Pređi na glavni sadržaj

Korišćenje izveštaja i grafikona u Menadžeru za poslovne kontakte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Izveštaj je odlična alatka za dobijanje uvida u nalozi, poslovni kontakti, potencijalnih klijenata, mogućnosti za poslovanje, poslovnih projekata i marketinške aktivnosti. Možete da otvorite mnoštvo podrazumevanog izveštaja u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, kao i izmena, čuvanje, ažuriranje i ponovno korišćenje skoro neograničen broj dodatnih izveštaja.

Ovaj članak opisuje funkcije izveštaja u Menadžer za poslovne kontakte za Outlooki kako možete da radite sa izveštajima, prilagodite ih i da ih koristite da biste pokrenuli druge poslovne aktivnosti.

U ovom članku

Otvaranje i izmena izveštaja

Čuvanje, osvežavanje ili štampanje otvoreni izveštaj

Kreiranje grafikona od izveštaja

Izvoz izveštaja u Excel ili neki drugi program za analizu

Pokreni marketinšku aktivnost iz izveštaja

Otvorite izveštaj iz gadžet

Pogledajte listu standardni izveštaji

Otvaranje i izmena izveštaja

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook pruža mnoge unapred definisana izveštaja. Ako ne vidite tačno šta vam je potrebno, možete da otvorite izveštaj koji je sličan i zatim ga još izmeniti po potrebi. Takođe možete da sačuvate vaše prilagođene izveštaje za kasnije ponovo da koristite.

Otvaranje izveštaja

 1. Na traci, kliknite na dugme dostupnih izveštaja za karticu Izveštaji se grupišu po njihove Srodne radnih prostora: Upravljanje kontaktima, Prodaja, Marketingili Poslovnih projekata. Otvaranje grupa sadrži izveštaje koji ste izmenili i čuvaju.

  Kartica „Izveštaji“ na traci

 2. Da biste otvorili unapred definisana izveštaja, kliknite na dugme za tip izveštaj koji želite da vidite, a zatim kliknite na ime izveštaja na listi.

 3. Da biste otvorili izveštaj izmene koje ste sačuvali, kliknite na dugme Sačuvanih izveštajakliknite na ime izveštaja u dijalogu Otvaranje sačuvanih izveštaja i zatim kliknite na dugme Otvori.

Savet: Ako ste neizvesna koji grupa ili kategorija sadrži izveštaj koji tražite, pogledajte listu standardni izveštaji.

Za pomoć pri izmeni izveštaja, pogledajte članak Izmeni izveštaja da biste ga korisniji.

Vrh stranice

Izmenite izveštaj

Imate mnogo kontrolišete izgled izveštaja u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Ovaj odeljak sadrži:

Promena rasporeda u izveštaju

Izmenite izveštaj da biste ga učinili korisnijom

Promena rasporeda u izveštaju

Postoji nekoliko načina da biste promenili raspored ili izgled izveštaja. Možete da koristite ove metode pojedinačno ili u kombinaciji; redosled promene koje izvršite nije važan.

 • Korišćenje okna za prilagođavanje izveštaja    Na traci, u grupi raspored izaberite željene opcije da biste otvorili Okno za prilagođavanje izveštaja:

  • Odaberite kolonu. Ako želite da promenite kolona koje su prikazane, kliknite na ovo dugme, a zatim kliknite na + (plus) prijavite da biste razvili listu i prikazali sve stavke u njoj. Dostupne opcije će se razlikovati sa izveštajem koji menjate. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu za kolone koje želite da prikažete i opozovite izbor u poljima za potvrdu za stavke koje ne želite da vidite u izveštaju.

  • Zaglavlje i podnožje stranice. Ako želite da dodate zaglavlja ili podnožja u izveštaju, ili biste izveštaju dodali beleške, kliknite na ovo dugme, i zatim potvrdite izbor u poljima za potvrdu i unesite informacije za kolone koje želite da prikažete. Opozovite izbor u poljima za potvrdu za kolone koje ne želite da vidite u izveštaju.

  • Fontovi. Ako želite da biste promenili fontove i brojeve prikaza, kliknite na dugme Fontovi. Izaberite opcije koje želite da promenite i da ih ažurirate po potrebi. Možete da promenite font u telo izveštaja na nalepnica za redove i kolone, a u numerička polja za ukupne vrednosti i međuvrednosti.

 • Korišćenje kontrola za sortiranje i filtriranje     Na traci, u grupi sortiranje i filtriranje , uradite nešto od sledećeg:

  • Filter. Možete da ograničite rezultate prikazati u izveštaju tako što ćete Filtriranje izveštaja. Za informacije o filtriranju izveštaja, pogledajte članak Filtriranje zapisa u Menadžeru za poslovne kontakte.

  • Po rastućem ili opadajućem redosledu. Kliknite na jednu od sledećih opcija da biste promenili redosled sortiranja zapisa u izveštaju. Podrazumevano, liste su sortirani po abecednom redosledu na osnovu primarnog polja u izveštaju. Na primer, u izveštaju pod nazivom poslovnih kontakata tako što ćete naloga, na listi je sortirano prvobitno po ime naloga. U okviru ime naloga svaki poslovni kontakt povezan sa kontaktom se prikazuje po abecednom redu.

   Savet: Imena se prikazuju tako što ćete informacije u polje Puno ime . Ako uključite naslove u punom imenu, naslovi su uključene u sortiranje. Na primer, puno ime stariji Karlos Lacerda bi da bude navedena u okviru s

 • Promena redosleda kolona     Da biste promenili redosled kolona u izveštaju, jednostavno kliknite na ime kolone, a zatim ga prevucite na željeno mesto.

 • Sortiranje stavki u polju pomoćnih podataka    Da biste redosled teksta ili brojeva u sekundarnom polja, kliknite na ime polja u izveštaju. Na primer, u izveštaju pod nazivom Poslovnih kontakata tako što ćete nalog, možete kliknite na kolonu Ime kontakta preduzeća da ponovo sortirate imena na listi poslovnih kontakata u okviru svakog imena naloga obrnuti abecednim redom. Kliknite na naslov kolone ponovo da biste vratili originalne redosled. Slično tome, ako kliknete na ime kolone Adresa - Poštanski broj , liste poslovnih kontakata u okviru ime naloga za svaku su obrnuti sortirani.

 • Skupljanje ili razvijanje grupe u polju pomoćnih podataka     Kliknite na () znak minus na bilo koji red izveštaja da biste skupili sve potfascikle stavke i prikazali samo prvi red stavke izveštaja. Na primer, u izveštaju pod nazivom Poslovnih kontakata tako što ćete nalog, možete da kliknete na - () znak minus po imenu naloga da biste sakrili listu povezanih poslovnih kontakata. Da biste označili da je skupljen na listi, () znak minus menja + (plus) znak. Ova funkcija može biti koristan za smanjenje veličine i složenosti izveštaja. Da biste razvili grupu, kliknite na + plus znak.

Vrh stranice

Izmenite izveštaj da biste ga učinili korisnijom

Postoji nekoliko načina da možete da izmenite izveštaje za učiniti ih korisnijim za sebe ili kolegama.

 • Filtriranje rezultata    Posle otvaranja izveštaja, korišćenje jednostavnih i naprednih filtera da biste izuzeli određene podatke iz izveštaja. Filtriranje rezultata izveštaja može da bude korisna za razne zadatke. Na primer, izveštaj o potencijalne klijente koje je filtrirano po lokaciji je odlična osnova za direktne pošte marketinške kampanje za događaj koji planirate u oblasti. Više informacija o filtriranju potražite u članku Filtriranje zapisa u Menadžeru za poslovne kontakte.

 • Promena izgleda    Ažuriranje izgled izveštaja sa informacijama o promena rasporeda u izveštaju

 • Podaci prilagođavanja    Pre nego što čak i otvorite izveštaj, možete da unosite važne promene, sa prilagođavanja kao što su korisnički definisana polja ili promena podrazumevane stavke u različitim listama. Dodajte korisnički definisana polja glavnih obrazac, na primer, da biste snimili industrijske specifične informacije koje treba i za generisanje izveštaja od njih. Promena opcija dostupnih na listi, a te opcije postaju kolone podataka u sledeći izveštaj.

Više informacija o uređivanju vrednosti u listama potražite u članku Kreiranje i prilagođavanje tipova zapisa i listi.

Napomena: Ako je iz vaše baza podataka Menadžera za poslovne kontakteizbrisano korisnički definisano polje koje ste dodali u izveštaj, sačuvani izveštaj neće prikazati informacije iz polja izbrisane. Ako Izvoz izveštaja sa informacijama u Excel pre brisanja polja, te izveštaje se ne utiče na.

Vrh stranice

Ispravljanje greške podataka u izveštaju

Kao pogledate izveštaja, možda ćete primetiti greške koje želite da ispravite. Na primer, možda ćete videti da li poslovnog kontakta su povezane sa pogrešan nalog. Ovaj tip greške ne možete da rešite kako biste u izveštaju, ali morate korigovati u pojedinačnim zapisima koji su povezani.

Da biste ispravili grešku u ovom primeru, otvorite zapisa poslovnog kontakta i na stranici " Stranica" Opšte " zapisa, u polju Povezani nalog , unesite ispravnog naloga. Ako zatim se vratite na izveštaj i u grupi Radnje , kliknite na dugme Osveži, izveštaj će biti ispravne.

Vrh stranice

Čuvanje, osvežavanje ili štampanje otvoreni izveštaj

Kada pregledate izveštaj, možda ćete želeti da sačuvate sve promene koje ste napravili na nju, ažuriranje podataka ili odštampali izveštaj. Počnite sa otvorenom izveštaju da biste dovršili bilo koju od ovih radnji.

Čuvanje izveštaja na izmenjena

Nema potrebe da biste sačuvali izveštaj koji koje niste menjali s obzirom da je dostupan sa kartice " Izveštaji " na traci. Sačuvani izveštaji su uskladišteni u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook bazi podataka.

 1. Na traci izaberite karticu Izveštaji a zatim izaberite željeni tip izveštaja koji želite da otvorite, a zatim kliknite na ime izveštaja da biste ga otvorili.

 2. Prilagođavanje izveštaja, kao što je opisano u Otvori i izmena izveštaja.

 3. Na traci, u grupi Radnje kliknite na dugme Sačuvaj kao.

 4. U Sačuvaj kao dijalogu koji se otvara, otkucajte ime za izveštaj, a zatim kliknite na dugme u redu.

Da biste otvorili prilagođeni izveštaj, kliknite na dugme Sačuvanih izveštaja.

Savet: Izveštaj se čuva u istoj kategoriji kao izveštaj koji možete izmeniti da biste kreirali sačuvanog izveštaja.

Osvežavanje podataka u izveštaju

Podataka iz izveštaja se osvežavaju pri svaki put kada otvorite sačuvanu izveštaj. Takođe možete da ažurirate po potrebi.

 1. Na traci izaberite karticu Izveštaji a zatim izaberite željeni tip izveštaja koji želite da otvorite, a zatim kliknite na ime izveštaja da biste ga otvorili.

 2. Na traci, u grupi Radnje kliknite na dugme Osveži.

Štampanje izveštaja

 1. Na traci izaberite karticu Izveštaji a zatim izaberite željeni tip izveštaja koji želite da otvorite, a zatim kliknite na ime izveštaja da biste ga otvorili.

 2. Na traci, u grupi Radnje kliknite na dugme Odštampaj.

Vrh stranice

Kreiranje grafikona od izveštaja

Možete da kreirate grafikon iz najveći deo izveštaja u Menadžeru za poslovne kontakte za Outlook i iz prilagođene izveštaje koji ste kreirali iz izveštaja. Izveštaje koji mogu biti prikazane u obrascu za grafikon će prikazati aktivni dugme grafikon ( chart button ), na traci. Nije moguće prikazati izveštaje bez podataka kao grafikone.

 1. Otvorite izveštaj koji želite da vidite kao grafikon.

 2. Na traci, u grupi Prikaži izaberite stavku grafikon. Ako je grafikon i široka za prikaz na monitoru, horizontalni klizač će se pojaviti ispod grafikona.

  Savet: Ako želite da kreirate naprednije grafikone, izvezete podatke iz izveštaja u programu Excel i koristite za kreiranje grafikona. Više informacija o izvozu podataka iz izveštaja u programu Excel potražite u članku Izvoz izveštaja u Excel ili neki drugi program za analizu.

chart example

 1. Koristite kontrole u grupi " grafikon " na traci da biste prilagodili grafikone.

 2. Oznake     Izaberite stavku oznake za dodavanje ili uklanjanje naslova ose i legende.

 3. Vrednosti     Izaberite stavku vrednosti da biste izabrali podatke prikazane u izveštaju. Na primer, na grafikonu za mogućnosti za poslovanje izvora, možete da prikažete Broj mogućnosti za poslovanje    ili prihod podataka.

 4. Očekivani    i Ukupna    izaberite ovih polja za potvrdu ako želite da grafikon da biste prikazali stvarni prihod, Očekivani prihod ili oba.

  Napomena: Ova polja za potvrdu nisu dostupne na svakoj grafikona.

Vrh stranice

Izvoz izveštaja u Excel ili neki drugi program za analizu

Lako možete da izvezete Menadžer za poslovne kontakte za Outlook izveštaja u programu Microsoft Excel ili neki drugi program za dublju analizu. Da biste izvezli podaci iz izveštaja program koji je različit od programa Excel, počnite tako što ćete izvoz podataka u Excel. Zatim u programu Excel, možete da sačuvate podatke u formatu datoteke koji drugi program možete da otvorite. Na primer, Excel datoteke sačuvane u formatu datoteke vrednosti razdvojene zarezom (.csv) može se otvoriti u različitim programima.

Uradite nešto od sledećeg:

Sačuvajte izveštaj kao Excel datoteke na računaru   

 1. Otvorite izveštaj koji želite da izvezete u programu Excel.

 2. Na traci, u grupi Radnje kliknite na dugme Izvezi u Excel. Izveštaj se otvara u programu Excel.

 3. U programu Excel, kliknite na dugme Sačuvaj da biste otvorili dijalog Sačuvaj kao . Odaberite stavku sa više od 20 formati datoteka za čuvanje izveštaja.

E-pošte u izveštaju u vidu Excel datoteke priloga   

 1. Otvorite izveštaj koji želite da pošaljete kao prilog e-pošte.

 2. Na traci, u grupi Radnje izaberite stavku Pošalji kao e-poštu. Outlook obrasca za e-poruke se otvara sa priloženim kao Excel datoteke (.xlsx format) izveštajem.

 3. Popunite redove za i tema , otkucajte poruku (opcionalno), a zatim kliknite na dugme Pošalji.

Vrh stranice

Pokreni marketinšku aktivnost iz izveštaja

Možete da koristite izveštaj koji sadrži adrese, brojevi telefona ili e-adrese nalozi, poslovni kontakti ili dovodi do Pokreni marketinšku aktivnost u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

 1. Otvorite izveštaj koji želite da koristite kao osnovu marketinške aktivnosti.

 2. Kliknite na dugme kombinaciju tastera CTRL + A da biste istakli sve zapise na listi.

 3. Na traci, u grupi komunikacija izaberite stavku Nova lista poziva, Masovne e-pošteili Štampanje direktne pošte, a zatim izaberite stavku Svi primaoci ili Izabrali primaoce.

 4. Kreiranje liste primalaca za aktivnosti i sadržaj u marketinške aktivnosti u obrascu koji se otvara.

  Više informacija o kreiranju liste poziva, pogledajte članak Kreiranje i korišćenje lista poziva u Menadžeru za poslovne kontakte. Više informacija o kreiranju druge marketinške aktivnosti, pogledajte članak reklamiranje proizvoda i usluga u Menadžeru za poslovne kontakte.

Vrh stranice

Otvorite izveštaj iz gadžet

Da biste otvorili izveštaj iz gadžet, kliknite na ikonu za izveštaj na gadžetu. Izveštaji otvorene sa gadžetima će se ponašati kao i izveštaje otvorene sa trake.

Za više informacija o gadžetima, pogledajte članak Korišćenje gadžeta u Menadžeru za poslovne kontakte.

Vrh stranice

Pogledajte listu standardni izveštaji

Sledeća lista dostupna u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook standardni izveštaji su organizovane po tip zapisa.

Savet: Većina izveštaji mogu da se konvertuju u grafikonu, kao što je opisano u Kreiranje grafikona iz izveštaja.

Nalog izveštaja    

 • Nalozi po dodeli

 • Nalozi po gradu

 • Nalozi po država/pokrajina

 • Nalozi po Poštanski broj

 • Nalozi po teritoriji

 • Nalozi po kategoriji

 • Nalozi po oceni

 • Nalozi po statusu plaćanja

 • Nalozi po izvoru

 • Rezime aktivnosti naloga

 • Aktivnost po nalogu

 • Zanemareni nalozi

 • Brza lista naloga

Poslovni kontakt izveštaja    

 • Poslovni kontakti po nalogu

 • Poslovni kontakti po dodeli

 • Poslovni kontakti po gradu

 • Poslovni kontakti po država/pokrajina

 • Poslovni kontakti po Poštanski broj

 • Poslovni kontakti po kategoriji

 • Poslovni kontakti po oceni

 • Poslovni kontakti po statusu plaćanja

 • Poslovni kontakti po izvoru

 • Poslovni kontakti po godišnjicu

 • Poslovni kontakti po rođendana

 • Rezime aktivnosti poslovnih kontakata

 • Aktivnost po poslovnom kontaktu

 • Zanemareni poslovni kontakti

 • Brza lista poslovnih kontakata

Vodeći izveštaja

 • Potencijalni klijenti po dodeli

 • Vodi do dodeljene i ocenjivanja

 • Potencijalni klijenti po rezultatu

Mogućnost za poslovanje izveštaja

 • Mogućnosti za poslovanje po stavci proizvoda ili usluge

 • Mogućnosti za poslovanje po dodeli

 • Mogućnosti za poslovanje po izvora

 • Mogućnosti za poslovanje po nalog

 • Mogućnosti za poslovanje po poslovnom kontaktu

 • Istekao rok za plaćanje mogućnosti za poslovanje

 • Levak prodaje

 • Kanal prodaje

 • Aktivnost po poslovnoj prilici

Druge izveštaja o prodaji

 • Najbolji klijenti po prihod: Nalozi

 • Najbolji klijenti po prihod: poslovnih kontakata

 • Najbolji proizvodi: Najprodavaniji proizvodi

 • Najbolji proizvodi: Najprofitabilniji proizvodi

 • Najbolji proizvodi: Proizvodi sa najvećom stopom

 • Najbolji Prosleđivači: Po količini potencijalnih klijenata

 • Najbolji Prosleđivači: Tako što ćete Ukupna prodaja

 • Neaktivni klijenti: U poslednjih 30 dana

 • Neaktivni klijenti: U poslednjih 90 dana

 • Neaktivni klijenti: U proteklih 180 dana

 • Neaktivni klijenti: U proteklih 365 dana

Marketinški izveštaji

 • Mogućnosti za poslovanje po marketinškoj aktivnosti

 • Poslovni kontakti po marketinškoj aktivnosti

 • Nalozi po marketinškoj aktivnosti

 • Marketinške aktivnosti tako što ćete kampanje

 • Marketinške aktivnosti po tipu

 • Evidencije telefonskog poziva po listi poziva

Poslovni projekat izveštaja

 • Poslovni projekti - sve

 • Poslovni projekti - krajnji rok sledeći

 • Poslovni projekti - kasne

 • Poslovni projekti po statusu

 • Poslovni projekti po krajnjem roku

 • Poslovni projekti po dodeli

 • Poslovni projekti po tipu

 • Poslovni projekti po prioritetu

 • Poslovni projekti po nalogu

 • Poslovni projekti po poslovnom kontaktu

 • Projektni zadaci – sve

 • Projektni zadaci – krajnji rok sledeći

 • Projektni zadaci – sa prekoračenim rokom

 • Projektni zadaci po projektu

 • Projektni zadaci po dodeli

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×