Ako imate OneNote 2013 i skener, u beležnice možete dodati mnogo stvari – stare fotografije, vizitkarte, potvrde, čak i škrabanje na sarkti. Ova funkcija nije bila pouzdana kao što bi trebalo da bude, posebno na 64-bitnim računarima, pa smo odlučili da je uklonimo iz programa OneNote 2016, ali postoje druge opcije za skenirane slike u OneNote 2016.

Postoji nekoliko drugih opcija za slanje skeniranih slika u OneNote:

  • Koristite Windows Faks i skeniranje da biste skenirali datoteku na računar, a zatim je umetnite u fasciklu OneNote. Da biste koristili ovu funkciju, izvršite pretragu za „Windows faks i skener“ u operativnom sistemu Windows.

  • Preuzmite Windows skeniranje iz Windows 10 prodavnice, skenirajte datoteku na računar, a zatim je umetnite u OneNote.

  • Preuzmite besplatnu aplikaciju Office Lens za Windows telefon, iPhone ili Android da biste pametni telefon koristili kao skener i slali slike u OneNote.

Ako biste radije da u program dodate slike sa skenera u OneNote, saznajte kako da nas o tome saznate u temi Kako da pružim povratne informacije Microsoft kancelarija?

Savet: Ako nemate skener, možete da koristite pametni telefon i aplikaciju Kancelarija Lens za Windowstelefon, iPhoneili Android da biste hvatali beleške i informacije sa belih tabli, iz menija, znakova ili bilo čega što ima mnogo teksta i pošaljete slike na OneNote.

  1. Kliknite na stranicu na kojoj želite da se skenirana slika pojavi i izaberite stavku Umetni > skeniranu sliku.

    Umetanje skeniranih slika u beleške

  2. Odaberite rezoluciju skeniranja tako što ćete izabrati stavku Veb kvalitet (najbolji izbor samo za prikaz na ekranu) ili Kvalitet štampanja (najbolji izbor ako planirate da odštampate stranicu). Skener takođe može da vam pokaže dodatne opcije.

  3. Kliknite na dugme Umetni.

Ako ste skenirali sliku koja sadrži tekst, možete OneNote pročitate i kopirate tekst sa slike.

Napomena: Skeniranje nije dostupno ako koristite 64-bitnu verziju programa OneNote 64-bitnu verziju programa Windows.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×