Pomoć za Power Query za Excel

Power Query je tehnologija ugrađena u Excel i druge Microsoft proizvode dizajnirana da vam pomogne u obliku podataka. U programu Excel izaberite karticu Podaci na traci da biste videli karticu Pribiranje & Transformacija podataka i upita u & Connections grupe.

Kada uvezete i osvežite podatke iz širokog opsega izvora podataka, možete da oblikovane podatke u postupnu transformaciju koja postepeno kreira jedinstveni tabelarni oblik koji odgovara potrebama analize podataka.

Preporučujemo da ovu temu pomoći učinite omiljenom za pregledač koji često možete da koristite da biste lako pronašli Excel Power Query informacije koje tražite i odgovarajuće informacije pomoći na Power Query lokaciji pomoći za dokumentaciju.

Pratite dosledne ljude koji često mogu da odgovore na pitanja za vas.

Najčešći način za pravljenje upita jeste uvoz podataka. Kada oblikovane podatke u programkom Power Query, često ih učitavate u radni list ili model podataka. Povremeno ćete možda želeti da uredite upit.

Spoljni izvori podataka imaju informacije o vezi i svojstva podataka koje ponekad treba da prikažete i ažurirate.

Prilikom shaping podataka, možete da izvršite veliki broj zadataka u redovima, kao što je promovisanje ili uklanjanje zaglavlja kolona, uklanjanje, dodavanje i ispravljanje.

Dobre vesti. Primetićete da je filtriranje i sortiranje podataka u programu Power Query veoma slično programu Excel.

Iako većina transformacija koje napravite kada oblikovati podatke može lako da se obavi u korisničkom interfejsu, uređivač upita je i način da fino podesite transformacije, a po potrebi dodajete formule u rešavanje složenih problema.

Možete da uvezete i osvežite datoteke sa podacima i baze podataka na Mac računaru.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×