Rešavanje problema sa grafičkim uređajem sa kodom greške 43

Do ove greške dolazi kada je upravljački program grafičke uređaje obavestio Windows da uređaj ne radi ispravno. To može značiti da uređaj ima problem sa hardverom ili da je pokrenut upravljački program ili softver upravljačkog programa. Da biste rešili ovu grešku, Isprobajte sledeće:

Ispravke upravljačkih programa za Windows 10 i mnogi uređaji (kao što su mrežni adapteri, monitori, štampači i grafičke kartice) automatski se preuzimaju i instaliraju putem usluge Windows Update. Iako je vjerovatno da već imate najnoviji upravljački program, ako imate problema sa uređajem, možete da pokušate da ga popravljaš tako što ćete ažurirati upravljački program.

 1. Dodirnite ili kliknite desnim tasterom miša na dugme Start , a zatim izaberite stavku Upravljač uređajima.

 2. Na listi uređaja pronađite uređaj koji ima probleme sa upravljačkim programom (pored nje će često imati žuti znak uzvika). Zatim dodirnite i držite uređaj ili kliknite desnim tasterom miša na njega i izaberite stavku Svojstva.

 3. Izaberite stavku upravljački program, a zatim stavku Ažuriraj upravljački program.

 4. Izaberite stavku Pretraži automatski za ažurirani softver upravljačkog programa.

Ako se pronađe ispravka upravljačkog programa, ona će se instalirati automatski. Izaberite stavku Zatvori kada se završi instaliranje. 

Ako Windows ne pronađe novi upravljački program, možete pokušati da ga pronađete na Veb lokaciji proizvođača uređaja i da biste sledili uputstva da biste ga instalirali. 
 

Ako je ispravka nedavno instalirana ili ste ažurirali upravljački program ili softver upravljačkog programa, možda ćete moći da rešite problem tako što ćete vratiti upravljački program na prethodnu verziju.  

Napomena: Windows 10 automatski instalira upravljačke programe, tako da ne morate da birate koje ispravke su neophodne. U retkim slučajevima će određeni upravljački program privremeno dovesti do problema na uređaju. U ovoj situaciji možete sprečiti da se problematični upravljački program automatski ponovo instalira automatski kada se Windows vrati na prethodnu verziju.

 1. Dodirnite i zadržite ili kliknite desnim tasterom miša na dugme Start i izaberite stavku Upravljač uređajima.

 2. Na listi uređaja pronađite uređaj koji ima probleme sa upravljačkim programom (pored nje će često imati žuti znak uzvika). Zatim dodirnite i držite uređaj ili kliknite desnim tasterom miša na njega i izaberite stavku Svojstva.

 3. Izaberite stavku upravljački program, a zatim izaberite stavku Vrati upravljački program.

U nekoliko slučajeva deinstaliranje i ponovno instaliranje upravljačkog programa ispravlja grešku:

 1. Kliknite na dugme Start . U polju za pretragu otkucajte Upravljač uređajima i sa liste rezultata izaberite stavku Upravljač uređajima .

 2. Na listi uređaja pronađite uređaj koji ima probleme sa upravljačkim programom (pored nje će često imati žuti znak uzvika). Zatim dodirnite i zadržite ili kliknite desnim tasterom miša na uređaj i izaberite stavku Deinstaliraj > u redu.

 3. Kada se upravljački program deinstalira, dodirnite i zadržite ili kliknite desnim tasterom miša na ime računara (nađeno na vrhu liste uređaja) i izaberite stavku Skeniraj promene hardvera. Tako ćete ponovo instalirati upravljački program uređaja.

 4. Da biste videli da li je ovo otklonilo problem, ponovo dodirnite i držite ili kliknite desnim tasterom miša na ime uređaja. Na kartici Opšte u okviru Status uređaja, trebalo bi da vidite poruku "ovaj uređaj ispravno radi". Ako ne vidite ovu poruku, pogledajte dokumentaciju uređaja ili se obratite proizvođaču.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×