Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Dolenavedeni odeljci se nalaze o nalozima koje koristite za instaliranje i aktivaciju usluge Microsoft 365 ili novijih verzija verzija bez pretplate, kao što je Office Home & Student ili Office Home & Business.

Pomoć za podešavanje postojećih naloga e-pošte u aplikaciji Outlook za pristup e-pošti, kalendaru i kontaktima potražite u Outlook centru za pomoć.

Osnovni podaci o nalozima

Zašto mi je potreban nalog za prijavljivanje u Microsoft 365 ili Office?

Povezivanje mora da se desi između vašeg naloga i Microsoft 365 ili Office proizvoda koji ste kupili ili ste dodelili. Povezivanje je ono što potvrđuje da ste licencirani vlasnik proizvoda. Kada se prijavite pomoću naloga, dozvoljeno vam je da:

 • Instaliranje i aktiviranje sistema Office   
  Potreban Microsoft nalog ili poslovni ili školski nalog da biste instalirali i aktivirali Microsoft 365 i Office verzije 2013 ili novije.

 • Povezivanje sa drugim Microsoft uslugama   
  Kada je nalog povezan sa Office proizvodom i u zavisnosti od toga koju verziju sistema Office imate, vaš nalog će vas takođe povezati sa raznim Microsoft proizvodima i uslugama kao što su Office Online ili OneDrive.

 • Ponovno instaliranje sistema Office   
  Prijavite se na portal naloga da biste preuzeli i ponovo instalirali Microsoft 365 ili Office. Ne morate ponovo da unosite šifru proizvoda.

 • Kreiranje i deljenje datoteka   
  Kreirajte, uredite i delite sve datoteke koje ste sačuvali u usluzi oblaka kao što je OneDrive. Čuvanjem u usluzi OneDrive datoteke su uvek uz vas. Jednostavno se potpišite sa uređaja i imaćete pristup datotekama.

 • Korišćenje sistema Office na više uređaja   
  Ako imate pretplatu naMicrosoft 365, možete i da instalirate i koristite aplikacije na više uređaja.

Koja je razlika između Microsoft naloga i poslovnog ili školskog naloga i kako da ga dobijem?

Šta je to Microsoft nalog

Microsoft nalog je besplatan nalog koji koristite za pristup mnogim Microsoft uređajima i uslugama, kao što su usluga e-pošte zasnovane na vebu Outlook.com (poznat i kao hotmail.com, msn.com, live.com), aplikacije na mreži kao što su Word ili Excel za veb, Skype, OneDrive, Xbox Live, Bing, Windows ili Microsoft Store. Ako već koristite neku od ovih usluga , verovatno već imate Microsoft nalog. Microsoft nalozi su se ranije zvali "Windows Live ID".

Kada kreirate Microsoft nalog, možete da koristite bilo koju e-adresu kao korisničko ime, uključujući adrese iz Outlook.com Yahoo! ili Gmail.

Ako već koristite e-adresu i lozinku za prijavljivanje na Microsoft uređaje i usluge kao što su one koje su pomenute iznad, onda već imate Microsoft nalog. Jedna od pogodnosti posedovanja Microsoft naloga jeste to što imate jednu lozinku za prijavljivanje u sve Microsoft usluge.

Microsoft nalozi su najčešće povezani sa proizvodima Office za kuću .

Dodatne informacije o Microsoft nalozima i načinu upravljanja njima potražite u pomoći za Microsoft nalog.

Šta su to poslovni ili školski nalozi

Ako koristite Microsoft 365 u poslu ili školi, neko kao što je Globalni administrator verovatno vam je dodelio jedinstveno korisničko ime i lozinku. Prijavite se pomoću ovog poslovnog ili školskog naloga da biste pristupili e-pošti i drugim veb resursima u organizaciji.

Poslovni ili školski nalozi su povezani sa proizvodima Microsoft 365 za preduzeća i njima obično upravlja isti administrator odgovoran za dodeljivanje korisničkih naloga i Office licenci osobama u organizaciji.

Administratori koji traže pomoć za upravljanje korisničkim nalozima trebalo bi da pročitaju članak Pojedinačno ili grupno dodavanje korisnika u Office 365.

Da li vam treba nalog za Office 2010 ili Office 2007?

Nalozi nisu potrebni za starije verzije sistema Office, kao što je Office 2010 ili Office 2007. Da biste instalirali ili ponovo instalirali Office, koristite disk i šifru proizvoda koju ste dobili uz kupovinu. Pogledajte instaliranje sistema Office 2010 i instaliranje sistema Office 2007 za više informacija o instaliranju tih verzija.

Korišćenje naloga 

Kako da povežem nalog sa uslugom Microsoft 365 ili sistemom Office?

Prijavljivanje pomoću Microsoft naloga, poslovnog ili školskog naloga u Microsoft 365 ili Office je način na koji Microsoft potvrđuje da imate legitimnu licencu. Način na koji ćete povezati nalog zavisi od Microsoft 365 ili Office proizvoda i toga kako ste ga dobili.

Povezivanje naloga sa licencom je neophodno samo za Microsoft 365 pretplate i verzije pretplata Office 2021 putem sistema Office 2013. (Pročitajte članak Da li mi je potreban nalog za korišćenje sistema Office 2010 ili Office 2007?)

Da biste povezati nalog sa proizvodom, izaberite opciju koja vam najviše odgovara kako ste dobili Microsoft 365 ili Office.

Ako ste kupili Microsoft 365 ili Office u prodavnici, verovatno ste uz pakovanje dobili šifru. Kada preuzmete ovu šifru, od vas će se tražiti da koristite postojeći Microsoft nalog ili da kreirate novi nalog. Ako ste kupili kod prodavca na mreži, proverite da li u e-poruci ima šifru proizvoda i pratite korake da biste je preuzeli. Pogledajte članak Preuzimanje šifre proizvoda da biste aktivirali Microsoft 365 ili Office.

Ako ste kupili proizvod putem prodavnice Microsoft Store na mreži i prijavili ste se da biste obavljali kupovinu, nalog pomoću koji ste se prijavili je nalog koji je povezan sa sistemom Office. Ako ste pokušali da instalirate aplikacije, ali ne možete, možda ste propustili korak preuzimanja nakon kupovine. Pogledajte Upravo sam kupio/la Office. Gde se unosi šifra proizvoda?

Ako je neko podelio Microsoft 365 Family sa vama, možda vam je poslao e-poruku ili tekstualnu poruku. Kada budete spremni da instalirate aplikacije, od vas će se tražiti da koristite postojeći Microsoft nalog ili da kreirate novi nalog. Pogledajte članak Kreiranje novog Microsoft naloga

Ako aplikacije koristite na poslu ili u školi, verovatno vam je dodeljen nalog kada ste počeli. Ovo je nalog koji koristite za prijavljivanje na microsoft365.com.

Ako ste kupili Microsoft 365 ili Office, ali je neko drugi instalirao za vas i nalog te osobe je sada povezan sa proizvodom umesto sa vašim, obratite se podršci. Obavezno pripremite dokaz o kupovini.

Ako ste kupili Office putem pogodnosti organizacije Microsoft Workplace program popusta #x1 za korišćenje na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows, ne koristite nalog za aktiviranje sistema Office. Trebalo bi da ste dobili šifru proizvoda koju treba da unesete kada vam bude zatraženo da aktivirate Office. Pogledajte članak Instaliranje ili ponovna instalacija sistema Office putem programa Microsoft Workplace Discount.

Gde da se prijavim pomoću naloga da bih instalirao ili ponovo instalirao aplikacije?

Ako imate postojeću pretplatu Microsoft 365 ili koristite Microsoft 365 na poslu ili u školi, prijavite se na lokaciji Office.com pomoću naloga koji je povezan sa vašom pretplatom. Ovde možete da instalirate ili ponovo instalirate aplikacije.

Prijavljivanje u aplikaciju Office.com ili prijavljivanje u aplikacije za računare takođe znači da možete lako da pristupite svim datotekama koje ste uskladištili u uslugama u oblaku, kao što je OneDrive. Saznajte više u članku Prijavljivanje u Office ili Microsoft 365.

Ako jednostavno tražite korake za instaliranje aplikacija, pogledajte:

Saveti: 

 • Neke organizacije upravljaju Licencama za Microsoft 365 ili Office, kao i svim instalacijama za svoje zaposlene ili studente. Ako aplikacije nisu već instalirane na uređaju i ne vidite opciju za instalaciju nakon prijavljivanja pomoću poslovnog ili školskog naloga na Office.com, obratite se administratoru Microsoft 365 organizacije.

 • Ako ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga i ne vidite opciju za instalaciju sistema Office, pogledajte odeljak „Office nije povezan sa ovim nalogom”.

Kako se upravlja organizacionim nalozima

Microsoft 365 administrator je odgovoran za upravljanje nalozima u organizaciji. Administratori koji treba da dodaju, brišu ili ažuriraju naloge mogu to da rade tako što će se prijaviti pomoću akreditiva administratora u Microsoft 365 administracija centru.

Zaboravljeni nalozi 

Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku

Microsoft nalozi

Ako ste zaboravili korisničko ime ili lozinku za Microsoft nalog koji ste povezati sa sistemom Office, pogledajte članak Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim uz Office.

Poslovni ili školski nalozi

Ako vam je neko u vašoj organizaciji dodelio poslovni ili školski nalog e-pošte, idite na poništavanje lozinke. Ako ne možete da je resetujete, obratite se administratoru jer vam možda nije dodelio dozvolu da promenite sopstvenu lozinku. Sve druge promene, kao što je promena korisničkog imena takođe mora da izvrši administrator.

Ako ste administrator odgovoran za upravljanje korisničkim nalozima e-pošte za osobe u organizaciji, pogledajte članak Korisnici i lozinke u usluzi Microsoft 365 za preduzeća – Administrator pomoći.

Moja lozinka je ispravna, ali ne funkcioniše

Postoji nekoliko stvari koje možete da proverite ako lozinka ne funkcioniše:

 • Proverite pravopis imena adrese e-pošte i lozinke.

 • Uverite se da nije uključen taster za velika slova jer lozinka razlikuje mala i velika slova.

Ako i dalje ne radi, uradite sledeće za nalog sa kojima imate problema:

Microsoft nalozi

Za Microsoft naloge potražite dodatnu pomoć u pomoći za Microsoft nalog.

Poslovni ili školski nalozi

Za poslovne ili školske naloge, moraćete da se obratite IT administratoru organizacije.

Ako ste administrator Microsoft 365 koji upravlja korisničkim nalozima e-pošte za osobe u vašoj organizaciji (uključujući i za sebe), pogledajte članak Korisnici i lozinke u usluzi Microsoft 365 za preduzeća – Administrator pomoć.

Moj Gmail, Yahoo!, (itd.) nalog je Microsoft nalog, ali ne funkcioniše

Nalozima kao što su outlook.com, hotmail.com, live.com ili msn.com nalogom upravlja Microsoft i stoga se već smatraju Microsoft nalozima. To znači da se sve promene koje izvršite na ovim nalozima automatski prenosi kroz sve Microsoft usluge kao što su XBox, Skype ili OneDrive..

Međutim, ako ste Microsoft nalog napravili pomoću postojećeg naloga e-pošte nezavisnog proizvođača, što znači da je to nalog kojim upravlja dobavljač e-pošte koji nije Microsoft, kao što su Gmail ili Yahoo!, sve promene koje izvršite na tim nalozima preko njihovih odgovarajućih dobavljača neće biti prenete korporaciji Microsoft.

Na primer, kada ste kreirali Microsoft nalog, koristili ste postojeći Gmail, Yahoo! nalogu. Kasnije ste ažurirali lozinku sa stranice sa postavkama usluge Gmail ili Yahoo! nalogu. Pošto ovim nalozima ne upravlja Microsoft, promene koje izvršite putem postavki dobavljača naloga ne proširuju se automatski na Microsoft nalog. To znači da lozinka Microsoft naloga koju ste kreirali pomoću Gmail ili Yahoo naloga ostaje ista lozinka koju ste prvobitno dodelili Microsoft nalogu nakon kreiranja.

Sve promene koje želite da izvršite na Microsoft nalogu pomoću e-pošte nezavisnih proizvođača kao što su Gmail ili Yahoo! mora da se obavi putem kontrolne table Microsoft naloga. Ovde možete da upravljate Microsoft nalogom i ažurirate svoje ime, fotografiju i bezbednosne postavke. To je takođe mesto gde možete da upravljate pretplatama i proizvodima kupljenim preko prodavnice Microsoft Store. Prijavite se na kontrolnu tablu Microsoft naloga account.microsoft.com.

Ako ste zaboravili lozinku za Microsoft nalog, pogledajte članak Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim uz Office.

Rešavanje problema sa nalozima 

Poruka obaveštava da Office nije povezan sa ovim nalogom

Za pomoć u vezi sa ovom porukom pogledajte članak Poruka o grešci „Ovo je pravo mesto za instaliranje i ponovno instaliranje sistema Office”.

Mogu li da promenim ime na svom nalogu?

Microsoft nalozi

Informacije o tome kako da promenite ime naloga potražite u članku Promena imena na Microsoft nalogu.

Da biste upravljali drugim aspektima Microsoft naloga, prijavite se na account.microsoft.com ili pogledajte pomoć za Microsoft nalog.

Poslovni ili školski nalozi

Za poslovne ili školske naloge, obratite se administratoru.

Ako ste administrator Microsoft 365 koji upravlja korisničkim nalozima e-pošte za osobe u organizaciji, pogledajte članak Korisnici i lozinke u usluzi Microsoft 365 za preduzeća – Administrator pomoć.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×