Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Windows Hello je brz, bezbedan, način da se prijavite na Microsoft Windows uređaj, a prepoznavanje lica još više olakšava. Važna stvar koja ga čini bezbednim je da prepoznavanje lica mora biti sigurno da je lice koje vidi na kameri osoba uživo, a ne fotografija ili neka druga slika.

Da biste to prepoznavanje lica izvršili, morate imati jasan pogled na lice. U nekim neobičnim okolnostima uslovi mogu biti takvi da još uvek nije sigurno. Ako prepoznavanje lica ima problema sa prepoznavanjem, isprobajte sledeće savete.

Proveri osvetljenje. Ako na jednoj ili drugoj strani dolazi neodređeno ili posebno svetlo, možda će vam biti teže da vas prepozna.

Neke neobične vrste škode vidljive su infracrvenom i to može otežati prepoznavanje lica da vas prepozna.

Pokušajte da uklonite šešire ili pribor iz vašeg lica. Naočare obično nisu problem, naročito ako ste ih nosili kada ste prvi put podesili prepoznavanje lica, ali mogu biti neki tipovi šešira ili drugih pribora koji uokvire lice.

Ako ste već proverili ove stvari, a i dalje niste pouzdani, možda imate problem sa hardverom sa kamerom računara. Obratite se proizvođaču za savete i moguću popravku.

Ako računarom upravlja vaše preduzeće ili škola, IT administrator je možda uključio poboljšano anti-lažno predstavljanje za Windows Hello. Ovo postavlja još veći standard za prepoznavanje i može da izazove probleme u zatamnjenim sobama.

Windows Hello me ne prepoznaje ili dobijam poruku o grešci kada pokušam da se prijavim

Ako lice ili otisak prsta nisu ispravno skenirani ili ako koristite pogrešan prst za prijavljivanje, dobićete poruku o grešci kada pokušate da se prijavite putem usluge Windows Hello. Ako se to dogodi, umesto toga se prijavite pomoću PIN-a ili lozinke, a zatim ponovo podesite Windows Hello .

Ako dobijete poruku o grešci koja kaže Ne mogu da vas prepoznam. Prijavite se pomoću PIN koda. kada pokušate da se prijavite koristeći Windows Hello, pratite dolenavedene korake da biste poboljšali prepoznavanje. Do ove poruke o grešci može doći ako nosite naočare i niste podesili prepoznavanje lica da vas prepoznaje i sa naočarima i bez vas. Do ovoga može doći i ako je uređaj premešten, a uslovi osvetljenja na novoj lokaciji drastično se razlikuju.

Da biste poboljšali prepoznavanje, izaberite stavku > Pokreni postavke > Nalozi > Opcije prijavljivanja > prepoznavanje lica (Windows Hello), a zatim izaberite Stavku Poboljšaj prepoznavanje.

Ako imate problema sa windows Hello prepoznavanjem lica, pokušajte da pokrenete alatku za rešavanje problema koja će možda rešiti problem.

Pokretanje alatke za rešavanje problema sa uslugom Windows Hello

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×