Popravke ili zaobilazna rešenja za nedavne probleme sa uslugom Outlook.com

Ovaj članak se odnosi na Outlook.com. Ako koristite Outlook za Windows, pogledajte odeljak </c0>Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u programu Outlook za Windows</c0>.

Ako imate problema sa pristupom Outlook.com, možete da vidite status Microsoft Office Online usluga na Service Health portalu.

Ako imate problema sa slanjem ili primanjem e-pošte, pročitajte kako da Rešite Outlook.com probleme sa sinhronizacijom e-pošte.

Poslednji put ažurirano: 8 June 2020

Problemi sa programom Outlook.com koji utiču na e-poruke, priloge i funkcije

Neki klijenti mogu da vide fasciklu sa vestima . Ovo je ograničeni eksperiment za uzorak klijenata. Iako trenutno nije moguće isključiti ovu funkciju, možete da odaberete da je uklonite sa liste omiljenih lokacija tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na fasciklu i izabrati stavku Ukloni iz omiljenih lokacija.

Poslednji put ažurirano: 12 maj 2020

PROBLEM

Neki korisnici možda neće moći da vide okno levo. 

REŠENJA

 1. Odjavljivanje iz Outlook.com

 2. Opozovite izbor keš pregledača. Saznajte kako da to uradite za Edge, Chrome, Firefox ili Safari.

 3. Zatvorite sve kartice pregledača i Windows.

 4. Ponovo se prijavite na www.Outlook.com.

Saveti: Kada pogledate na malom ekranu, možda će i dalje biti potrebno da:

 1. Uvećajte prozor pregledača ili pomerajte nalevo da biste prikazali listu fascikli.

 2. Razvijte okno fascikle samo kada vam je potrebno. Izaberite ikonu tri reda Ikona "3 line" u outlook.com na traci sa levom stranom da biste prikazali ili sakrili fascikle.

 3. Otvorite Postavke rasporeda i izaberite stavku Sakrij okno za čitanje i zatim Sačuvaj. Tako će ekran biti više razmaka da prikaže fascikle.

PROBLEM

Svesni smo da neki korisnici možda neće moći da dobiju podršku u oknu pomoći za Outlook.com kada koriste safari pregledač.

PRIVREMENO REŠENJE

 1. U Ikona "Mac safari" na safariju na Mac računaru odaberite safari > željene opcije > Privatnost.

 2. Opozovite izbor praćenja Veb lokacije: sprečite praćenje preko sajta.

 3. Opozovite izbor uvek omogući kolačiće: Blokiraj sve kolačiće.

Više informacija potražite u programu Apple Vodič za upravljanje kolačićima i podacima sa Veb lokacije u okviru safarija na Mac računaru.

PROBLEM

Svesni smo da neki korisnici možda neće moći da primaju e-poštu sa gmail naloga. Istražujemo mogući problem.

PRIVREMENO REŠENJE

Potvrdite da niste slučajno blokirali domen gmail kada blokirate jednog gmail korisnika.

 1. Otvorite listu blokiranih pošiljalaca.

 2. Ako je gmail.com na listi, izaberite Uklonite pored stavke i pritisnite Sačuvaj.

PROBLEM

Neki korisnici možda neće moći da prazne fasciklu "Izbrisane stavke".

REŠENJA

 • Ako ste izbrisali puno e-pošte, možda će biti potrebno malo vremena da se te stavke premeste u fasciklu "Izbrisane stavke" ili da budu izbrisane iz fascikle "Izbrisane stavke" – Otvorite prozor pregledača dok se briše.

 • Ako e-pošta i dalje ne uspe da je izbriše, izaberite manju grupu za brisanje.

 • Ako se izbriše izbrisana e-pošta, to je možda zato što ste nedavno izbrisali puno e-pošte. Pokušajte ponovo kasnije.

PROBLEM

Neki klijenti možda neće moći da vide svoj profil, opcije naloga ili Odjavljivanje kada im izaberete sliku na gornjoj traci sa alatkama.

PRIVREMENA REŠENJA

Neki od pregledača Firefox korisnici mogu da reše problem tako što će raščistiti kolačiće i podatke na sajtu. Saznajte kako.

Ako nije, možete da pristupite profilu Microsoft naloga na adresi https://account.Microsoft.com/profile/.

Možete da vidite sve druge aspekte Microsoft naloga na adresi https://account.Microsoft.com/.

Možete i ručno da se odjavite , a zatim zatvorite sve prozore pregledača.

PROBLEM

Neki klijenti mogu da doћive odlaganje prilikom pokušaja kreiranja nove e-adrese ili pseudonima zaOutlook.com nalog.

PREPORUČUJE SE RADNJA

 1. Odjavite se iz Outlook.com i zatvorite sve prozore pregledača.

 2. Prijavite se da biste počeli da koristite novu e-adresu/pseudonim.

PROBLEM

Klijenti koji koriste dugmad za kontakt u podnožju stranica podrške ili veze "e-pošta" u virtuelnom agentu podrške ne mogu da otvore okno za pomoć.

PREPORUČUJE SE RADNJA

 1. Prijavite se da biste dobili podrškuOutlook.com.

  Važno: Ako ne možete da se prijavite, idite na Podršku za nalog.

 2. Izaberite stavku ?na vrhu prozora Outlook.com. Kada se prijavite i otvorite prozor pregledača, veze će funkcionisati.

 3. Saznajte više o tome Kako da se obratite podršci prilikom korišćenja okna za pomoć.

Blokiranje stavke koja je već u fascikli neželjene e-pošte ne može da izbriše. Ako i dalje primate e-poruke od pošiljaoca kojeg ste blokirali, pogledajte članak primanje e-pošte od blokiranih pošiljalaca u Outlook.com.

Blokiranje nekog ne sprečava da im e-pošta dolazi u poštansko sanduče, ali ona automatski premešta poruku u fasciklu Neželjena e-pošta gde možete da je redigujete (ako je greška blokirana). 

Saznajte više o prijemu e-pošte od blokiranih pošiljalaca u Outlook.com.

PROBLEM

Neki pregledači će imati problema sa učitavanjem e-poruka, isticanjem ili sporim pokretanjem ako su omogućeni blokatori reklama i iskačućih prozora, konkretno:

 • AdBlock

 • Ublock

PRIVREMENO REŠENJE

 1. Koristite Microsoft Edge ili neki drugi veb pregledač.

 2. Isključite Outlook.com iz AdBlock postavki. U gornjem desnom uglu programa Google Chrome izaberite AdBlock i zatim izaberite stavku Ne pokreći na stranicama na ovom domenu. Osvežite pregledač da biste ponovo učitali Outlook.com.

 3. Uklonite problematične blokatore reklama tako što ćete upravljati proširenjima pregledača u programu Microsoft EdgeInternet ExplorerFirefoxChrome. ili Safari.

PROBLEM

NekI programskI dodaci u pregledaču Firefox mogu da spreče učitavanje vašeg prijemnog poštanskog sandučeta na sajtu Outlook.com.

PRIVREMENO REŠENJE

Posetite podršku programa Firefox da biste saznali kako da sprovedete opciju Onemogući ili ukloni dodatke.

PROBLEM

Ako imate problema sa slanjem e-pošte, to može biti zbog problema sa proverom valjanosti vašeg Microsoft naloga.

ZAOBILAZNO REŠENJE

 1. Idite na https://account.live.com/reputationcheck da biste proverili valjanost Microsoft naloga.

 2. Uverite se da je vaš Microsoft Account profil ažuriran i potpun. Obavezno prihvatite uslove korišćenja, ako je zatraženo.

Ako i dalje ne možete da šaljete ili primate e-poštu, pročitajte kako da rešite Outlook.com probleme sa sinhronizacijom e-pošte.

Problemi sa programom Outlook posle povezivanja programa Outlook sa uslugom Outlook.com

PROBLEM

Kada Outlook za Windows (verzije Outlook 2016, 2013, 2010) povežete sa nalogom e-pošte usluge Outlook.com, može doći do sledećeg:

 • Ime naloga e-pošte prikazivaće se kao outlook_ [dugi niz slova i brojeva]@outlook.com u oknu sa fasciklama, kao i prilikom sastavljanja e-poruka pomoću programa Outlook za Windows.

 • Primaoci će takođe dobiti e-poruku od pošiljaoca sa formatom outlook_ [dugi niz slova i brojeva]@outlook.com.

 • Kada primaoci odgovore na e-poruku, e-poruka će biti vraćena, a vi možete da dobijete poruku „Poruku nije moguće isporučiti kada šaljete internet poštu u programu Outlook“.

Ovaj problem utiče samo na klijente koji koriste Outlook za Windows. E-poruke poslate putem usluge Outlook.com na vebu ispravno funkcionišu i one će biti poslate sa tačne adrese e-pošte.

STATUS

Outlook klijent trenutno ne podržava primarni pseudonim koji ne pripada Microsoft domenu. Da bi nalog privremeno radio u programu Outlook, treba da promenite primarni pseudonim na nalog na Microsoft domenu, kao što su @outlook.com ili @hotmail.com. Outlook tim radi pokušava da omogući podržanu upotrebu pseudonima u bliskoj budućnosti. Ažuriraćemo ovu temu čim funkcionalnost postane dostupna.

PRIVREMENO REŠENJE

Ovaj problem se javlja kod korisnika sa više pseudonima naloga. Aktivno radimo na ispravci. U međuvremenu, da biste rešili ovaj problem, uradite sledeće:

Napomena: Ako nemate drugi pseudonim, kliknite na vezu na stranici da biste ga kreirali „Kliknite na dugme Dodaj adresu e-pošte i novi pseudonim“. Zatim odaberite opciju „Kreiranje nove adrese e-pošte i njeno dodavanje kao pseudonima“

 1. Idite na https://account.live.com/names/Manage i prijavite se na Outlook.com nalog.

 2. Podesite adresu e-pošte za Outlook.com kao primarni pseudonim.

 3. U programu Outlook za Windows uklonite i ponovo dodajte nalog. Pogledajte korake iz ovog članka: Dodavanje Outlook.com naloga u Outlook za Windows

Poslednji put ažurirano: 8. februar 2017.

PROBLEM

Ako je Outlook povezan sa primarnim Outlook.com nalogom koji je povezan i sa drugim sekundarnim nalozima koji ne pripadaju korporaciji Microsoft (na primer, Gmail, Yahoo itd.), prilikom slanja e-poruke u programu Outlook, ne možete da odaberete drugi sekundarni povezani nalog kao nalog za slanje u polju „Od“.

Ako ručno otkucate adresu e-pošte sekundarnog povezanog naloga u polju „Od“, e-poruka se šalje sa naznakom „U ime“ primarnog Outlook.com naloga.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Outlook podržava slanje sa sekundarnog povezanog naloga za domene u vlasništvu korporacije Microsoft kao što su @outlook.com, @live.com i @hotmail.com, ali nije primenio tu funkcionalnost za domene nezavisnih proizvođača.

Outlook tim sluša vaše povratne informacije i razmatra dodavanje ove funkcionalnosti u buduće ispravke. Glasajte za ovaj zahtev i dodajte povratne informacije u okviru usluge UserVoice: Opcija da Microsoft Outlook 2016 funkcioniše sa povezanom uslugom Outlook.com. U međuvremenu, koristite sledeće rešenje:

PRIVREMENO REŠENJE

Možete i da dodate sekundarne povezane naloge (Gmail, Yahoo itd.) u usluzi Outlook.com kao dodatne naloge na Outlook profilu.

 1. U programu Outlook odaberite karticu Datoteka.

  Snimak ekrana levog odeljka trake programa Outlook sa izabranom karticom „Datoteka“
 2. U okviru Informacije o nalogu odaberite stavku Dodaj nalog.

  Komanda „Dodavanje naloga“ u prikazu „Backstage“
 3. Na stranici Automatsko podešavanje naloga unesite ime, adresu e-pošte i lozinku, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Napomena: Ako dobijete poruku o grešci kada kliknete na dugme Dalje, ponovo proverite adresu e-pošte i lozinku. Ako su obe ispravne, pročitajte sledeći odeljak.

 4. Odaberite stavku Završi.

Dodatne informacije potražite u članku Podešavanje e-pošte u programu Outlook.

Poslednji put ažurirano: 2. maj 2017.

Trenutno ne možete da koristite Outlook u operativnom sistemu Windows da biste uredili kalendare koji se dele sa vašim Outlook.com nalogom, čak i ako ste ponovo povezali Outlook.com nalog sa Outlook. Radimo na omogućavanju uređivanja deljenih kalendara u Outlook 2016 za Windows.

Da biste uredili deljeni kalendar, idite na mrežu u svoj Outlook.com kalendar otvorite kalendar za Windows 10 ili koristite mobilni uređaj. Pročitajte članak Dodavanje Outlook.com naloga drugoj aplikaciji za poštu.

Poslednji put ažurirano: 2. maj 2017.

PROBLEM

Kada pokušate da prihvatite deljeni Outlook.com kalendar pomoću Microsoft 365 za preduzeća naloga u Outlook 2016, možete dobiti grešku „Došlo je do greške“ ili prijavljivanje neće uspeti.

STATUS: PRIVREMENO REŠENJE

Da biste pristupili kalendaru koji se deli sa vašim nalogom Microsoft 365 za preduzeća, moraćete da prihvatite poziv sa Outlook na vebu, iz operativnog sistema iOS ili Android. Ako ste već ste kliknuli na dugme „Prihvati“ u Outlook 2016, nećete moći da ponovo prihvatite poziv iz druge Outlook aplikacije. Osoba koja je poslala poziv moraće da ukloni vaše dozvole, a zatim da pošalje novi poziv.

Outlook.com kôd greške 500 „Nešto nije u redu“

I dalje vam je potrebna pomoć?

Napomena: Moraćete prvo da se prijavite da biste dobili podršku. Ako ne možete da se prijavite, idite na Podršku za nalog.

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoje mišljenje na sajtu Outlook.com UserVoice. Slušamo vas.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×