Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Biblioteka dokumenata pruža bezbedno mesto za skladištenje datoteka tamo gde vi i vaši saradnici možete lako da ih pronađete, radite zajedno na njima i pristupite im sa bilo kog uređaja u bilo kom trenutku. Na primer, biblioteku dokumenata na lokaciji u programu SharePoint skladištite sve datoteke povezane sa određenim projektom ili određenim klijentom. Dodavanje datoteka ili premeštanje datoteka iz fascikle u fasciklu lako je kao prevlačenje i ostavljanje datoteka sa jedne lokacije na drugu.

Prikaz sličice biblioteke dokumenata u kojoj nije izabrano ništa.

Napomena: Da li ekran izgleda drugačije od ovog? Administrator može imati klasičan utisak pri radu u biblioteci dokumenata. Ako je tako, pogledajte uvod u biblioteke. Ako ste vlasnik biblioteke dokumenata, vlasnik sajta ili administrator, pogledajte prebacivanje podrazumevanog iskustva za biblioteke dokumenata iz novog ili klasičnog za korake za podešavanje podrazumevanog iskustva.

Napomena: Neke funkcije su trenutno dostupne samo u klasičnom iskustvu. Izaberite stavku Povratak na klasični SharePoint u donjem levom uglu stranice da biste se prebacili na klasični prikaz.

Podrazumevana lokacija u SharePoint i SharePoint Server 2019 uključuje biblioteku dokumenata, a ona se automatski kreira kada kreirate novu lokaciju. Po potrebi možete da dodate dodatne biblioteke dokumenata na lokaciju. To je korisno, na primer, ako morate da ograničite pristup skupu datoteka. Svaka biblioteka dokumenata prikazuje listu datoteka, fascikli i ključnih informacija o svakoj od njih, na primer ko je napravio ili poslednji izmenio datoteku. Ove informacije možete da koristite za organizovanje datoteka i lakše pronalaženje.

U biblioteci dokumenata možete:

Hajde da bacimo pogled

U gornjem levom glavnom meniju stranice biblioteke dokumenata nalazi se glavni meni.

SharePoint Meni "Biblioteka dokumenata" u programu Onine

Ovde možete kreirati novu fasciklu, dokument ili vezu ka nečemu što se nalazi izvan biblioteke dokumenata.

Office 365 Kreiranje nove fascikle ili dokumenta

Napomena: Lista tipova dokumenata će se razlikovati u zavisnosti od dozvola i načina na koji je lokacija podešena.

ili otpremite fasciklu ili datoteke.

Office 365 Otpremanje datoteka ili fascikle u biblioteku dokumenata

Napomena: Fascikle trenutno ne podržavaju fascikle koje Internet Explorer.

Možete i da sinhronizujete datoteke pomoću nove OneDrive za sinhronizaciju ili kreirate upozorenje da biste primili obaveštenje kada se nešto promeni.

U gornjem desnom redu stranice biblioteke dokumenata izaberite stavku Opcije prikaza da biste promenili prikaz biblioteke dokumenata u Prikaz liste, Sažeti, Pločice. Ako koristite Internet Explorer datoteke, možete da otvorite biblioteku dokumenata u Windows datoteka tako što ćete izabrati stavku Prikaži u istraživaču datoteka. Prilagođeni prikaz možete da sačuvate i tako što ćete izabrati stavku Sačuvaj prikaz kao ili, ako ste vlasnik biblioteke ili administrator, možete da uredite ili kreirate prikaze na stranici sa postavkama biblioteke tako što ćete izabrati stavku Uredi trenutni prikaz.

Office 365 Promena prikaza biblioteke dokumenata

Možete da dodate nove kolone i izaberete kolone koje će se prikazati tako što ćete kliknuti na dugme + ili + Dodaj kolone sa daleko desne strane zaglavlja kolona ako ste u prikazu liste ili ako ste u prikazu Pločice, tako što ćete kliknuti na dugme Document Library Arrange Button a zatim na dugme Dugme "Dodaj kolonu" u biblioteci dokumenata sa desne strane zaglavlja kolona.

Dodavanje padajuće kolone u biblioteci povezanih dokumenata grupe

U oknu sainformacijama možete da prikažete i uredite informacije o datoteci ili fascikli, kao što su potrebna svojstva, nedavna aktivnost ili sa kim se deli datoteka. Da biste prikazali ili sakrili okno sa informacijama, izaberite datoteku ili fasciklu i kliknite Okno sa detaljima biblioteke dokumenata stavku Kliknite na dugme Okno sa detaljima biblioteke dokumenata sa desne strane glavnog menija. Okno sa informacijama možete da prikažete i tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu i izabrati stavku Detalji.

Office 365 Tabla sa metapodatakima dokumenta

Kada izaberete fasciklu ili datoteku, meni na vrhu levo od biblioteke dokumenata menja se u listu radnji koje možete izvršiti na fascikli ili datoteci.

Izabrana datoteka prikazuje promenu u meniju biblioteke dokumenata

Napomena: Da biste prikazali datoteku ili meni fascikle u prikazu sličica, kliknite na gornji desni ugao sličice.

Drugu verziju menija dokumenta možete da vidite tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na ime datoteke ili, ako ste u prikazu liste, kliknuti na tri Office 365 Elipse liste biblioteke dokumenata pored imena datoteke. Ovaj meni sadrži dodatne radnje kao što je Zakači na vrh koje ističu datoteke kako biste vi i ostali mogli brzo da ih pronađete.

Zakači na vrh u meniju "Datoteka"

Spremni ste da počnete?

Evo nekih dodatnih članaka pomoći za rad:

Rad sa datotekama u biblioteci dokumenata

Pravljenje fascikle u biblioteci dokumenata

Kreiranje nove datoteke u biblioteci dokumenata

Prikaz i uređivanje informacija o datoteci, fascikli ili vezi u biblioteci dokumenata

Dozvoljene dozvole za skladištenje i druga ograničenja softvera u SharePoint

Kada treba da koristim biblioteku dokumenata umesto OneDrive za posao ili školu ?

Pogledajte kako da datoteke čuvam u OneDrive ili SharePoint? da biste saznali najbolje mesto za skladištenje datoteka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×