Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možda bi trebalo da prenesete Microsoft 365 Family, ličnu ili osnovnu pretplatu sa jednog Microsoft naloga na drugi iz različitih razloga. Možda želite da povučete postojeći Microsoft nalog i počnete da koristite novi ili da prolazite kroz životnu promenu i želite da neko drugi preuzme vlasništvo nad postojećom pretplatom.

Bez obzira na vaš razlog,nažalost, ne možete ručno da prenesete postojeću pretplatu na Microsoft 365 sa jednog Microsoft naloga na drugi.   Međutim, možete da isključite periodičnu naplatu za postojeću pretplatu, a zatim da kupite novu pretplatu pomoću drugog Microsoft naloga.

Određene radnje koje ćete izvršiti zavise od vaše situacije, ali to će podrazumevati isključivanje periodične naplate za postojeću pretplatu (kako vam više ne bi bilo naplaćeno) i kupovinu nove Microsoft 365 pretplate sa željenim Microsoft nalogom. Preporučujemo da pročitate sve dolenavedene informacije pre nego što započnete ovaj proces.

1. korak: Isključite periodičnu naplatu za postojeću Microsoft 365 pretplatu

Možete da isključite periodičnu naplatu za postojeću pretplatu kako se ona ne bi obnavljala na postojećem Microsoft nalogu.  I dalje ćete imati pristup usluzi Microsoft 365 do kraja perioda pretplate. Tačno koliko dugo zavisi od toga da li se pretplata plaća mesečno ili godišnje i gde se nalazite u ciklusu naplate u trenutku otkazivanja.

Dodatnu pomoć za otkazivanje potražite u članku Otkazivanje Microsoft 365 pretplate.

2. korak: Odlučite koje usluge želite da koristite pre nego što kupite novu pretplatu (ako je to prikladno)

Ako koristite neku od dolenavedenih usluga ili funkcija, možda ćete morati da preduzmete korake u zavisnosti od toga šta koristite i na koga može da utiče vaš planirani prenos pretplate. Na primer, ako imate Microsoft 365 Family pretplatu i delite je sa drugima, trebalo bi da razmotrite kupovinu iste pretplate na novom Microsoft nalogu kako biste mogli ponovo da delite pretplatu.  Ispod su neke usluge koje želite da proverite da biste videli da li ih koristite:

 • Porodična bezbednost: Microsoft 365 Family se automatski deli sa članovima porodične bezbednosti, pa ako ste to prethodno podesili, moraćete da se uverite da je novi Microsoft nalog "organizator" u vašoj porodičnoj grupi.  Kada se to potvrdi, svi članovi porodice trebalo bi da automatski dobiju pristup novoj Microsoft 365 Family koju kupujete na novom Microsoft nalogu.  

 • Dodatne informacije o kreiranju i upravljanju porodičnom grupom potražite u Microsoft Family Safety.

 • Deljenje pretplate (Microsoft 365 Family samo): Za pojedince sa kojima delite, a nisu deo porodične bezbednosti, obavezno ih obavestite da će primiti novi poziv za Microsoft 365 Family kada kupite pretplatu na novi Microsoft nalog. Odnosno, ako ne planirate da delite novu pretplatu sa ovim pojedincima, obavestite ih da će morati da kupe sopstvenu pretplatu ili da pronađu nekog drugog ko će deliti sa njima.

 • Pomoć oko deljenja potražite u članku Deljenje Microsoft 365 Family i Zaustavljanje deljenja Microsoft 365 Family.

 • OneDrive: Kada otkažete (ili ne obnovite pretplatu kada istekne), oneDrive pogodnost dodatnog skladišta u oblaku smanjuje se na podrazumevanu veličinu od 5 GB.  Ako ste koristili više od 5 GB postojećih datoteka i fotografija, nećete moći da dodate nove datoteke u skladište u oblaku, a outlook.com nalog e-pošte možda neće moći da šalje ili prima e-poštu. Dodatne informacije o tome kako da prekoračite kvotu skladištenja u oblaku potražite u ovom članku – Šta to znači kada je OneDrive nalog zamrznut?

 • Ako želite da premestite ove datoteke iz skladišta u oblaku za stari nalog na novi nalog, možete da delite datoteke i fascikle sa novim nalogom pomoću informacija u 4 . koraku ispod.

 • Outlook.com: E-poruke i kontakte na Outlook.com nalogu koji želite da sačuvate ili prenesete potražite u članku Izvoz poštanskog sandučeta i brisanje istorije Outlook.com.

 • Da biste izvezli poruke iz verzije programa Outlook za računare, pratite korake iz članka Izvoz ili pravljenje rezervne kopije e-pošte, kontakata i kalendara u Outlook .pst datoteku.

3. korak: Podešavanje nove Microsoft 365 pretplate pomoću Microsoft naloga koji želite

Ovaj korak uključuje kupovinu nove Microsoft 365 pretplate na Microsoft nalog na koji želite da pređete. To može biti druga osoba ili vi:

 • Druga osoba: Ako je vaš plan da neko drugi preuzme vlasništvo nad pretplatom, na primer član porodice ili prijatelj, uverite se da ta osoba ima sopstvenu Microsoft 365 pretplatu i da je aktivirana pomoću njihovog Microsoft naloga.

 • Važno: Ako osoba kojoj želite da prenesete pretplatu još nije kupila, a trenutno deli vašu pretplatu (na primer, ta osoba je član vaše Microsoft porodice), obavezno prestanite da je delite sa njima pre nego što aktiviraju novu pretplatu.

 • Sami: Jednostavno se prijavite na novi Microsoft nalog sa kojima želite da se pretplata povezuje i dovršite kupovinu i aktivirajte Microsoft 365 pomoću ovog novog Microsoft naloga.

 • Kupite Microsoft 365

4. korak Premestite datoteke i fascikle sa starog OneDrive naloga skladišta u oblaku na novi nalog (ako je to prikladno)

Ako na drugom Microsoft nalogu imate datoteke i fascikle koje želite da premestite u skladište u oblaku na novom nalogu, pratite dolenavedene korake.

 1. Pratite korake iz ovog članka – Deljenje datoteka i fascikli u usluzi OneDrive.

 2. Kada se datoteke dele, pratite ovaj članak da biste dodali ove deljene fascikle u novo skladište u oblaku – Dodajte i sinhronizujte deljene fascikle u usluzi OneDrive.

5. korak. Zatvorite stari Microsoft nalog (ako je to prikladno)

Ovaj poslednji korak možda neće biti neophodan. Međutim, ako takođe želite da zatvorite Microsoft nalog, možda će biti dodatnih koraka koje treba preduzeti jer je vaš nalog možda povezan sa više od samo Microsoft 365. Na primer, da li koristite ovaj nalog i za Xbox, Skype ili druge Microsoft usluge?

Pre nego što trajno zatvorite ovaj nalog, pogledajte članak Kako da zatvorite Microsoft nalog da biste videli listu drugih stvari koje treba da preduzmete.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×