Komunitu môžete odstrániť, ak ste správcom komunity alebo overeným správcom.
Dôležité
Keď odstránite komunitu, akcia odstráni aj zdroje a správy komunity a okamžite ich odstráni z výsledkov hľadania a zobrazení koncových používateľov.
- Ak nastavíte uchovávanie údajov v sieti na možnosť Odstrániť, Engage uchováva odstránené konverzácie 30 dní, potom sa natrvalo odstránia a nebudú sa dať obnoviť.
- Ak nastavíte uchovávanie údajov v sieti na Archív, odstránené konverzácie sa zachovajú na neurčito.
Odstránenie komunity
Ak chcete odstrániť komunitu Engage, postupujte podľa týchto krokov:
- Premiestnite všetky súbory, ktoré chcete uložiť z knižnice komunity SharePoint.
- V komunite Viva Engage, ktorú chcete odstrániť, vyberte napravo od názvu komunity
potom ikonu nastavení
. - V dolnej časti stránky Nastavenia v ľavom dolnom rohu vyberte položku Odstrániť túto komunitu.
- Vyberte položku Odstrániť.
Obnovenie odstránených zdrojov služby Microsoft 365
Keď odstránite komunitu, ktorá je zviazaná s pripojenou skupinou v službe Microsoft 365, odstránia sa aj priradené zdroje služby Microsoft 365 (lokalita SharePoint, súbory atď.). Môžete ich obnoviť na obmedzený čas v závislosti od politík uchovávania údajov, ktoré pre danú sieť nastavuje váš overený správca.
Ak chcete načítať odstránené zdroje, obráťte sa na správcu, technickú podporu, oddelenie IT alebo technickej podpory. Ďalšie informácie nájdete v téme Obnovenie odstránenej skupiny v Microsoft 365.