Ne mogu da pronađem ili instaliram aplikaciju iz prodavnice Microsoft Store

Ne možete da pronađete aplikaciju o kojoj vam je pričao neki prijatelj ili član porodice. Ili ste je pronašli na svom Windows 10 laptopu, ali ne i na svom Windows 10 Mobile uređaju. Ili ste je pronašli, ali ne možete da je instalirate. Šta nije u redu? Evo nekih mogućih razloga:

 • Aplikacija nije dostupna u vašoj zemlji ili regionu. Nisu sve aplikacije dostupne širom sveta. Tako aplikacija koju je vaš prijatelj video u Francuskoj možda nije dostupna u Nemačkoj. Ako ste kupili aplikaciju u jednoj zemlji ili regionu, a onda ste se preselili u drugu zemlju ili region, aplikacije koje ste imali će možda nestati.

 • Postavke Microsoft porodice možda skrivaju aplikacije. Roditelji mogu da koriste postavke Microsoft porodice da bi bili sigurni da njihova deca ne mogu da prikažu, niti da instaliraju aplikacije koje nisu prikladne za njihov uzrast. Saznajte više informacija.

 • Aplikacija nije više dostupna. Ponekad se neka aplikacija ukloni iz prodavnice Microsoft Store, ali je potrebno malo više vremena da se ukloni i stranica sa opisom aplikacije. Pored toga, neke aplikacije i igre nisu dostupne u prodavnici Microsoft Store, ali se mogu preuzeti direktno sa veb lokacije izdavača.

 • Aplikacija nije kompatibilna sa vašim uređajem. Microsoft Store automatski sakriva ili blokira dugme „Kupi“ kod aplikacija koje nisu kompatibilne sa vašim uređajem. Možda ćete videti da je neka aplikacija iz prodavnice Microsoft Store dostupna na jednom vašem računaru, ali ne i na nekom drugom računaru, ili na Xbox konzoli.

 • Računar je nedavno ažuriran, ali nije ponovo pokrenut. Ako su ispravke za Windows nedavno instalirane, moraćete da ponovo pokrenete računar da biste mogli da instalirate aplikacije iz prodavnice Microsoft Store.

Ako i dalje imate problema sa pronalaženjem ili instaliranjem aplikacije

Pokušajte sledeće:

 • Resetujte keš prodavnice Microsoft Store. Pritisnite taster sa Windows logotipom  + R da biste otvorili dijalog Pokreni, ukucajte upit wsreset.exe i izaberite U redu.

  Napomena

  Otvoriće se prazan prozor komandne linije i nakon desetak sekundi prozor će se zatvoriti i prodavnica Microsoft Store će se automatski otvoriti.

 • Uverite se da vaš računar ima pravo da koristi aplikacije iz prodavnice Microsoft Store. Pogledajte odeljak Upravljanje uređajima za Microsoft Store.

 • Microsoft Store se uopšte ne pokreće? Pogledajte članak Microsoft Store se ne pokreće.

 • Pročitajte više o problemima sa aplikacijom Microsoft Store. Pogledajte članak Rešavanje problema sa aplikacijama iz prodavnice Microsoft Store.

Need more help?

Expand your skills
Explore Training
Get new features first
Join Microsoft Insiders

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×