I en gruppchatt kan du lämna chatten själv eller ta bort någon annan från chatten.
Om du lämnar tas du bort från konversationen. Om du tar bort någon tas de bort från chatten, men meddelandehistoriken behålls.
Tips
Om du lämnar en grupp på grund av att du får för många aviseringar om nya meddelanden kan du i stället stänga av aviseringar eller stänga av chatten från gruppen.
Lämna en gruppchatt
Om du bestämmer dig för att lämna en gruppchatt i Teams får du inga meddelanden. Du kan bara gå med igen om någon bjuder in dig igen.
- Leta reda på namnet på den grupp du vill lämna i chattlistan.
- Välj Fler alternativ
> Fler alternativ, lämna
.
Om du ändrar dig kan du bara be någon att bjuda in dig till gruppen igen.
Ta bort personer från en gruppchatt
Obs
Administratören måste aktivera den här inställningen för att tillåta att medlemmar tar bort varandra från en gruppchatt.
När du tar bort personer från en gruppchatt i Teams kan de se tidigare meddelanden men inte skicka nya eller se framtida innehåll.
- Öppna en gruppchatt med tre eller fler personer och välj Visa och lägg till deltagare
. - Gå till namnet på den person som du vill ta bort.
- Välj ikonen Ta bort
och bekräfta att du vill ta bort deltagaren från chatten.
Ett meddelande i chatten informerar alla om att du har tagit bort personen.
People som tas bort från en chatt kan se tidigare chatthistorik, men de kan inte skicka nya meddelanden eller reagera på meddelanden. De kan inte heller visa nya konversationer eller filer som delas av gruppen.
Obs
Om någon lämnar eller tas bort från en gruppchatt finns deras meddelanden kvar i gruppchattens historik. Men om du redigerar ett meddelande i en gruppchatt blir meddelandet osynligt för tidigare deltagare.