Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Kreiranje profila za prepoznavanje za Microsoft IntelliFrame

Inteligentne Kamere korporacije Microsoft mogu da poboljšaju hibridne sastanke. Ako su uređaji vaše organizacije od malih do srednjih veličina Microsoft Teams Rooms opremljeni sa Yealink SmartVision 60 ili Jabra Panacast 50 kamera, moći ćete da iskusite Microsoft IntelliFrame. IntelliFrame omogućava učesnicima sastanka na mreži da vide osobe u programu Teams Rooms jasnije putem pametnih video feedova učesnika u sobi uvećanjem i raspodelom njihovih lica, praćenjem kako se kreću po sobi i promovišu okvir aktivnog govornika.

Iako će svi učesnici sastanka, kako u Teams sobi tako i daljinski, moći da uživaju u pogodnostima intelliFrame, iskustvo se poboljšava ako učesnici u sobi kreiraju profile za prepoznavanje lica i glasa. Ovi profili omogućavaju kameri da vas prepozna i da vas na odgovarajući način označava na sastancima, dodaje vaše ime u okvir video zapisa i transkript ćaskanja i omogućava vam da budete dostupni za pretraživanje na listi učesnika. 

Napomena: IntelliFrame za učesnike u sobi dostupan je samo organizacijama koje imaju Microsoft Teams Rooms Pro licencu. Učesnici na mreži uvek mogu da iskuse IntelliFrame, bez obzira na licencu.

IntelliFrame glavni ekran

Način na koji to funkcioniše 

Korišćenje intelliFrame je jednostavno: samo zakažite Teams sastanak, pozovite sobu za konferencije sa podržanom kamerom, pozovite sve ostale učesnike i fizički prisutne i udaljene, a zatim se pojavite. Ali pre nego što prisustvujete sastanku u opremljenoj Teams Sobi, možete da kreirate profil za prepoznavanje . To će omogućiti podržanoj kameri da prepozna vaše lice i glas i identifikuje vas na bilo kom sastanku bez dodatnih radnji sa vaše dela.  

Napomena: IntelliFrame podržava najviše 12 osoba u Teams sobi i najviše 64 ukupno učesnika sastanka. 

Kreiranje profila za prepoznavanje glasa i lica 

Da bi kamera bila prepoznata, prvo morate da kreirate profil glasa i profil lica. Kada se jednom prepozna, kamera će automatski postaviti vaše ime u video feed i u transkript ćaskanja dok govorite. Takođe ćete moći da pretražujete i na listi učesnika

Profili za prepoznavanje nisu neophodni da bi uživali u IntelliFrame iskustvu. Učesnici koji nisu podesili ove profile biće označeni kao gosti. 

Napomena:  Prepoznavanje će se pojaviti u postavkama samo ako je VAŠ IT administrator uključio tu funkciju. Obratite im se da biste saznali više. 

 1. Na klijentu radne površine idite na Postavke i još mnogo toga Teams settings and more button >Prepoznavanje. Ova postavka je dostupna samo ako je vaša organizacija omogućila. Ako je ne vidite, obratite se IT administratoru.

 2. Izaberite stavku Kreiraj glasovni profil uokviru Prepoznavanje glasa. Ovo prvo mora da se dovrši da bi prepoznavanje lica postalo dostupno.glasovni profil

 3. Od vas će biti zatraženo da pročitate prolaz u mikrofon. Više informacija potražite u članku Korišćenje Microsoft Teams inteligentnih govornika za identifikovanje učesnika u sobi.

 4. Kada dovršite, izaberite kreiraj profil lica i pratite odzive da biste snimili 9 slika lica. Uverite se da ste u dobro požeštenu prostoriju da biste dobili najbolje rezultate.profil lica

Kada podesite oba profila, inteligentna kamera bi trebalo da vas automatski otkrije na svim budućim sastancima.

Ako želite da ažurirate ili izbrišete profile glasa ili lica, samo ponovo posetite ovu karticu.

Napomena: Ako uklonite glasovni profil, briše se i profil lica. Međutim, uklanjanje profila lica neće uticati na vaš glasovni profil. 

Pogrešno prepoznavanje 

U nekim slučajevima učesnici sastanka možda neće biti ispravno identifikovani. Ako neko nije ispravno označen, bilo koji korisnik može da umanji ovo. 

 1. U okviru Učesnici, pogrešno prepoznata osoba će biti navedena ispod naslova sobe za konferencije.

 2. Pored imena osobe izaberite stavku Još Teams settings and more button > pogrešno prepoznati.

Ova radnja će promeniti učesnika u gosta tokom trajanja sastanka.

Pogrešno prepoznato

Uključivanje ili isključivanje prepoznavanja osoba

Možda ćete želeti da isključite funkciju prepoznavanja osoba za dati sastanak.  

 1. Idite na stavku Još Teams settings and more button na Microsoft Teams Rooms konzoli.

 2. Izaberite Isključi prepoznavanje osoba.

Isključite IntelliFrame.

Uključivanje ili isključivanje IntelliFrame 

Iako je ona podrazumevano uključena, možete da isključite IntelliFrame u Teams sobi i kao učesnik na mreži. Kada je isključena, kamera će istaći samo aktivni zvučnik. 

 • Na konzoli Microsoft Teams Room idite na još Teams settings and more button > Isključite IntelliFrame.

Korišćenje podataka i privatnost 

Vaši profili lica i glasa se koriste samo u svrhe za koje ste dali direktan pristanak. Microsoft neće koristiti ove profile u druge svrhe. Više informacija o tome kako rukujemo vašim ličnim podacima potražite u Microsoft izjavi o privatnosti. Ako želite da u bilo kom trenutku pristupite podacima sa svog lica ili glasovnog profila, obratite se IT administratoru.

Profil lica će biti izbrisan ako se ne koristi godinu dana. 

Beleške 

 • Da bi kamera ispravno funkcionisala, soba za sastanke mora biti dodata pozivu. Da biste saznali kako da dodate sobu u sastanak iz usluge Teams ili Outlook, pogledajte Microsoft Teams Rooms (Windows).

 • Ako učesnik izgleda zamućeno na ekranu, pokušajte da neznatno rotirate kameru.

 • Kamera povremeno može da identifikuje neanimirane objekte kao osobe. Do toga verovatno dolazi zbog kretanja, bilo kroz tabelu koja se protrese, senke ili vetra koji pomera objekat u pozadini. Ova neisporavna kašnjenja bi trebalo da se smanji kada pokret to uradi.

 • Prepoznavanje najbolje funkcioniše kada su učesnici na manje od 5 metara od kamere.

 • Framiranje učesnika najbolje funkcioniše kada sede odvojeni najmanje jedan metar.

 • Ako je na sastanak pozvano više od 64 osobe, IntelliFrame će automatski biti isključen. Ako postoji više od 12 osoba u teams sobi, pojaviće se poruka na spisku učesnika koja vam govori da ne mogu svi učesnici da se identifikuju.

 • Funkcije prepoznavanja se ne mogu koristiti u stanju Ilinois.

Srodne teme

Poboljšajte hibridne sastanke uz Microsoft IntelliFrame za Teams Rooms

Isprobajte Cloud IntelliFrame sa Microsoft Teams Rooms

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×