Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Kada se prvi put instalira, podrazumevanu konfiguraciju komunikacionog softvera Microsoft Lync 2010 postavlja administrator sistema organizacije. Međutim, moguće je da nećete moći da se prijavite. Ako dobijete poruku o grešci dok pokušavate da se prijavite, isprobajte sledeće korake za rešavanje problema pre nego što se obratite administratoru sistema organizacije ili timu za podršku:

 • Verifikujte adresu za prijavljivanje i lozinku.

 • Proverite napredne postavke naloga, ako je to prikladno.

 • Nabavite postavke konfiguracije, a zatim obezbedite te informacije administratoru ili timu za podršku.

 • Pogledajte evidenciju Windows događaja da biste dobili detaljne informacije o grešci, a zatim pružite te informacije administratoru ili odeljenju za podršku.

U ovom članku

Kako mogu da verifikujete informacije o nalogu?

 1. Na Lync 2010 ekranu za prijavljivanje kliknite na dugme Opcije, a zatim izaberite stavku Lično.

 2. U okviru stavke Moj nalog, proverite da su informacije u polju za adresu Prijavljivanje ispravne.

 3. Uverite se da je izabrana opcija Automatska konfiguracija.

  • Da biste ručno konfigurisali Lync 2010, kliknite na dugme Više opcija . Proverite da li je izabrana stavka Ručna konfiguracija, proverite da li su postavke ispravne, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog Opcije.

 5. Na ekranu za prijavljivanje ponovo otkucajte adresu za prijavljivanje, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje da biste ponovo probali da se povežete.

Obavezno se prijavite koristeći SIP URI koji je naveden u svojstvima aktivnog direktorijuma. Ako i dalje ne možete da se prijavite, možete da saznate više o konfiguraciji i greškama na koje nailažite koristeći prikazivač informacija o konfiguraciji programa Lync 2010 ili opcije evidentiranja.

Kako da proverim konfiguraciju programa Lync 2010?

Prikazivač informacija o konfiguraciji pruža informacije o tome kako je konfigurisan Lync 2010. Vi ili vaš tim podrške možete da koristite ove informacije za rešavanje problema.

 1. Na sistemskoj traci poslova na traci zadataka pritisnite taster Ctrl i kliknite na ikonu Lync 2010.

 2. Izaberite stavku Informacije o konfiguraciji.

 3. Izaberite stavku Kopiraj da biste kopirali informacije, a zatim ih nalepite u dokument ili e-poruku.

Koje su opcije evidentiranja događaja?

Da Windows OS Vista, da biste omogućili evidentiranje, morate pripadati lokalnoj grupi "Korisnici evidencije performansi". Pogledajte odeljak "Da biste se pridružili grupi "Korisnici evidencije performansi" u Vodiču za primenu programa Microsoft Lync 2010 ili se obratite timu za podršku. Administrator sistema obično radi zadatke povezane sa evidentiranjem radi rešavanja problema. Tim za podršku može od vas tražiti da izaberete neku od opcija evidentiranja ako treba da analizira aktivnosti u programu Lync 2010.

Napomena:  Administrator sistema obično radi zadatke povezane sa evidentiranjem radi rešavanja problema. Tim za podršku može od vas tražiti da izaberete neku od opcija evidentiranja ako treba da analizira aktivnosti u programu Lync 2010.

Lync 2010 pruža sledeće opcije evidentiranja:

Uključivanje evidentiranja u programu Lync   Kada je izabrana ova opcija, kreira se datoteka za evidenciju (Lync-uccapi-0.uccapilog) koja sadrži informacije o interakciji programa Lync 2010 sa sistemom Microsoft Lync Server 2010. Datoteka se kreira u fascikli Windows <korisničkog profila>\Praćenje.

Uključivanje Windows događaja za Lync   Kada je ova opcija izabrana, Lync 2010 upisuje sledeće tipove grešaka u Windows evidenciju događaja, koji uključuju detalje o greškama koje vam mogu pomoći u rešavanju problema:

 • Greške koje sprečavaju korisnika da se prijavi na server, kao što su greške imena hosta ili domena ili nevažeći certifikat.

 • Dijagnostičke poruke koje je vratio server, kao što su neuspela provera verzije, problemi sa akreditive za prijavljivanje ili greške generisane kao odgovor na SIP INVITE poruku od klijenta.

 • Windows evidencije praćenja događaja (ETL), koje se generišu na računaru u fascikli <korisničko ime>/Praćenje, omogućite administratorima da reše probleme.

Da biste uključili evidentiranje

 1. Na ekranu za prijavljivanje u programu Lync 2010 kliknite na dugme Opcije .

 2. Na kartici Opšte , u okviru Evidentiranje izaberite željene opcije.

Pronalaženje Lync 2010 datoteke evidencije

U Windows, idite na fasciklu <korisničkog profila>\Tracing. Ako ste omogućili opciju Uključi evidentiranje u programu Lync , videćete datoteku Lync-uccapi-0.uccapilog u fascikli. Ako ste već prijavljeni, moraćete da se odjavite, a zatim da se ponovo prijavite pre kreiranja datoteke evidencije.

Da biste prikazali evidenciju Windows događaja

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • U Windows OS Vista kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, stavku Pribor, a zatim stavku Pokreni.

  • U Windows 7 kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Pokreni.

 2. U polju Otvori otkucajte eventvwr, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. U Prikazivač događaja, u oknu sa leve strane kliknite dvaput na dugme Windows Evidencije, a zatim izaberite stavku Aplikacija.

 4. Kliknite dvaput na najnoviju Lync 2010 grešku na listi da biste prikazali detalje o grešci.

 5. U dijalogu Svojstva događaja kliknite na dugme Kopiraj da biste kopirali tekst greške.

 6. Nalepite informacije o grešci u tekstualnu datoteku ili e-poruku, a zatim se obratite administratoru sistema ili timu za podršku.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×