Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft planovi su dizajnirani da vam olakšaju stvari bilo kod kuće ili u preduzeću. Ovaj članak će vas provesti kroz vreme i kako da pređete sa Microsoft 365 Family ili Microsoft 365 Personal pretplate na Microsoft 365 za preduzeća. Uz pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća:

Pre nego što počnete

Pre nego što pokrenete prebacivanje, bilo bi korisno da razumete neke ključne razlike između kućne i porodične pretplate i poslovnih.

Pogledajte: Razumevanje ključnih razlika između kućnih i poslovnih planova

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Razumevanje ključnih razlika između kućnih i poslovnih planova

Planovi za kuću

Poslovni planovi

Microsoft 365 planove za kuću može da deli 1 do 6 osoba. Namenjeno za kućnu upotrebu.

Microsoft 365 Family

Microsoft 365 Personal

Licencu za Microsoft 365 za preduzeća može da koristi najviše 300 korisnika na isti poslovni nalog (organizacija). Namenjeno za poslovnu upotrebu.

Microsoft 365 Business Basic

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 aplikacije za posao

Korisnici se prijavljujeju pomoću Microsoft naloga, kao što sue@live.com ili david@outlook.com.

Napomena: Možete da imate lični Microsoft nalog koji nije outlook.com ili live.com i koji i dalje funkcioniše na isti način. Saznajte više u članku Šta je to Microsoft nalog?.

Korisnici se prijavljuje sa korisničkim ID-om, poznatim i kao poslovni ili školski nalog.

E-pošti se pristupa pomoću Microsoft naloga.

E-pošti se pristupa pomoću Microsoft 365 naloga za preduzeća, kao što je sue@yourcompanyname.com.

Datoteke se skladište u usluzi OneDrive koja je povezana sa Microsoft nalogom korisnika.

Datoteke se skladište u usluzi OneDrive for Business koja je povezana sa Microsoft 365 poslovnim nalogom korisnika.

Prebacite se na Microsoft 365 za preduzeća

Odlučivanje koju pretplatu želite može da zavisi od određenih poslovnih potreba. Microsoft 365 birač plana dizajniran je da vam pomogne u ovome. Birač će dati preporuke na osnovu vaših odgovora na pitanja kao što su veličina vašeg preduzeća, polje posla, uređaji koje koristite i koje vrste funkcija, IT podrška i bezbednost tražite. Pogledajte članak Pronalaženje pravog plana za svoje preduzeće.

Na stranici Rezultati izaberite preporuku koja odgovara poslovnim potrebama i odaberite stavku Kupi odmah. Pomoć u vezi sa procesom upisivanja potražite u dolenavedenom članku za korake koji odgovaraju izabranoj pretplati.

Kada kupite novu pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća, sledeći korak je da podesite pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća. Pratite dolenavedeni članak da biste videli korake koji odgovaraju vašoj pretplati.

Pošto se e-poruke skladište na različitim mestima u pretplatama na Microsoft 365 za kućnu upotrebu i Microsoft 365 za preduzeća, verovatno ćete želeti da migrirate neke ili sve e-poruke u pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća koju odaberete.  Koristite Microsoft Outlook aplikaciju za računare koja se dobija uz Microsoft 365 da biste sačuvali e-poštu, kalendar, zadatke i kontakte u Outlook datoteci sa podacima (PST) koju možete da premestite na nalog poslovne e-pošte. Pratite korake u članku Migriranje Outlook sadržaja pomoću .pst datoteke i Uvoz e-pošte, kontakata i kalendara iz Outlook .pst datoteke. Ne morate da migrirate sadržaj ako ne želite. Ako želite, možete da počnete sa novim Outlook nalogom e-pošte.

Ako nemate instaliran Outlook, pratite korake u temi Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje usluge Microsoft 365 ili Office 2021 na PC ili Mac računaru.

Savet: Za to ne možete Outlook Web App koristite. Svaki korisnik koji želi da migrira Outlook informacije mora da koristi potpunu aplikaciju Microsoft Outlook koja se može preuzeti.

Pošto su OneDrive datoteke uskladištene na različitim mestima u pretplatama na Microsoft 365 za kućnu upotrebu i Microsoft 365 za preduzeća, verovatno ćete želeti da migrirate neke ili sve datoteke uskladištene u usluzi OneDrive u pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća koju odaberete. Svi Microsoft 365 za preduzeća obuhvataju OneDrive for Business, koji svakom korisniku pruža 1 terabajt skladišta datoteka na mreži. Korake o tome kako da migrirate datoteke iz usluge OneDrive personal u OneDrive for Business koji je uključen uz pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća potražite u članku Premeštanje datoteka iz usluge OneDrive u OneDrive za posao ili školu. Ne morate da migrirate sadržaj ako ne želite. Ako želite, možete da počnete sa novim OneDrive.

Pratite korake u ovoj temi da biste migrirali OneNote datoteke u Microsoft 365 za preduzeća: Izvoz i uvoz OneNote beležnica – Microsoft podrška. Ne morate da migrirate sadržaj ako ne želite. Ako želite, možete da počnete sa novim OneNote nalogom.

U nekim slučajevima, jedan Microsoft 365 plan će odgovarati svim vašim potrebama, ali može da postoji instanca kada je oba plana ispravna odluka za vas.

Na primer, možda ćete želeti da sačuvate lične datoteke, fotografije i druge dokumente odvojeno od preduzeća i da imate dva plana da to uradite.

Pored toga, ako već imate Microsoft 365 Family koje delite sa prijateljima i porodicom koji nisu deo vašeg preduzeća, zadržavanje te lične pretplate može svima biti najbolja stvar. To znači da ne morate da premeštate nikoga iz tog plana i ne morate da brinete o ličnim datotekama koje ste već povezali sa tom pretplatom i ličnim nalogom.

Ako odlučite da vam nisu potrebna oba, možete da otkažete ili isključite periodičnu naplatu za Microsoft pretplatu.

Potrebna vam je pomoć?

Ako imate zahteve za usaglašenost ili regulatorne zahteve za preduzeće i želite da pomognete oko prebacivanja, obratite se partneru ili Microsoft uslugama podrške da bi vam pomogli sa koracima u ovom dokumentu.

Ostavite komentar

Da li su ovi koraci bili korisni? Ako jesu, javite nam na dnu ove teme. Ako nisu i još uvek imate problema, recite nam šta ste pokušavali da uradite i na koje ste probleme naišli.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×