Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Neki izdavači proizvoda koji nisu za igre nude alternativu Microsoft platformi za plaćanje za kupovine u aplikacijama. Ovi izdavači mogu da ponude Microsoft platformu plaćanja i alternativnu platformu za naplatu ILI nude samo alternativnu platformu za naplatu (koja nije Microsoft).

Prilikom kupovine u aplikaciji pomoću alternativne platforme za naplatu, sve informacije o plaćanju sačuvane na Microsoft platformi za plaćanje u aplikaciji neće biti dostupne za korišćenje. Microsoft poklon-kartice i krediti iz prodavnice ne odnose se ni na kupovine u aplikaciji pomoću alternativnih platformi za naplatu.

Određena platforma za naplatu koju koristite određuje ko obezbeđuje kupovinu, obrađuje plaćanje, skladišti informacije o plaćanju i pruža korisničku podršku za kupovinu, uključujući i refundaciju. 

Utiče na kontrole potrošnje u porodici 

Kontrole potrošnje koje su postavili porodični organizatori putem aplikacije za postavke Xbox porodice ili aplikacije Microsoft Family Safety ne odnose se na kupovine u aplikaciji obražene putem alternativnih platformi za naplatu (koje nisu Microsoft). Što je najrelevantnije, dodavanje sredstava ili zatražiti da kupite se neće odnositi na ove kupovine. Pored toga, kupovine izvršene pomoću alternativne platforme za naplatu neće se pojaviti u istoriji potrošnje.

Svaka alternativna platforma za naplatu može imati sopstvene kontrole kupovine ili opšte porodične kontrole dostupne za korišćenje.

Gde da potražite podršku

U slučaju bilo kakve probleme sa plaćanjem ili dodatnih pitanja u vezi sa alternativnom platformom aplikacije (koja nije Microsoft) platforme za naplatu, obratite se izdavaču aplikacije. Informacije o izdavaču možete pronaći u odeljku "Dodatne informacije" na stranici proizvoda aplikacije u prodavnici Microsoft Store ili putem veza podrške direktno u okviru aplikacije, kada su dostupne.

Najčešća pitanja (najčešća pitanja)

Refundacije obrađuje platforma za naplatu koja se koristi za kupovinu. Ako je kupovina izvršena pomoću alternativne platforme za naplatu, obratite se izdavaču za podršku. Za kupovine preko Microsoft platforme za plaćanje možete da saznate više o refundacijama ovde.

Za sve probleme sa plaćanjem pomoću alternativne platforme za naplatu, preporučujemo da se obratite izdavaču aplikacije. Podršku za kupovine izvršene pomoću Microsoft platforme za plaćanje možete da pronađete u microsoft & za naplatu.

Da, porodične kontrole će se i dalje primenjivati na kupovine izvršene u microsoft prodavnici. Da biste saznali više o dostupnim kontrolama i opcijama upravljanja, pogledajte:

Međutim, transakcije koje se dešavaju u aplikaciji gde se koristi platforma za naplatu koja nije Microsoft neće imati dostupne roditeljske kontrole korporacije Microsoft, kao što su opcije Pitaj za kupovinu ili Dodavanje sredstava. Alternativna platforma može imati sopstvene kontrole kupovine ili opšte porodične kontrole dostupne za korišćenje.

Možete da potvrdite kako je transakcija izvršena pregledanjem istorije porudžbina u Microsoft prodavnici. Ako se kupovina ne prikaže u istoriji porudžbina, verovatno je izvršena pomoću platforme koja nije Microsoft. Da biste saznali više o tome kako da proverite istoriju porudžbina, pogledajte članak Prikaz istorije porudžbina u Microsoft prodavnici – Microsoft podrška.

Napomena: Obavezno se prijavite pomoću istog Microsoft naloga koji je korišćen za kupovinu.

Ne, salda prodavnice i poklon-kartice mogu da se primene samo na kupovine izvršene putem Microsoft platforme plaćanja.

Postojeće pretplate koje ste kupili ostaće na platformi plaćanja na kojoj ste prvobitno kupili pretplatu. Ako ste kupili pretplatu na Microsoft platformi za plaćanje, pretplata će nastaviti da se obnavlja, osim ako otkažete ili ako izdavač ažurira aplikaciju i ne obezbedi alternativnu platformu za naplatu. Možete da pregledate kako je transakcija pretplate obrađena pregledanjem istorije porudžbina u Microsoft prodavnici.

Ako projektant aplikacije omogući alternativnu platformu za naplatu, možda ćete moći da promenite pretplatu. Preporučujemo da se obratite izdavaču aplikacije. 

Saznajte više

Da biste saznali više o kupovinama u aplikaciji, pogledajte članak: Kupovina u aplikaciji u prodavnici Microsoft Store

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Obratite se podršci

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite „Pronalaženje pomoći“. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×