Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Poslednji put ažurirano: 3. avgust 2020.3.3:pst

Rezime

Ovaj članak je za uređaje koji su već ažurirani u operativnom sistemu Windows 10, verzijama 2004 ili Windows Server, verziju 2004 i pogođene problemima pomoću mesta skladištenja pariteta opisanih u KB4568129.

Napomenu Ovaj problem ne utiče na jednostavne razmake za skladištenje i razmake za skladištenje na ogledalu.

Zaobilaženje problema pomoću alatki za rešavanje problema

Važno

Ako ste već ažurirali Windows 10, verziju 2004 i pogođene su ovim problemom:

 • Preporučujemo da proverite da li je alatka za rešavanje problema pokrenuo ili da primeni dolenavedene korake i sačekati potpuno ublažavanje ili ispravku da biste rešili ovaj problem. Pokušaji da umanji problem pomoću metoda koji nisu pomenuti u ovom članku, mogu da dovedu do oštećenja datoteka, posebno ako se zvuk prikazuje kao RAW u alatki upravljač diskovima.

 • Vraćanje u prethodne verzije operativnog sistema Windows ne rešava ovaj problem na uređajima koji utiču na njih.

 • Ne preporučujemo da koristite komandu chkdsk na bilo kom uređaju koji utiče na ovaj problem.

Trenutno ne postoji potpuna ublažavanje za sve slučajeve ovog problema. 

Neki problemi sa alatkama su objavljeni da bi uticali na Windows 10, verziju 2004 uređaja kako bi se rešile neke od problema i može da ublaži problem za neke scenarije. Možete da proverite da li je alatka za rešavanje problema pokrenuo pomoću sljedećih koraka:

 1. Izaberite stavku Početak i otkucaj: problem

 2. Izaberite stavku Rešavanje problema sa postavkama

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži istoriju u odeljku Rešavanje problema u dijalogu Postavke .

 4. Ako je alatka za rešavanje problema pokušala da se pokrene, videćete kritičan program za rešavanje problemasa naslovom i opisom u nastavku tabele. Kolona sa beleškama objašnjava šta alatka za rešavanje problema radi.

Naslov

Opis

Napomene

Alatka za rešavanje problema sa hardverom i uređajima

Automatsko Promena postavki sistema radi rešavanja problema na uređaju.

Ova alatka za rešavanje problema sprečava probleme sa podacima na prostoru za skladištenje. Kada se alatka za rešavanje problema pokrene, nećete moći da pišete u prostorne skladište.

Alatka za rešavanje problema sa prostorom za skladištenje

korupcija podataka je otkrivena na prostoru za skladištenje pariteta. Ova alatka za rešavanje problema preduzima radnje da bi sprečila dalju korupciju. On vraća i Access za pisanje ako je razmak prethodno bio označen samo za čitanje. Dodatne informacije i preporučene radnje pogledajte dolenavedene veze.

Ova alatka za rešavanje problema će ublažavanje problema za neke korisnike i obnoviti pristup pročitanih i upisivanja u razmake za skladištenje pariteta. 

Napomenu Datoteke koje su već imale probleme možda će morati da se oporavljaju. Više informacija potražite u odeljku "spasavanje datoteka".

Alatka za rešavanje problema sa čistenjem prostora za skladištenje

Automatski vratite prethodne postavke i okruženje za razmake za skladištenje.

Ako je KB4568831 primenjen na uređaj, ova alatka za rešavanje problema će vratiti prethodnu postavku razmaka skladištenja.

Napomenu Kada počnete da pratite gorenavedene korake na uređajima pomoću jednostavnih razmaka za skladištenje ili razmaka preslikana polja, možda ćete videti da ne može da se pokrene poruka za alatku za rešavanje problema. Ovo se očekuje kao jednostavni prostor za skladištenje i prostor za skladištenje na ogledalu na koji ne utiče ovaj problem. Dolenavedene alatke i koraci nisu neophodni na ovim tipovima prostora za skladištenje. Ako koristite razmake za skladištenje pariteta i ne možete da dobijete poruku o pokretanju, možda ćete morati da koristite dolenavedene korake.

Zaobilaženje problema pomoću ruиnog koraka

Važno

Sledeći koraci su preporučeni samo ako još uvek niste instalirali KB4568831, objavljeno 31. jula 2020.

Ako koristite Windows Server, verzija 2004 ili alatka za rešavanje problema još nije pokrenut, možete da koristite sledeća uputstva da biste ih označavali kao samo za čitanje:

 1. Izaberite stavku Početak i otkucaj: PowerShell

 2. Kliknite desnim tasterom miša ili dugačka štampa u programu Windows PowerShell i izaberite stavku Pokreni kao administrator.

 3. Ako vas zatraži dijalog Control Access Control za Windows PowerShell, kliknite na dugme da.

 4. U programu PowerShell dijalog otkucajte sledeće komande i pritisnite taster ENTER: IT – VirtualDisk |? Ime za elastičnost-EQ Parity | Disk za disk | Set-Razreadone $true

 5. Prostor za skladištenje bi sada trebalo da bude podešen samo za čitanje, što znači da nećete moći da pišete za njih. Uređaj će i dalje biti upotrebljiv i svaki volumeni koji nije video kao RAW trebalo bi da bude čitljiv.

Napomenu Gorenavedene korake predstavljaju ekvivalent alatki za rešavanje problema sa hardverom i uređajima koji su iznad naziva hardverskog i uređaja. Trenutno ne postoji nikakav ruиni ekvivalent za alatku za rešavanje problemasa uslugom za alatku za skladištenje.

Čišćenje prostora za skladištenje pomoću ruиnih koraka

Ako ste prethodno primenili zaobilazno rešenje u nastavku, koristeći odeljak " točne korake " ili još uvek niste dobili alatku za skladištenje prostora za skladištenje, možda ćete morati da izvršite uputstva koji se nalaze ispod da biste vratili razmake za skladištenje na prethodne postavke. Ako ste već dobili alatku za rešavanje problema sa Čistenjem razmakakoje se naziva alatka za skladištenje, ne morate ručno da izvršite korake.

Važno

Morate da proverite da li je KB4568831 primenjen na uređaj pre nego što ste pratili ove korake.

Izvršite sledeće slične korake da biste dovršili oporavak:

 1. izaberite stavku Početak i otkucaj: PowerShell

 2. Kliknite desnim tasterom miša ili dugačka štampa u programu Windows PowerShell i izaberite stavku Pokreni kao administrator.

 3. Ako vas zatraži dijalog Control Access Control za Windows PowerShell, kliknite na dugme da.

 4. ako niste dobili alatke za rešavanje problema (pogledajte odeljak iznad za validaciju), preskočite ovaj korak i pređite na 5. korak. Ako koristite Windows 10 i primljeni alatke za rešavanje problema, dovršite sledeće korake pre 5. koraka.

  1. u okviru programa PowerShell dijalog otkucajte sledeće komande i pritisnite taster ENTER: Deregistrovanje – predviđeni registar-ime zadatka "Rešavanje problema skladištenja razmaci"

  2. u okviru programa PowerShell dijalog otkucajte sledeće komande i pritisnite taster ENTER: IT – VirtualDisk |? Ime za elastičnost-EQ Parity | Set-VirtualDisk-imanualpriložite $false

 5. u okviru programa PowerShell dijalog otkucajte sledeće komande i pritisnite taster ENTER: IT – VirtualDisk |? Ime za elastičnost-EQ Parity | Disk za disk | Set – disk-Razreadone $false

 6. U okviru programa PowerShell dijalog otkucajte sledeće komande i pritisnite taster ENTER: Početak-plan letask-zadaci "\Microsoft\Windows\Defrag" – ime zadatka plan preduzeća

 7. U okviru programa PowerShell dijalog otkucajte sledeće komande i pritisnite taster ENTER: Početak-funkcija letask-zadaci "\microsoft\windows\scan za integritet podataka"-ime zadatka "skeniranje integriteta podataka "

 8. Prostor za skladištenje bi sada trebalo da bude vraćen da bi se pročitalo pisanje

Spasavanje datoteka

Ako možete da pristupite prostoru za skladištenje pariteta i on se ne prikazuje kao RAW u alatki upravljač diskovima, možete pokušati da ih oporavljate pomoću programa winfr i dolenavedenih koraka. Dodatne informacije o tome kako se koristi WinFR potražite u članku oporavak izgubljenih datoteka u operativnom sistemu Windows 10

 1. Preuzmite i pokrenite alatku iz programahttps://www.microsoft.com/store/apps/9N26S50LN705

 2. Pokrenite režim segmenta ( /r ) pomoću zastavice "neizbrisane datoteke" ( /u ) da biste oporavili datoteke u NTFS jedinicama. Ovo će podrazumevano oporaviti sve moguće datoteke. Zastavice filtriranja možete da dodate ako ste samo zainteresovani za određene formate datoteka (kao što je /n *.docx ) i da smanjite oporavak sistemske datoteke. Primer komandi da biste oporavili sve docx datoteke prisutne u C: disk jedinici do D:\SpacesRecovery fascikle :winfr. exe C: D:\spacesrecit/r/u/n *. docx

 3. Kada se komanda dovrši, možete da prikažete spasene datoteke. U gorenavedenom primeru, morate da odete na to D:\SpacesRecovery da biste to uradili. Ako naiđete na probleme prilikom korišćenja programa WinFR, obratite sewinfr@microsoft.com.

 

Ako imate alatku za ReFS koji se prikazuje kao RAW u alatki upravljač diskovima, možete da koristite komandu refsutil za spasavanje da biste oporavili podatke za odgovarajuću veličinu. Postoje dve opcije za likvidnu komandu: brze i pune. Kratak oporavak možda neće oporaviti toliko podataka kao potpuni oporavak.

Da biste izvršili kratki oporavak:

Na narednu komandnu liniju: refsutil salvage -QA< izvorni disk > < radnom direktorijumu > < Target Directory >

Na primer: refsutil spasavanje-QA E: F:\SalvagedFiles

Da biste izvršili potpuni oporavak:

Na narednu komandnu liniju: refsutil salvage -FA < izvorni disk > < radnom direktorijumu > < Target Directory >

Na primer: refsutil spasavanje – FA E: F:\SalvagedFiles

Naredni koraci

Ovaj problem je rešen u KB4568831. Pogledajte gorenavedene odeljke da biste potvrdili da ne morate da vršite dodatne uputstvo nakon primene ove ispravke.

Za status problema i zaštitnu zaštitu za ovaj problem, pogledajte i KB4568129.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×