " datoteke ". Datoteke moraju da se kreiraju na drugoj lokaciji, a zatim se otpremaju na Yammer.

Organizovanje datoteka

Datoteke za svaku grupu su uskladištene na listi. Možete da prikažete sve dokumente, slike ili video zapise, ali ne postoje drugi načini za sortiranje ili uređivanje liste.

U desnom oknu za navigaciju izaberite vezu SharePoint biblioteke dokumenata za grupu, izaberite fasciklu aplikacije/Yammer i možete da sortirate i filtrirate listu datoteka.

Datoteke možete ponovo da organizujete u potfascikle ili premestite, a veze iz usluge Yammer i dalje funkcionišu. Ova ponovna organizacija je vidljiva samo ako odete u SharePoint biblioteku dokumenata.

Imajte u vidu da kada prikazujete listu datoteka iz usluge Yammer, lista samo ukazuje na to da je datoteka uskladištena u sistemu SharePoint i ne precizira ime fascikle.

Pregled datoteke

Kliknite na datoteku, a zatim kliknite ovde da biste prikazali ovu datoteku.

Kliknite na datoteku.

Uređivanje datoteke iz usluge Yammer

Za Word, Excel i PowerPoint dokumente, promene moraju da se izvrše u usluzi Office Online. Ne možete da koristite aplikacije Word, Excel ili PowerPoint da biste uredili datoteku i otpremili novu verziju.

Uređivanje datoteka i drugih radnji nalazi se ispod pregleda.

Ako datoteka Edit nije prikazana, to znači da je dokument napravljen samo za čitanje zato što se novi dokumenti čuvaju u sistemu SharePoint. Da biste ga uredili, moraćete da ga preuzmete i ponovo ga otpremite. Više informacija potražite u članku Uređivanje prethodno ažurirane datoteke kada Yammer veza Group skladišti datoteke u sistemu SharePoint

Za Word, Excel i PowerPoint dokumente, promene mogu da se izvrše u usluzi Office Online ili u aplikaciji. Revizije se prate u SharePoint biblioteci dokumenata.

Uređivanje dokumenta i drugih radnji nalazi se iznad pregleda.

Ko može da pristupi datotekama

Grupa Access određuje grupu u kojoj se nalazi datoteka. Svako može da prikazuje i uređuje datoteke u javnim grupama. Članovi grupe mogu da prikažu i uređuju datoteke u privatnim grupama. Primaoci privatnih poruka sa priloženim datotekama mogu da prikažu te datoteke.

Inicijalna prava pristupa određuje grupa u kojoj se nalazi datoteka, ali SharePoint administratori mogu da promene prava pristupa za pojedinačne datoteke.

Kako gosti pristupaju datotekama

Svaki korisnik ili bilo koji gost iz unutrašnjosti ili izvan vaše organizacije, može da Priloži datoteku u grupi i da čita i menja datoteke u grupi.

Pristup gostima datotekama zavisi od tipa gosta:

Gosti na mreži nemaju podrazumevani pristup za prikaz Yammer datoteka sačuvanih u sistemu SharePoint.

 • Ako želite da budu u mogućnosti da traže pristup za prikaz određenih datoteka, oni moraju biti dodati kao Azure B2B gost u Office 365 stanar. Više informacija potražite u članku Azure Active DIRECTORY B2B dokumentacija.

 • Gosti na mreži koji su Azure B2B gosti i član grupe mogu da prikazuju, otpremaju, uređuju iz SPO biblioteke dokumenata. One neće moći da to rade iz usluge Yammer.

 • Ako želite da oni mogu da otpremaju datoteke u određenu grupu iz sistema SharePoint ili da imaju podrazumevani pristup datotekama otpremim u SharePoint, dodajte ih kao člana grupe u sistemu SharePoint.

 • Gosti nivoa razgovora nemaju podrazumevani pristup svim datotekama sačuvanim u sistemu SharePoint. Ako želite da budu u mogućnosti da zahtevaju pristup određenim datotekama u razgovoru, dodajte ih kao Azure B2B gost u Office 365 stanar. Ne mogu da otpremaju datoteke.

 • Spoljni gosti mogu da budu samo članovi spoljnih grupa. Spoljne grupe skladište samo datoteke u usluzi Yammer.

Sprečavanje drugih osoba da unose promene

Grupni administratori ili vlasnici datoteka mogu da obeleže verziju datoteke kao zvaničnu. To sprečava druge da ga uređuju.

U sistemu SharePoint, svaki član grupe može da odjavi datoteku, što sprečava druge osobe da je uređuju. SharePoint administratori takođe mogu da promene dozvole za pojedinačnu datoteku.

Praćenje revizija

Praćenje i prikaz promena na stranici datoteka u usluzi Yammer.

Nije moguće izbrisati stare verzije.

Prikaz istorije revizije i prethodnih verzija iz SharePoint biblioteke dokumenata.

Više detalja promena je uključeno u istoriju promena, a starije verzije mogu da se brišu.

Označi kao zvanično

Grupni administratori ili vlasnici datoteka mogu da obeleže verziju datoteke kao zvaničnu. To sprečava druge da ga uređuju i datoteka se pojavljuje sa žutom zvezdom na listi datoteka.

Ne postoji način da označite određenu verziju datoteke kao zvaničnu.

Pretraga

Yammer Search uključuje prve 5000 znakove nedavne verzije. docx,. pptx i. pdf formata, kao i metapodatke kao što su naslov i autor.

Yammer pretraga samo pretražuje naslov i autor. Ako treba da uradite pretraživanje sadržaja Yammer datoteka u sistemu SharePoint, moraćete da izvršite pretragu iz SharePoint biblioteke dokumenata.

Takođe pogledajte

Uređivanje dokumenata iz usluge Yammer

Prilaganje datoteke ili slike u Yammer poruku

Uređivanje prethodno ažurirane datoteke kada Yammer grupa skladišti datoteke u sistemu SharePoint

boravka

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×