Iemand verlaten of verwijderen uit een groepschat in Microsoft Teams

Van toepassing op
Teams Microsoft Teams

In een groeps-chat kun je de chat zelf verlaten of iemand anders uit de chat verwijderen.
Als u het gesprek verlaat, wordt u uit het gesprek verwijderd. Als u iemand verwijdert, wordt deze persoon uit de chat verwijderd, maar blijft de berichtgeschiedenis behouden.

Tip

Als u een groep verlaat omdat u te veel meldingen over nieuwe berichten ontvangt, kunt u in plaats daarvan meldingen uitschakelen of de chat van die groep dempen .

Een groepschat verlaten

Als u besluit een groepschat in Teams te verlaten, ontvangt u geen berichten meer. U kunt alleen opnieuw deelnemen als iemand u opnieuw uitnodigt.

  1. Zoek in de chatlijst de naam van de groep die u wilt verlaten.
  2. Selecteer Meer optiesKnop> Meer opties TeamsverlatenPictogram Chat verlaten.

Als u van gedachten verandert, vraagt u aan iemand om u opnieuw uit te nodigen voor de groep.

Personen uit een groepschat verwijderen

Opmerking

Je beheerder moet deze instelling inschakelen om leden toe te staan elkaar uit een groepschat te verwijderen.

Wanneer u personen verwijdert uit een groepschat in Teams, kunnen ze eerdere berichten zien, maar geen nieuwe berichten verzenden of toekomstige inhoud bekijken.

  1. Open een groepschat van drie of meer personen en selecteer Deelnemers weergeven en toevoegenPictogram Deelnemers toevoegen .
  2. Ga naar de naam van de persoon die u wilt verwijderen.
  3. Selecteer Teams verwijderenBijlage X-pictogram verwijderen en bevestig dat u de deelnemer uit de chat wilt verwijderen.

Een bericht in de chat informeert iedereen dat u de persoon hebt verwijderd.

People die uit een chat zijn verwijderd, kunnen de vorige chatgeschiedenis zien, maar ze kunnen geen nieuwe berichten verzenden of reageren op berichten. Ze kunnen ook geen nieuwe gesprekken of bestanden zien die door de groep worden gedeeld.

Opmerking

Als iemand een groeps-chat verlaat of eruit wordt verwijderd, blijven de berichten van die persoon in de chatgeschiedenis van de groep staan. Als je een bericht in een groepschat bewerkt, wordt dat bericht echter onzichtbaar voor voormalige deelnemers.