Pristupačnost u programu Yammer

Napomena: Ovaj članak se odnosi na funkcije i funkcionalnost u novom Yammeru. Više informacija o pristupačnosti u klasičnom Yammer potražite u članku pristupačnost u klasičnom Yammeru.

Yammer, društvena mreža za povezivanje informacija i diskusija u okviru organizacije, uključuje funkcije pristupačnosti koje olakšavaju korisnike sa ograničenom sposobnošću, slabim vidom ili drugim umanjenim sposobnostima da se koriste. Želimo da omogućimo svim liderima i zaposlenima da iskoriste Yammer na vebu, mobilnom i drugim integracijama – u njihovim organizacijama.

Da biste saznali kako da podesite željene postavke pristupačnosti i pronađite Office za Veb aplikacije, pogledajte članak Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u sistemu Office 365.

Upoznajte Yammer raspored ako ste osoba sa niskom vizijom ili umanjenim sposobnostima ili ako imate ograničenu mobilnost, napravite mentalni model Yammer UI.

Yammer pokreće se u veb pregledaču Na traci sa alatkama, na vrhu prozora pregledača, nalazi se Microsoft 365 pokretanje aplikacija koje sadrži listu Microsoft i Office usluga za Veb aplikacije, uključujući poštu (Outlook.com), Excel za Veb, OneNote i još mnogo toga. Traka sa alatkama takođe uključuje veze ka Microsoft 365 portalu, kao i komande za pristup obaveštenjima, upravljanje opcijama, pomoć i odjavljivanje. Ovo je takođe mesto gde ćete pronaći polje za pretragu Yammer.

Ispod trake sa alatkama se nalaze tri okna sadržaja. Vrh levog okna sadrži kontrole za pristup Yammer Home feed i prijemnom poštanskom sandučetu. U okviru tih kontrola nalazi se lista zajednica koje su vam se pridružili i favorizovane. Na dnu liste pronaći ćete veze za otkrivanje ili kreiranje novih zajednica.

Na vrhu srednjeg okna nalaze se veze za objavljivanje ispravke, ankete, pohvale, pitanja ili najave, a ispod aktivne veze nalazi se okvir za tekst i komanda za kreiranje te objave. Ispod poruke je feed razgovora za zajednice kojima ste se pridružili. Za svaku od poruka vaših saradnika možete da pratite veze, na primer, reagujete, delite ili odgovarate.

Desno okno se menja u zavisnosti od toga gde se nalazite u Yammer. Na matičnoj feedu se nalazi gde ćete pronaći smernice za celu kompaniju, kao i predložene zajednice za pridruživanje. U okviru zajednice, desno okno vam omogućava da saznate više o zajednici, pozovete druge saradnike da se pridruže, pronađete ko je drugi unutar zajednice i pristupite resursima zajednice.

Za opšte informacije o navigaciji u meniju trake sa alatkama i okna, pogledajte članak Office centar za pristupačnost.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×