Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Teams pruža dve opcije za emitovanje sadržaja Teams sastanka: NewTek NDI® (Network Device Interface) i SDI (serijski digitalni interfejs) 

Newtek NDI tehnologija® vam omogućava da emitujete audio i video toke sa Teams sastanka na lokalnu mrežu. Kada koristite Tehnologiju NewTek NDI® na sastanku u usluzi Teams, imaćete jedinstvene video toke na mreži koji se mogu koristiti u sopstvenoj proizvodnji.

SDI se koristi u emitovanim produkcijama od 1989. Hardverski uređaji iz AJA video sistema i Blackmagic Dizajn pružaju mogućnost povezivanja sa zastarelim uređajima za emitovanje koji koriste SDI.

Uključivanje NDI tehnologije® u usluzi Teams

Da biste počeli da koristite NDI®, administrator će morati da omogući smernice za emitovanje produkcije. Kada uključite smernice, NDI® će biti dostupna. 

Da biste počeli da koristite NDI u® usluzi Teams:

 1. Izaberite Postavke i dodatne opcije Ikona "Više opcija u usluzi Microsoft Teams" u usluzi Teams.

 2. Izaberite postavke Dugme „Postavke“  > aplikacije Ikona "Dozvole" .

 3. U okviru Alatke za proizvodnju izaberite stavku Preuzmi vezu da biste instalirali najnovije NDI® biblioteke.

 4. Nakon instalacije uključite preklopnik Alatke za proizvodnju . Ne možete da uključite ovaj preklopnik dok ste na Teams sastanku.

Važno: 

 • Moraćete da dovršite ove korake nakon svakog ažuriranja usluge Teams. Preporučujemo da ih dovršite pre događaja koristeći NDI® u slučaju da treba ponovo da preuzmete najnovije biblioteke.

 • Da biste saznali više o planu izdanja za Teams, pogledajte istoriju ažuriranja verzija za Teams.

Kada omogućite NDI® tehnologiju u usluzi Teams, pridružite se sastanku i izaberite stavku Još radnji Dugme „Još opcija“ u kontrolama sastanka. Zatim izaberite stavku> emitovanje putem NDI-a.

Svi učesnici sastanka koji su pretplaćeni na taj NDItok biće obaveštavani da su mogućnosti emitovanja uključene.

Funkcije za® odjavljivanje

Kada uključite NDI® tehnologiju, biće dostupni sledeći toci:

 • Primarni govornik: Biće generisan tok koji se automatski prebacuje na onoga ko aktivno govori iz svih dolaznih toka. (Zvuk/video zapis sa računara neće biti uključeni.)

 • Lokalne: Protok će se generisati za audio/video zapis koji se šalje na sastanak sa vašeg računara. (Ovo vam omogućava da imate isti zvuk/video zapis na sastanku i u lokalnoj NDI proizvodnji®.)

 • Pojedinačni korisnici: Svaki korisnik će imati dostupan tok preko NDI-a®. Dolazni zvuk za sastanak je pomešan i biće isti za sve pojedinačne korisničke toke. Ovi toci će prikazati video istog kvaliteta koji klijent prima.

  Napomena: Ako nema dostupnog video zapisa, videćete jednostavan ekran sa Teams logotipom. Međutim, NDI® softver/hardver i dalje prima tok.

 • Deljenje ekrana: Svako dolazno deljenje ekrana biće dostupno kao NDI® tok. 

 • Velika galerija i režim "Zajedno": Oba ova režima će imati sopstveni NDI® tok dostupan. 

SDI uređaji za odjavljivanje hardvera 

Kao i sa mogućnostima za odjavljivanje NDI®, mogućnosti za izlazak iz SDI hardvera moraju da imaju omogućene smernice za NDI/emitovanje od strane administratora. Morate da koristite i Hardver Blackmagic Design (BMD) ili AJA video sisteme.

Kada administrator omogući emitovanje, moraćete da odete na Postavke i dodatne informacije Ikona "Više opcija u usluzi Microsoft Teams" pored slike profila u usluzi Teams. Zatim izaberite postavke > dozvole aplikacije> zatim omogućite preklopnik pored stavke Mogućnosti proizvodnje. Ako ste povezali SDI uređaje, videćete ih u okviru Video hardver je istekao.

Napomena: SDI hardverski uređaji će možda morati da imaju dodatnu konfiguraciju izvan usluge Teams. Pogledajte dokumentaciju proizvođača za više informacija.

Ako je dostupna opcija za odjavljivanje hardvera, kada ste na sastanku imaćete opciju Slanje video zapisa hardveru u okviru stavke Još opcija Ikona "Još opcija za Teams" pored imena učesnika sastanka.

Ako je dostupno više vrsta uređaja, oni će biti navedeni abecednim redom. Ako uređaj može da izveže više od jednog A/V toka, videćete listu izlaznih opcija koje možete odabrati.

Da biste zaustavili strimovanje određenog video zapisa, vratite se Ikona "Još opcija za Teams" opciju Pored imena osobe i izaberite stavku Zaustavi slanje.

Napomena: Ako hardverski uređaj koristi nešto što nije Teams, opcija će se i dalje prikazati, ali će biti onemogućena.  

Tehnička ograničenja

Ovo su neki uobičajeni tehnički problemi koje treba razmotriti prilikom korišćenja NDI® tehnologije u usluzi Teams:

 • Emitovanje NDI® signala iz usluge Teams ograničeno je brojem toka i kvalitetom toka koje prima vaš Teams klijent.

 • Dobra strategija je da prvo "zakačite" video tok u usluzi Teams kako biste obezbedili da određeni video zapis ostane povezan tokom sastanka. U okviru imena učesnika sastanka izaberite stavku Još radnji Izaberite da biste videli više opcija stavku Zakači.

Teams-Pin zaokružuje dugme toka

 • Pokušajte da ograničite broj video zapisa za odjavljivanje za NDI® na dva ili tri na bilo kom računaru. Ovo je još jedna dobra strategija koja će osigurati stabilnost i performanse većine korisnika.

 • Promena na drugi raspored sastanka, kao što je režim "Zajedno" ili "Velika galerija", zaustaviće tok video zapisa drugih osoba na sastanku da dođu na vaš računar. Vaš računar će tada moći da strimuje samo izabrani raspored putem NDI-ja®. (Vraćanje na raspored Galerija vratiće video toke u prethodno stanje.)

 • Apple Mac računari sa M1 procesorima trenutno nisu podržani za hardver-odjavljivanje.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×