Pogledajte uvide datoteka pre nego što otvorite datoteku

Možete da dobijete brze uvide u datoteke pre nego što ih otvorite. Kada u programu vidite datoteku OneDrive ili SharePoint, postavite pokazivač na datoteku, a zatim sačekajte da se kartica datoteke pojavi. Kartica sa datotekama vam sažeta je ako je datoteka popularna među vašim suplasnicima, koliko vremena može biti vremena da je pročitate i čak da pokažete ključne tačke autora.

Ako na datoteci radite sa drugima, kartica sa datotekama će vam pokazati nedavne aktivnosti koje još niste videli, listu prikazi i veza do mesta na koja ste upućili na datoteku u e-pošti, sastancima ili Teams ćaskanja.

Kartica datoteka je vidljiva samo osobama koje imaju pristup datoteci, tako da su informacije na kartici isto kao i datoteke. Isto tako, ono što je prikazano na kartici datoteka personalizovano je za vas. Na primer, kartica sa datotekama prikazuje razgovore u kojima ste bili u toku, ali ih ne prikazuje svima koji nisu bili u istom razgovoru. Isto važi i za istaknute aktivnosti; pokazaćemo vam da vas je @ pomenulo, ali nećemo to da pokazujemo drugima kada pregledaju karticu sa datotekama.

Pročitajte da biste saznali više o svakom odeljku kartice sa datotekama.

Condensed form

Evo primera kartice datoteke. Kada kursor bude kursor iznad datoteke, kartica sa datotekama se pojavljuje u sažetom obliku. Ovaj početni prikaz vam pruža pogled na datoteku, a da vam i dalje ne bi ostao na putu.

Videćete sličicu tipa datoteke, ime datoteke, broj prikaza i prikazivača, društvene radnje i sve signale životnog veka koji se tiče datoteke. Signali životnog veka mogu da ukazuju na to da li je dokument "novi", popularan među osobama sa kojima radite, zaključao drugi korisnik, za koje se sumnja da je zaražen malverom i još mnogo toga.

Kartica datoteka je condenzed

Expanded form

Nakon pola sekunde kašnjenja, kartica sa datotekama se širi da bi vam prikazala sve dostupne uvide koji se tiče datoteke. Proširene opcije uključuju unutrašnji izgled, istaknute stavke aktivnosti, radnje, razgovore, prikazivače i prikazi. Nije svaki odeljak uvek dostupan.

Proširena kartica "Datoteka"

Inside look

Inside look pruža pogled na dokumente sa procenjenim vremenom za čitanje dokumenta i ključnih tačaka autora.

Ova funkcija je dostupna isključivo na Word dokumentima napisanim na engleskom jeziku. Vreme čitanja izračunavanja je procena na osnovu prosečne brzine čitanja na engleskom jeziku. Ključne tačke se izdvoje iz sadržaja iz dokumenta veštačkom inteligencijom (AI). Ovo je naša najbolja pretpostavka u glavnom trenutku dokumenta, u sopstvenim rečima autora.

File card inside look

Istaknute stavke o aktivnostima

Istaknute stavke aktivnosti pokazuju nedavne aktivnosti za Kancelarija na dokumentima na kome radite, kao kada je neko sa vama ko radi sa uređivanim stavkama, komentarima @mentions vas. Svaka aktivnost uključuje vezu ka aktivnosti.

Istaknute stavke o aktivnosti kartice datoteka

Razgovori

Kartica datoteka prikazuje i e-poruke, sastanke i razgovore Teams koji su relevantni za datoteku. Dakle, kada neko pošalje e-poruku, Teams poruku ili poziv za sastanak koji upućuje na datoteku iz SharePoint ili OneDrive, taj razgovor se pojavljuje na kartici datoteke sa povezivanjem ka razgovoru. Razgovori su dostupni za sve datoteke, ne samo Kancelarija dokumente.

Razgovori na kartici datoteka

Prikazi i prikazi

Kada neko pogleda vašu datoteku, stranicu ili objavu vesti, videćete njegovo ime i sliku na kartici datoteke. Takođe ćete videti ukupan broj prikaza i prikazivača.

.Prikazivači kartica datoteka

Napomene: 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×