Sign in with Microsoft
Sign in or create an account.
Prva stvar koja treba da znate o pozivima u Microsoft Teams

Pozivi su brz način da se povežete u Teams. Možete da imate jedan-na-jedan poziv ili pozive sa nekoliko osoba. Kao sastanak možete da ih podesite unapred, a možete i da ih pokrenete u hodu dok ćaskate (na primer).

Iako sastanci na sjajan način sarađuju u programu Teams, pozivi mogu da budu direktan način povezivanja radi dovršavanja određenih zadataka ili brzog dobijanja odgovora na pitanja.

Evo prvih stvari koje treba da zapamtite o upućivanje poziva i upravljanju Teams:

1. Postoji mnogo načina za pozivanje poziva u Teams

Gde god da ste Teams, možete da započnete poziv sa nekim (ili grupom ljudi). Evo nekih načina:

Unošenje poziva ili odgovaranje na poziv sa bilo kog mesta

Izaberite stavke Video Dugme „Video poziv“ili Audio poziv Dugme „Pozivi“. Bilo koji poziv može da bude video poziv ili samo audio poziv. Uvek je na vama da. 

Teams-pozivi-jednostavne ikone

Odgovaranje na poziv je takođe jednostavno. Samo izaberite stavku Video poziv Dugme „Video poziv“ ili Audio poziv Dugme „Pozivi“ kada se to zatraži. Kada vas neko pozove, primićete obaveštenje koje vam da prihvatite ili odbijete poziv.

Pretvorite ćaskanje u poziv

Jednim klikom možete da pretvorite bilo koje ćaskanje u poziv u Teams. Kada ste u ćaskanja, izaberite stavku Video poziv Dugme „Video poziv“ ili Audio poziv Dugme „Pozivi“ u gornjem desnom uglu Teams. Osoba sa kojom ćaskate (ili osoba, ako je to grupno ćaskanje) će primiti poziv od vas.  

Teams-call icons-general-300

Unošenje poziva iz istorije poziva, brzog biranja, govorne pošte ili kontakata

 • Pristupite istoriji poziva i brzo pozovite sve koji se vrate sa liste. Idite na pozivi Dugme „Pozivi“ i pregledajte odeljak Istorija u centru ekrana. Izaberite bilo koju stavku sa liste, a zatim odaberite stavku Pozovi Dugme „Pozivi“ u odeljku Detalji sa desne strane Teams.

 • Brzom biranju možete brzo pozvati osobe koje ste prethodno sačuvali na ovoj listi. Da biste pristupili brzom biranju, pređite na Pozivi Dugme „Pozivi“a zatim pronađite odeljak Brzo biranje sa desne strane Teams.
   

 • Iz govorne pošte možete brzo da pozovete svakoga ko je poslao poruku. Da biste pristupili govoroj pošti, idite na Istorija i kliknite na dugme Govorna pošta u gornjem desnom uglu. Možete pozvati nekoga iz govorne pošti tako što ćete izabrati stavku Još radnji Dugme „Još opcija“ pored imena > Pozovi ponovo Dugme „Pozivi“ sa liste istorije poziva ili tako što ćete kliknuti na dugme Pozovi Dugme „Pozivi“ ispod detalja o kontaktu.

 • Da biste prikazali kontakte, kliknite Dugme „Pozivi“ > Pozivi u gornjem levom vremenu Teams. Odavde možete pozivati bilo koga biranjem stavke Pozovi Dugme „Pozivi“ sa desne strane njihovog imena.

  Teams-Contacts-435

Koristite numeričku tastaturu 

Ako imate omogućen plan pozivanja, možete da pozovete bilo koga iz Teams.

Da biste birali broj iz Teams, pređite na Pozivi Dugme „Pozivi“ , a zatim unesite broj osobe sa kojom želite da dođete pomoću tastature telefona koja se nalazi sa leve strane. Zatim kliknite na dugme Pozovi Dugme „Pozivi“ .  

Možete i da otkucate ime osobe ili grupe i da je pozovete sa tastature.

Teams-simple tastatura

Hover over someone's profile picture

U aplikaciji Teams možete pronaći slike profila osoba sa kojima ste povezani. (Ponekad ljudi odaberu avatare ili vi možda samo vidite njihove inicijale.)

U bilo kom trenutku možete da preusmerate pokazivač miša iznad slike profila i videćete opcije za unošenje video zapisa ili audio poziva osobi. Odaberite jednu od tih opcija i poziv će početi.

stanje hover na profilu

Koristite polje za komandu

Na vrhu reda Teams otkucajte "/poziv", a zatim unesite ime ili broj. Kada napravite izbor, poziv će automatski početi.

Na taj način možete brzo pronaći osobe ili grupe i pozvati ih.

Teams-call from command box

Napomena: Ako ste u Teams pozivu na mobilnom uređaju, ekran uređaja se neće isključiti ako se ne udaljite od prozora poziva (ili ako se vratite, ali se vratite pre nego što se isključi). Ako isključite ekran tokom poziva, ostaćete povezani, ali će se uređaj zaključati. 

2. Možete da uradite mnogo toga tokom poziva u Teams

Tokom poziva možete preduzeti mnogo radnji. Ovo je nekoliko uobičajenih radnji koje možete da preuzmete:

Stavite poziv na čekanje 

Izaberite stavku Još radnji Dugme „Još opcija“ u prozoru poziva i odaberite Stavku Drži. Svi koji su u pozivu će biti obavešteni da su stavljeni na čekanje i možete da nastavite poziv tako što ćete kliknuti naNastavi.

Call menu-more actions

Prebacite poziv

Izaberite stavku Još radnji Dugme „Još opcija“ > prenos u kontrolama poziva. Zatim otkucajte ime osobe kojoj želite da prenesete poziv i izaberite je. Da biste završili, izaberite Prenošenje

Konsultujte se zatim prenoš 

Ako želite da se prijavite sa nekom osobom pre nego što mu prenesete poziv, izaberite stavku Još radnji Dugme „Još opcija“ > Konsultuj se, a zatim prenese. 

U okviru Odaberite osobu zakonsultovanje počnite da kucate ime osobe sa kojom želite da se obratite i izaberite je kada se pojave. Možete ih pozvati ili konsultovati se sa njima tokom ćaskanja. Kada budete spremni, izaberite stavku Prenos.

Dodavanje delegata

Možete da izaberete nekoga Teams da bude vaš delegat – da biste primali i uputili pozive u vaše ime. Kada dodate delegata, u suštini delite telefonsku liniju sa njim tako da može da vidi i deli sve vaše pozive. 

Da biste odrediti delegata, izaberite stavku Postavke i još Izaberite ovu opciju da biste videli više opcija pored slike profila na vrhu Teams i odaberite stavku Postavke Opšte. U okviru Delegiranjeizaberite stavku Upravljanje delegatima. Tamo možete videti za koga ste delegat, dodati i ukloniti sopstvene delegate.  

Deljenje reda sa delegatom

Izaberite Postavke i još Izaberite ovu opciju da biste videli više opcija pored slike profila na vrhu Teams i odaberite stavku Postavke> Opšte. U okviru Delegiranjeizaberite stavku Upravljanje delegatima. Izaberite stavku Vaši delegati i otkucajte ime osobe u polju Dodavanje delegata. C

3. Pregledajte istoriju poziva

Istorija poziva se nalazi u centru iskustva poziva i prikazuje listu prošlih poziva (uključujući propuštene pozive).

Idite na istoriju Dugme „Pozivi“ > Pozivi. U bilo kom pozivu na listi izaberite stavku Još radnji Dugme „Još opcija“ > Pozovi Dugme „Pozivi“ da biste automatski započeli poziv. 

Takođe možete da ćaskate sa tim kontaktom, dodate ga na brzo biranje i dodate ih u kontakte – sve to iz menija Još radnji.

Teams-History-general-border

4. Pristup govornim pošti

Govorna pošta je još jedna poznata alatka koja vam najviše koristi iskustvo pozivanja u programu Teams.

Izaberite stavku Pozivi Dugme „Pozivi“ > Istorija, a zatim izaberite stavku Govorna pošta u gornjem desnom vremenu. Odavde možete da: 

 • Pregled poruka i transkripta sa poziva

 • Prilagođavanje pravila poziva

 • Snimanje pozdrava

 • Pozivanje svih koji su vam ostavili poruku 

Pozovite nekoga iz govorne pošti tako što ćete izabrati stavku Još radnji Dugme „Još opcija“ pored imena te stavke > Pozovi ponovo Dugme „Pozivi“ sa liste istorije poziva ili tako što ćete izabrati stavku Pozivi Dugme „Pozivi“ ispod stavke Detalji o kontaktu na desnoj strani Teams.

Teams-Details-Call button

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×