Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Visio nije uključen u paket Office, ali se prodaje kao samostalna aplikacija. Ako nemate nalog Visio možete odmah da ga kupite ili isprobate.

Kupovina ili isprobavanje programa Visio

Koju verziju Visio imate?

Samo neke verzije Visio uključuju aplikaciju za računare.

 • Ako imate Visio Plan 2 ili verziju bez pretplate, kao što je Visio Professional ili Visio Standard2021, 2019, 2016 ili 2013, možete da instalirate i koristite aplikaciju za računare. 

 • Ako imateVisio Plan 1 koji vam je jedini način da pristupite programu Visio jeste putem verzije veb aplikacije. Izaberite karticu Visio za veb u nastavku da biste dobili informacije o tome kako da pristupite programu Visio na ovaj način.

Savet: Ako koristite Visio na poslu ili u školi i niste sigurni da li imate licencu zaVisio Plan 1 ili Visio Plan 2, pogledajte članak Koji Microsoft 365 poslovni proizvod ili licencu imam?

U zavisnosti od vaše verzije, izaberite odgovarajuću karticu za način na koji želite da pristupite programu Visio.

Instaliranje Visio (Visio Plan 2 ili Visio Professional)

Dolenavedeni koraci opisuju kako da instalirate aplikaciju za računare koja je uključena u verzije programaVisio Plan 2 i bez pretplate za Visio Professional ili Visio Standard2021, 2019 ili 2016.  Ako steVisio Plan 1 korake u okviru kartice Visio za veb.

Napomena: (Visio 2013, Visio 2010 i Visio 2007 su sada van podrške.)

1. korak: povezivanje Visio sa nalogom

Da biste Visio licenca mora da bude povezana sa Microsoft nalogom, poslovnim ili školskim nalogom. Koji nalog koristite zavisi od toga koju verziju Visio imate. 

Visio Professional (ili Standardno)
 Verzija bez pretplate Linijski

Preuzimanje šifre proizvoda
Niste ga dobili?

Ako je šifra proizvoda već povezana sa radnom Microsoft nalog, pređite na 2. korak.

 1. Idite na office.com/setup.

 2. Prijavite se pomoću postojećeg ili novog Microsoft naloga i unesite šifru proizvoda.

Kada Visio povezan sa Microsoft nalog, šifra proizvoda vam više nije potrebna. Ona će uvek biti povezana sa nalogom i možete ponovo da preuzmete aplikaciju ili upravljate licencom iz account.microsoft.com.


Visio Plan 2  Verzija pretplate Linijski

Vaš poslovni ili školski nalog trebalo bi da već ima dodeljenu licencu za Visio Plan 2. Pređite na 2. korak.

Ako ne možete da dovršite 2. korak, obratite se IT administratoru da biste dobili Visio Plan 2 licencu koja vam je dodeljena.

Napomena: Ako ste administrator Microsoft 365 odgovoran za dodeljivanje licenci, pogledajte članak Dodela licenci korisnicima i vodič za primenu za Visio.

2. korak: Prijavite se da biste preuzeliVisio

Before you begin    Uverite se da računar ispunjava sistemske zahteve

Nalog pomoću kog se prijavljujete zavisi od toga koju verziju Visio imate. Pratite korake za svoju verziju.

Visio Professional (ili Standardno)
 Verzije bez pretplate Linijski

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

 2. Prijavite se pomoću Microsoft nalog koji je povezan sa vašom jednokratnom kupljenom verzijom Visio.

  Napomena: Ako ste već prijavljeni u uslugu office.com pomoću poslovnog ili školskog naloga, moraćete da se odjavite iz toga, a zatim da se ponovo prijavite koristeći Microsoft nalog ili kliknite desnim tasterom miša na pregledač na traci zadataka da biste započeli privatnu ili nenaslovljenu sesiju pregledača.

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Na početnoj Microsoft 365 stranice izaberite stavku Instaliranje sistema Office.

  Snimak ekrana Office.com matične stranice nakon prijavljivanja
 4. Na portalu account.microsoft.com izaberite stavkuUsluge i pretplate iz zaglavlja stranice.

 5. Pronađite verziju programa Visio koju želite da instalirate i izaberite stavku Instaliraj. Ako imate više proizvoda Microsoft 365, možda ćete morati da se pomerate kroz listu proizvoda povezanih sa ovim Microsoft nalogu.

  Savet: Da biste Visio na drugom jeziku ili da biste instalirali 64-bitnu verziju, izaberite vezu Druge opcije. Odaberite jezik i bit verziju koju želite, a zatim izaberite Instaliraj.


Visio Plan 2  Verzija pretplate Linijski

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

 2. Prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga povezanog sa ovom verzijom programa Visio.

  Napomena: Ako ste već prijavljeni pomoću usluge Microsoft nalog, moraćete da se odjavite, a zatim da se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga koji koristite uz pretplatu ili kliknite desnim tasterom miša na pregledač na traci zadataka da biste započeli privatnu ili inkognito sesiju pregledača.

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Na početnojMicrosoft 365 izaberite instaliranje sistema Office >Druge opcije instalacije. (Ako ste postavili drugu početnu stranicu, idite na admin.microsoft.com/account#installs.)

  Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
 4. U okviru Moj nalog izaberite stavku Aplikacije & uređajima

 5. Pronađite Visio sa liste i odaberite jezik i 64-bitnu ili 32-bitnuverziju, a zatim izaberite stavku Instaliraj Visio. (Ako imate instalirane još Microsoft 365 aplikacija, uverite se da ste izabrali istu bitnu verziju za Visio instalaciju. Koju verziju sistema Office koristim?)

  Saveti: 

  • Ako program Visio nije naveden kao opcija za instalaciju u okviru stavke Moje instalacije, to može značiti da nemate licencu. Proverite dodeljene licence i ako ne vidite Visio Plan 2 naveden ispod vaših dodeljenih pretplata, kontaktirajte svog administratora za pomoć. Ako ste vi Microsoft 365 

  • administratoru, saznajte više o dodeljivanju licenci korisnicima.

Visio sada treba da počne preuzimanje. Pratite uputstva u 3. koraku: Instalirajte Visio da biste dovršili instalaciju.

3. korak: Instaliranje programa Visio

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na Pokreni (u Edge ili Internet Explorer), Instalacija (u Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

  Napredak instalacije sistema Office aplikacije

 2. Instalacija je završena kada vidite frazu "Sve je spremno! Visio je sada instaliran" i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde da pronađete Visio aplikaciju na računaru.

  Pratite uputstva u prozoru da biste pronašli Visio. Na primer, u zavisnosti od verzije aplikacijeWindows, izaberite dugme Start , a zatim se pomerite Visio na listi aplikacija.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Najčešća pitanja o instaliranjuVisio

Izaberite jedan od dolenavedenih problema da biste ga razvili. Ako vaš problem nije naveden, pošaljite nam povratne informacije na dnu ovog članka i opišite problem koji imate.

Ako ste Visio Professional ili Standardno putem jednog od sledećih naloga, možda nemate šifru proizvoda ili povezani nalog. Umesto toga pogledajte ove korake da biste instalirali svoju verziju programa Visio.

 • Microsoft HUP: Ako ste kupili Visio za ličnu upotrebu putem HUP pogodnosti preduzeća i imate šifru proizvoda, pogledajte članak Instaliranje sistema Office putem HUP-a (Ovi koraci se odnose na sve samostalne Microsoft 365 proizvode kupljene putem HUP-a.)

 • Verzije količinskog licenciranja: IT sektori često koriste različite metode za instaliranje izdanja za količinsko Visio licence u svojim organizacijama. Obratite se svom IT odeljenju za pomoć.

 • Nezavisni prodavac: Kupili ste Visio od nezavisnog prodavca i imate problema sa šifrom proizvoda.

Ako ne vidite opciju za instaliranje sistema Visio ili ako ste izabrali opciju Instaliraj Office sa office.com matične stranice i Office odmah počinje da se preuzima, otkažite tu instalaciju i uradite sledeće. 

 1. U office.com stavku Instaliraj Office i obavezno izaberite vezu Ostale opcije instalacije.

  Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
 2. Na stranici Moj nalog izaberite stavku Aplikacije & uređajima.

 3. Pronađite Visio sa liste i odaberite jezik i 64-bitnu ili 32-bitnuverziju, a zatim izaberite stavku Instaliraj Visio. (Ako imate još neke Microsoft 365, uverite se da ste izabrali istu bitnu verziju za Visio instalaciju. Niste sigurni šta imate? Pročitajte članak Koju verziju sistema Office koristim?)

  Savet: Ako Visio nije naveden kao opcija instalacije u okviru aplikacije & uređajima, to može da znači da nemate licencu ili da imate Visio Plan 1 koji ne uključuje verziju programa Visio za računare. Proverite dodeljene licence i ako ne vidite Visio Plan 2 naveden ispod vaših dodeljenih pretplata, kontaktirajte svog administratora za pomoć. Ako ste vi Microsoft 365, saznajte više o dodeljivanju licenci korisnicima.

Pristup programu Visio za veb

I Visio Plan 1 i Visio Plan 2 mogu da pristupe programu Visio za veb. Međutim, uz Visio Plan 1 to je jedini način da Visio pristupite programu Visio jer aplikacija za stone računare nije uključena u Visio Plan 1.

Da biste pristupili programu Visio za veb, uradite sledeće.

 1. Idite na visio.office.com.

 2. Ako se to od vas zatraži, prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga.

Da biste saznali više o ovoj verziji Visio, pročitajte članak Pregled programa Visio za veb.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×