Prikaz SharePoint datoteka u programu Istraživač datoteka

Komanda Prikaz Istraživač datoteka (u modernom SharePoint iskustvu) se više ne preporučuje. 

Bilo da koristite Chrome, Microsoft Edge ili neki drugi pregledač, preporučujemo sinhronizaciju. Sinhronizacija je brži i pouzdaniji metod za postavljanje SharePoint datoteka u fascikle na uređaju. Zatim možete da upravljate sinhronizovanim datotekama u Istraživač datoteka.

Komanda Sinhronizuj dostupna je odmah iznad biblioteke dokumenata:

Snimak ekrana koji prikazuje dugme „Sinhronizuj“ u SharePoint biblioteci.

Informacije o komandi Otvori pomoću programa Explorer potražite u članku Kopiranje ili premeštanje datoteka biblioteke pomoću opcije Otvori pomoću programa Explorer. 

Kako da sinhronizujete SharePoint datotekama i fasciklama

Pogledajte video u 90 sekundi o osnovama korišćenja sinhronizacije na SharePoint datotekama i fasciklama.

Detaljnja uputstva potražite u članku SharePoint i Teams datoteke sa računarom.

Koja je razlika između stavki Sinhronizacija i Prikaz u programu Istraživač datoteka?

Sinhronizuj i prikaži u Istraživač datoteka povežite SharePoint biblioteku sa fasciklom na radnoj površini, ali postoji razlika:

 • Komanda Prikaži u Istraživač datoteka koristi privremenu fasciklu koja se otvara u Istraživač datoteka. Ta fascikla traje samo dok je ne zatvorite i sadržaj se čuva u SharePoint . Zato korišćenje prikaza u programu Istraživač datoteka omogućava jednokratni pristup SharePoint biblioteci putem fascikli radne površine.

 • Sinhronizacija koristi OneDrive aplikacija za sinhronizaciju za kreiranje trajnije fascikle koju možete da koristite svakog dana. Sav sadržaj koji dodate, uredite ili uklonite iz biblioteke na SharePoint ili iz fascikle radne površine automatski se sinhronizuje sa drugom lokacijom. Na primer, kada sinhronizujete biblioteku, možete da je sačuvate direktno Word ili Excel u fasciklu radne površine i sve se automatski otprema u SharePoint biblioteci. Ako sačuvate nešto u fascikli radne površine dok radite van mreže, sinhronizacija će ažurirati SharePoint biblioteku čim se vratite na mrežu.

  Više informacija o sinhronizaciji potražite u članku SharePoint i Teams sinhronizovanje datoteka sa računarom.

Izaberite naslov ispod da biste ga otvorili i videli detaljne informacije.  

Napomena: Istorija verzija se ne kopira kada koristite istraživač datoteka. Kopiraju se ili premeštaju samo najnovije ili objavljene verzije dokumenata. Ako prilikom premeštanja datoteke iz jedne biblioteke u drugu morate da imate uključene informacije o kreiranjem verzija, koristite komandu Premesti u. Više informacija potražite u članku Zašto ne Istraživač datoteka ili premesti moje informacije o kreiranju verzija?

Istraživač datoteka je sistem Windows upravljanja datotekama koji koristite na Windows radnoj površini. Možete da otvorite SharePoint u programu Istraživač datoteka i premestite ili kopirate datoteke i fascikle iz fascikli radne površine u fascikle SharePoint . Možete i da otvorite više SharePoint u programu Istraživač datoteka i kopirate ili premeštate fascikle između njih.

Napomena: Ako imate omogućenu opciju Odjavi obavezno, možda ćete morati privremeno da je onemogućite da biste preuzeli više datoteka. Više informacija potražite u članku Podešavanje biblioteke tako da zahteva odjavljivanje datoteka.

 1. USharePoint u sistemu Microsoft 365 otvorite biblioteku dokumenata sa datotekom ili fasciklama koje želite da premestite ili kopirate.

 2. Izaberite meni Prikaz, a zatim izaberite stavku Prikaži u Istraživač datoteka.
  All documents menu with Open in Istraživač datoteka highlighted

  Napomena:  Prikaz u programu Istraživač datoteka funkcioniše za modernu biblioteku u programima Microsoft Edge ili Internet Explorer 10 ili 11. Ako komanda nije tamo, verovatno se nalazite u klasičnomSharePoint iskustvu, u kom slučaju čitate kopiranje ili premeštanje datoteka biblioteke pomoću opcije Otvori pomoću programa Explorer.

 3. Pored otvaranja u programu Istraživač datoteka, SharePoint biblioteku možete da otvorite i na drugoj kartici u klasičnom SharePoint režimu. Možete da zanemarite ili zatvorite ovaj prozor biblioteke.

 4. Možda ćete dobiti iskačući prozor koji vas pita da li biste radije da sinhronizujete biblioteku. Ovo je na vama. Kada otvorite biblioteku u programu Istraživač datoteka, fascikla na radnoj površini je privremena. Ako koristite sinhronizaciju, dobijate neprekidnu fasciklu koja ostaje sinhronizovana sa bibliotekom dokumenata. Više informacija potražite u članku Sinhronizacija SharePoint datoteka pomoću OneDrive aplikacija za sinhronizaciju aplikacije.

 5. Ako dobijete dijalog "Bezbednost u programu Internet Explorer ", izaberite stavku Dozvoli. Takođe možete potvrditi izbor u polju za potvrdu Ne prikazuj upozorenje za ovaj program .

 6. Otvorite odredišnu fasciklu dokumenta i ponovite 2. korak.

 7. Sada kada su obe biblioteke dokumenata otvorene Istraživač datoteka – izvor i odredište – možete da kopirate ili premeštate datoteke i fascikle između njih.

  Rasporedite dva prozora tako da možete da ih kopirate ili premeštate između njih. Pomoću ovih koraka možete da prikažete oba na ekranu:

  • Izaberite izvorni prozor, a zatim pritisnite dugme Windows taster Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 + Strelica nalevo. Prozor bi trebalo da se usidre sa leve strane ekrana.

  • Ponovite ovo sa odredišnim prozorom, ali pritisnite taster Windows taster Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 + Strelica nadesno da biste ga usidreli na desnu stranu ekrana. Oba prozora bi sada trebalo da budu vidljiva.

   Uporedni prikaz fascikli u programu Explorer

  Takođe možete jednostavno da promenite veličinu prozora i preklopite ih.

  Preklapanje fascikli u Windows
 8. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste kopirali, izaberite fascikle i datoteke u izvoru, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Kopiraj ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+C da biste kopirali.

   Kliknite desnim tasterom miša, izaberite stavku "Kopiraj"
  • Da biste se premestili, izaberite fascikle i datoteke u izvoru, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Iseci ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+X da biste isekli.

   Kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku "Iseci" da biste premestili datoteku

   Ako premeštate datoteke, takođe možete da izaberete i prevučete datoteke iz jednog prozora Istraživač datoteka u drugi, umesto da koristite isecanje i lepljenje.

  Napomena: Ako biblioteka koristi kreiranje verzija, dobijate samo objavljene ili najnovije dokumente. Ne možete da premestite ili kopirate prethodne verzije. Više informacija potražite u članku Zašto ne Istraživač datoteka ili premesti moje informacije o kreiranju verzija?

 9. U odredišnoj fascikli kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Nalepi ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V.

  Kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku "Nalepi"

  Napomena: Ako ne vidite stavku Nalepi, vratite se u izvornu fasciklu, markirajte željene datoteke i fascikle, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Iseci iliKopiraj.

  kopiranje datoteka između dva Istraživač datoteka prozora
 10. Kada kopirate ili premestite sve željene datoteke, zatvorite oba Istraživač datoteka prozora. Sve promene datoteka ili fascikli koje ste napravili automatski se otpremaju na SharePoint .

 11. Vratite se u odredišnu biblioteku u SharePoint . Ako se nove datoteke, fascikle ili promene još uvek nisu pojavile, osvežite stranicu.

  Prazna biblioteka

  Pre kopiranja datoteka

  Biblioteka sa datotekama kopiranim iz istraživača datoteka

  Nakon kopiranja datoteka

Pored korišćenja prikaza u programu Istraživač datoteka, biblioteku možete da sinhronizujete i sa radnom površinom. Kada se sinhronizujete, dobijate neprekidnu kopiju SharePoint biblioteke na radnoj površini. Datoteke možete da sačuvate direktno u sinhronizovanoj fascikli i one se automatski otpremaju u SharePoint biblioteku sa kojoj je sinhronizovana.

Možete da sinhronizujete izvorne i odredišne biblioteke i da radite i između njih. Više informacija potražite u članku Sinhronizacija SharePoint datoteka pomoću OneDrive aplikacija za sinhronizaciju aplikacije.

Da biste saznali kako da otpremite datoteke, Otprema datoteke i fascikle u biblioteku dokumenata

Ako je Internet Explorer vaš pregledač, trebalo bi da razmotrite prebacivanje na Microsoft Edge neki drugi moderni pregledač.   

Napomena:  Microsoft 365 aplikacijama i uslugama neće podržavati Internet Explorer 11 od 17. avgusta 2021. Saznajte više. Imajte na umu to da će Internet Explorer 11 ostati podržani pregledač. Internet Explorer 11 je komponenta operativnog sistema Windows i sledi Smernice za životni ciklus za proizvod ka kom je instaliran. 

Ako prilikom premeštanja datoteke iz jedne biblioteke SharePoint u drugu, koristite komandu Premesti u. Za više detalja nastavite da čitate.

Kreiranje verzija je deo SharePoint biblioteke. Verzije i praćenje se skladište u samim SharePoint podataka, a ne u datotekama. Umesto da zamenite starije datoteke kada prijavite novu verziju, SharePoint skladišti starije datoteke, kao i novije i razlikuje ih brojevima verzija. Datoteke su i dalje odvojene i prate se u biblioteci, ali su verzije samo u SharePoint biblioteci.

Dijagram skladišta za kreiranje verzija

FileExplorer radi sa datotekama koje sadrže samo metapodatke potrebne za tu pojedinačnu datoteku, kao što su datum izmene ili autor. Kada kopirate pomoću Istraživač datoteka, ona može samo da kopira ili premešta datoteke i njihove trenutne informacije. Dodatne informacije i druge datoteke SharePoint nisu uključene.

Ako koristite SharePoint , komanda Premesti u premešta istoriju pravljenja verzija dok radi unutar biblioteke.Premesti u zadržava kreiranje verzija zato što postoji samo jedna kopija datoteke i strukture. Kada SharePoint premešta datoteku između fascikli ili biblioteka pomoću opcije Premesti u, ona obuhvata verzije i informacije o praćenju.

Međutim SharePoint Kopiraj u samo najnoviju datoteku. To sprečava razdeljivanje istorije na dve lokacije. Možete da ažurirate bilo koju datoteku, ali promene se odražavaju samo na tu datoteku.

Ako kopirate datoteke da biste zadržali rezervnu kopiju i želite da očuvate kreiranje verzija, razmotrite korišćenje rezervne kopije na SharePoint servera umesto ručnog kopiranja. Na taj način, ako se nešto desi sa trenutnim datotekama, rezervna kopija SharePoint može da se preuzme. Pogledajte članak Najbolje prakse za pravljenje rezervnih verzija i vraćanje u prethodno SharePoint serveru.

Povezani članci

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×