Ne možete da instalirate Office nakon prijavljivanja na sajtu office.com

Možda ste prijavljeni na office.com i niste sigurni zašto vidite jednu od sledećih poruka kada ste vlasnik Office:

 • Idite Premium pomoću Microsoft 365 da biste instalirali najnovije aplikacije na PC ili Mac računaru

 • Ovo je pravo mesto za instaliranje i ponovno instaliranje sistema Office 2016, Office 2013 i Microsoft 365 ili upravljanje pretplatom Microsoft 365, ali ste se prijavili pomoću naloga koji nije povezan sa bilo kojim Office proizvodima.

Zašto jednu od ovih poruka dobijam kada sam vlasnik Office?

Do ove poruke može doći zato što Office ne prepoznaje nalog sa kojim ste se prijavili kao isti nalog povezan sa sistemom Office. Kako se odvija ovo povezivanje zavisi od toga kako ste nabavili Office.

Drugi razlog zašto možete dobiti sledeću poruku je zato što postoji problem sa nalogom sa kojim ste se prijavili.

Izaberite sledeće za pomoć za rešavanje ovog problema:

Savet: Više informacija o nalozima možete da koristite uz Office potražite u članku Koji nalog se koristi uz Office i zašto mi je potreban?

Upravo ste kupili ili dobili kopiju sistema Office ili ako niste sigurni gde treba da unesete šifru

Ako ste nedavno kupili ili dobili Office, možda niste iskoristili šifru proizvoda (ukoliko je imate) i samim tim ste propustili korak povezivanja sistema Office prijavljivanjem uz postojeći Microsoft nalog ili kreiranjem novog.

Izvršavanje ovog povezivanja naloga zavisi od toga kako ste nabavili Office. Izaberite neku od dolenavedenih stavki:

1. korak: Idite na office.com/setup.

2. korak: Pratite korake na ekranu da biste dodali postojeći Microsoft nalog ili kreirali novi.

3. korak: Unesite šifru proizvoda i pratite preostala uputstva.

Lokacija šifre proizvoda pri kupovini sistema Office od prodavca, ali ne na DVD-u

Ovo je poslednji korak povezivanja sistema Office sa ovim Microsoft nalogom. Kad god ubuduće bude trebalo da instalirate ili ponovo instalirate Office na ovom ili nekom drugom uređaju, prijavite se na office.com i unesite korisničko ime i lozinku istog Microsoft naloga.

Savet: Čuvajte šifru proizvoda na bezbednom mestu kao dokaz o kupovini i zapišite nalog koji ste koristili u slučaju da kasnije treba da je preuzmete.

Uradite sledeće:

1. prvi: idite na www.microsoftstore.com i prijavite se (gornji desni ugao) pomoću Microsoft naloga koji ste koristili za kupovinu sistema Office.

2. korak: Kada se prijavite, izaberite svoje ime u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Istorija porudžbina.

Korak 3: Pronađite aplikaciju Office jednokratna kupovina ili pojedinačne Office aplikacije, a zatim izaberite stavku Instaliraj Office da biste prikazali šifru proizvoda (ovo ne može da se instalira Office).

4. broj: ponovo izaberite stavku Instaliraj Office u prozoru gde se nalazi šifra proizvoda.

Stepenik 5: na bok. Uzmimo vašu kancelariju , pratite odzive da biste se ponovo prijavili i povezali šifru proizvoda sa svojim Microsoft nalogom.

Prikazuje stranicu „Istorija porudžbina“ u Microsoft Store prodavnici

Ovo je poslednji korak povezivanja sistema Office sa ovim Microsoft nalogom. Kad god ubuduće bude trebalo da instalirate ili ponovo instalirate Office na ovom ili nekom drugom uređaju, prijavite se na office.com i unesite korisničko ime i lozinku istog Microsoft naloga.

Ne sadrži svaka verzija sistema Office šifru proizvoda, ali ako je vaša sadržala, može se nalaziti u e-poruci potvrde porudžbine ili istoriji porudžbine kod prodavca na mreži od kojeg ste kupili Office. Kada pronađete šifru, pratite sledeće korake da biste je preuzli.

1. korak: Idite na office.com/setup.

2. korak: Pratite korake na ekranu da biste dodali ili napravili novi nalog.

3. korak: Unesite šifru proizvoda i pratite preostala uputstva.

Ovo je poslednji korak povezivanja sistema Office sa ovim Microsoft nalogom. Kad god ubuduće bude trebalo da instalirate ili ponovo instalirate Office na ovom ili nekom drugom uređaju, prijavite se na office.com i unesite korisničko ime i lozinku istog Microsoft naloga.

Savet: Čuvajte šifru proizvoda na bezbednom mestu kao dokaz o kupovini i zapišite nalog koji ste koristili u slučaju da kasnije treba da je preuzmete.

Ako je neko nedavno delio Office sa vama, prvo morate uraditi sledeće:

 1. Izaberite stavku Prihvati u e-poruci koja vam je poslata i koja vas poziva da delite Office.

 2. Na stranici „Pozvani ste“, izaberite stavku Prvi koraci.

 3. Prijavite se pomoću postojećeg Microsoft naloga ili izaberite stavkuNapravi nalog! na stranici za prijavljivanje.

  Savet: Kada kreirate novi Microsoft nalog, možete da koristite istu adresu e-pošte sa koje ste primili poziv. Na primer, ako ste dobili poziv na Gmail ili Yahoo nalog, taj isti nalog može takođe postati Microsoft nalog, ako to već nije. Važno je da zapamtite nalog, jer to je sada nalog koji je povezan sa vašom kopijom sistema Office i njega ćete da koristite za prijavljivanje i instaliranje sistema Office na uređajima.

Ako ste već dovršili ovaj korak, ali ne možete da se setite naloga, obratite se osobi koja je podelila pretplatu sa vama. Vlasnik pretplate može da se prijavi na svoj nalog na https://office.com/myaccount i trebalo bi da zna koji nalog ste koristili. Zatim možete zatražiti od njih da ponovo pošalju poziv ili da pošalju novi na nalog koji vi odredite.

Za neke verzije sistema Office kupljene preko HUP-a nije potreban nalog. Pogledajte odeljak Instalacija ili ponovna instalacija sistema Office putem programa Microsoft HUP.

Proverite pomoću kog naloga ste prijavljeni, možda je u pitanju pogrešan nalog

Proverite adresu e-pošte pomoću koje ste se prijavili tako što ćete pogledati gornji desni ugao prozora. Na primer, možda ste prijavljeni pomoću ličnog Microsoft nalog umesto poslovni ili školski nalog naloga, a verziju sistema Office koju pokušavate da instalirate dobili ste preko posla ili škole. Odnosno, možda imate više Microsoft nalog i prijavljeni ste pomoću pogrešnog.

Da biste ovo ispravili, treba da se odjavite, a zatim se ponovo prijavite pomoću ispravnog naloga.

 1. U gornjem desnom uglu, izaberite ime pomoću kog ste prijavljeni, a zatim izaberite stavku Odjavite se.

 2. Prijavite se ponovo pomoću odgovarajućeg naloga na sajtu office.com.

Ako ste sigurni da ste se prijavili pomoću odgovarajućeg naloga, ali on ne funkcioniše, obratite se podršci tako što ćete izabrati stavku Obratite nam se na dnu ove stranice.

Ne možete da se setite koji Microsoft nalog ste povezali sa sistemom Office

Pogledajte članak Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim uz Office.

Pokušavate da instalirate stariju verziju kao što je Office 2010 ili Office 2011 for Mac

Da biste instalirali stariju verziju sistema Office, pogledajte:

Da biste koristili besplatne Office Online aplikacije, pogledajte odeljak ispod.

Još uvek nemate Microsoft 365, Office 2016 ili Office 2013 (ili samostalnu aplikaciju kao što je Project 2016)

Da biste instalirali verziju sistema Office za računare sa Office.com, potrebna vam jeMicrosoft 365 pretplata ili verzija bez pretplate, kao što je Office 2016 ili Office 2013.

Ako nemate jednu od ovih novije verzije sistema Office, sada možete da kupite Office ili da počnete jednomesečni probni proces Microsoft 365. Izaberite jedno od dugmadi koje se nalazi ispod za više informacija.

Niste u potpunosti spremni? Koristite besplatne Office Online aplikacije u pregledaču   

 1. Idite na www.office.com i prijavite se pomoću Microsoft naloga.

 2. Izaberite besplatnu aplikaciju na mreži koju želite da koristite. Saznajte više u odeljku Prvi koraci na lokaciji Office.com.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×