Sadržaj
×

Poslednji put ažurirano: jun 2021.

OneNote pada i usporene su mu performanse

Poslednji put ažurirano: 28. sep 2017.

PROBLEM

Ako koristite aplikaciju OneNote verzije 17.6868.57981.0 u operativnom sistemu Windows, možete doći do pada kada pokušate da otvorite beležnicu.

STATUS: POPRAVLJENO

Ovaj problem je rešen u verziji 17.8568.57561.0. Idite u uslugu „Windows prodavnica“ da biste nabavili najnoviju verziju programa OneNote.

Problemi koji utiču na OneNote sinhronizaciju, prijavljivanje i funkcije

PROBLEM

Kada pokušate da otvorite beležnicu u programu OneNote 2016 (ili u programu OneNote 2013 ili 2010) u operativnom sistemu Windows 10, ne vidite sadržaj u beležnici, samo sivu pozadinu. Pored toga, možete da vidite sledeću poruku o grešci:

Ova beležnica se možda neće ispravno sinhronizovati jer drugi program sinhronizuje ove datoteke. Kliknite ovde da biste ponovo otvorili ovu beležnicu sa ispravne lokacije.

POZADINA

Do tog problema može da dođe kada se desi sledeće:

 • Lokalno uskladištena beležnica prevučena je (ili je na drugi način dodata) u OneDrive kako bi se napravila njena rezervna kopija, kako bi se sinhronizovala ili delila. Iako to može da stvori utisak da je beležnica sada zasnovana na tehnologiji oblaka, OneNote nastavlja da je tretira kao lokalno uskladištenu beležnicu osim ako se ona ne premesti ispravno u OneDrive.

 • Ispravka Windows 10 Fall Creators Update instalirana je na istom računaru sa kog je lokalno uskladištena beležnica prevučena u OneDrive, kao što je opisano u okviru prethodnog znaka za nabrajanje. Promene u ovom novom izdanju operativnog sistema Windows mogu da dovedu to toga da lokalne beležnice čija je rezervna kopija na taj način napravljena u usluzi OneDrive naizgled nemaju odeljke.

PRIVREMENO REŠENJE

Možete da pokušate da rešite taj problem tako što ćete pratiti ove korake:

 1. Izađite iz programa OneNote, ako je on još uvek pokrenut.

 2. Na čvrstom disku računara idite na fasciklu u kojoj je uskladištena beležnica na koju to utiče.

  Savet: Podrazumevana lokacija za lokalno uskladištene beležnice programa OneNote za Windows obično je C:\Users\<korisničkoime>\Documents\OneNote Notebooks.

 3. Kopirajte fasciklu sa istim imenom kao beležnica na koju to utiče u osnovnu fasciklu glavnog čvrstog diska.

  To će potpuno ukloniti kopiju beležnice iz opsega sinhronizovanja usluge OneDrive.

 4. U Windows istraživaču datoteka izaberite stavku Ovaj računar, kliknite dvaput da biste otvorili osnovnu lokaciju čvrstog diska gde ste upravo kopirali beležnicu u prethodnom koraku, a zatim kliknite dvaput na fasciklu sa imenom kopirane beležnice.

 5. U fascikli kopirane beležnice kliknite dvaput na datoteku Otvori beležnicu.onetoc2.

  Ako ta datoteka ne postoji, kliknite dvaput na bilo koju drugu dostupnu *.onetoc2 datoteku u toj fascikli.

 6. Kada se otvori OneNote 2016 za Windows, beleške iz kopirane beležnice trebalo bi da se sada ispravno prikazuju.

Da biste sprečili da se taj problem ponovo javi, preporučujemo da pratite neophodnu proceduru za ispravno premeštanje originalne beležnice na koju to utiče u OneDrive nalog, čime se ona konvertuje iz lokalno uskladištene beležnice u pravu beležnicu zasnovanu na tehnologiji oblaka. Beležnica zasnovana na tehnologiji oblaka ostaje privatna, ali imate pogodnost pouzdanijeg sinhronizovanja i možete da pristupate beleškama sa bilo kog mobilnog uređaja ili iz veb pregledača koji koristite.

Dodatne informacije potražite u OneNote Premeštanje beležnice Windowsu OneDrive. Uputstva u ovom članku važe i ako koristite starije verzije programa OneNote za Windows, kao što je OneNote 2013 ili 2010.

Izmenjena funkcionalnost, blokirane ili obustavljene funkcije i poznati problemi

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pozovite podršku

Obratite se podršci.
Ako imate pretplatu na Microsoft 365 za kuću ili ako ste kupili jednovremeno preuzimanje za Kancelarija 2016, kliknite na vezu Obratite nam se na dnu ove stranice.

Forumi Office 365 zajednice

Postavite pitanje zajednici
Pomoć od stručnjaka na forumima: Kancelarija na Windows forumu za lične, kućne ili fakultetske korisnike

Microsoft zajednice za poslovne korisnike

Ćaskanje

Pružite povratne informacije u aplikacija Office
Povratne informacije možete da pošaljete direktno našim timovima Kancelarija:.

U sistemu Office 2016 u operativnom sistemu Windows 10 otvorite Office aplikaciju i izaberite stavke Datoteka > Povratne informacije.

Imate zahtev za funkciju?

Sijalica – Ideja

Volimo da čitamo vaše predloge za nove funkcije i povratne informacije o tome na koji način koristite naše proizvode! Podelite svoje razmišljanje sa nama. Slušamo.

Pružite povratne informacije o Microsoft kancelarija

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×