Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Standardni kanali su dostupni svim članovima tima u usluzi Teams. Većina kanala su standardni kanali. Ako vam je potrebna manja, određena publika za određenu temu, možete da koristite privatni kanal. Deljeni kanali su za saradnju sa osobama unutar i izvan vašeg tima ili organizacije. 

Napomena: Kada kreirate novi tim ili privatni ili deljeni kanal u usluzi Microsoft Teams, automatski se kreira sajt tima u sistemu SharePoint. Da biste uredili opis sajta ili klasifikaciju za ovu lokaciju tima, idite na postavke odgovarajućeg kanala u usluzi Microsoft Teams

Hajde da pogledamo svaki tip:

Standardni kanali

 • Oni su otvoreni za sve članove tima i sve što je objavljeno mogu da pretražuju drugi.

 • Svi članovi tima podrazumevano mogu da kreiraju standardne kanale. Vlasnici organizacije mogu da promene ovu dozvolu i ograniče kreiranje kanala i dozvole na određene uloge.

 • Ne možete da konvertujete standardni kanal u privatni kanal i obrnuto.

Privatni kanali

 • Ovo je za diskusije koje ne bi trebalo da budu otvorene za sve članove tima, tako da morate biti pozvani da se pridružite da biste ga prikazali u okviru tima.

 • Svaki vlasnik tima ili član tima podrazumevano može da kreira privatni kanal i dodaje članove. Gosti ne mogu da ih kreiraju. Administrator može da promeni ovu dozvolu i ograniči kreiranje privatnog kanala na određene uloge.

 • Ne možete da konvertujete privatni kanal u standardni kanal; kada se kreira privatni kanal, on je povezan sa nadređenim timom i ne može se premestiti u drugi tim

Datoteke koje delite na kanalu (može se prikazati na kartici Datoteke ) skladište se u sistemu SharePoint. Da biste saznali više, pogledajte članak Kako SharePoint Online OneDrive for Business sa uslugom Teams.

Napomena: Datoteke deljene na privatnom kanalu mogu da vide samo članovi kanala i skladište se na zasebnom SharePoint sajtu od ostalih datoteka tima.

Privatni sastanci i pozivi kanala

Spoljni gosti mogu da se pridruže privatnom sastanku kanala tima ili da se sastanu odmah pozivaju, ali postoji nekoliko stvari koje treba da znate.

 • Oni mogu da učestvuju samo ako mu član privatnog kanala pošalje vezu za pridruživanje sastanku ili ga pozove tokom sastanka da bi se sada sastao.

 • Tokom sastanka ili poziva imaće privremeni pristup ćaskanju, datotekama, beloj tabli, beleškama i listi učesnika (onima koji nisu u Outlook pozivnici), ali ne posle.

Deljeni kanali

 • Oni su za saradnju sa osobama unutar i izvan vašeg tima ili organizacije. 

 • Samo vlasnici timova mogu da kreiraju deljene kanale, a samo vlasnici deljenih kanala mogu da dodaju članove ili da dele kanal sa timom.

 • Samo osobe koje su vlasnici ili članovi deljenog kanala mogu da mu pristupe, tako da morate biti pozvani da se pridružite.

 • Ne možete da konvertujete deljeni kanal u standardni ili privatni kanal i obrnuto.

Napomena: Administratori moraju da omoguće B2B direktno povezivanje da biste mogli da dodate osobe izvan organizacije na deljeni kanal. Da biste saznali više, pogledajte članak Saradnja sa spoljnim učesnicima na kanalu.

Napomena: Više detalja potražite u članku Šta je to deljeni kanal?.

Želite da saznate više?

Prve stvari koje treba da znate o kanalima

Create standardnog, privatnog ili deljenog kanala

Povezani članci

Promena klasifikacije bezbednosti podataka tima u usluzi Teams

Upravljanje smernicama kanala

Zašto koristiti deljeni kanal nasmerano na druge tipove kanala?

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×