Schimbarea permisiunilor pentru un blocnotes pe OneDrive

Se aplică la
OneNote pentru Microsoft 365 OneNote 2024 OneNote 2021 OneNote 2016

Dacă aveți un blocnotes partajat în OneDrive, puteți modifica permisiunile pentru persoanele care îl pot vizualiza sau edita.

  1. Găsiți blocnotesul pe care doriți să-l gestionați în folderele dvs. OneDrive. Faceți clic dreapta pe blocnotes pentru a deschide meniul contextual.

  2. Selectați Partajare din meniu. În fereastra care apare pentru setările de partajare, faceți clic pe Gestionați accesul pentru a vedea cu cine este partajat blocnotesul. 

  3. Puteți modifica permisiunile pentru People sau linkurile dvs.

    1. Pentru People: Faceți clic pe numele persoanei ale cărei permisiuni doriți să le modificați și alegeți o opțiune.
    2. Pentru linkuri: Selectați pictograma roată dințată de lângă linkul pentru care doriți să modificați permisiunile și alegeți o opțiune.

Alegeți Poate edita dacă doriți să poată aduce modificări blocnotesului sau Poate vizualiza dacă doriți să-l poată doar deschide.

Puteți modifica permisiunile și controla cine poate vedea și edita blocnotesul dvs.

Notă

Dacă alegeți Eliminare utilizator, acea persoană nu va avea deloc acces la blocnotes. Dacă nu este listat nimeni în această secțiune, motivul este faptul că nu partajați blocnotesul cu nimeni.

Dacă ați partajat un blocnotes folosind un link, puteți întrerupe funcționarea linkului, pentru ca alte persoane să nu poată vizualiza sau edita blocnotesul dvs. După ce dezactivați linkul, persoanele care fac clic pe el vor primi un mesaj care le spune că este posibil ca linkul să fi fost șters, să fi expirat sau ca ei să nu aibă permisiunea de a-l vizualiza.

  1. Selectați Partajare din colțul din dreapta sus al ferestrei, apoi Gestionați accesul.

  2. Alegeți să modificați permisiunile pentru linkurile dvs.

  3. Selectați pictograma coș de gunoi și eliminați linkul.

    Notă

    Dacă vedeți un buton Creați și partajați un link nou și niciun link, nu ați creat un link la blocnotes sau l-ați dezactivat deja.

Modificarea permisiunilor este, de obicei, singurul lucru necesar pentru a controla accesul la blocnotesurile dvs., dar, dacă doriți, puteți șterge definitiv un blocnotes din OneDrive. Dacă doriți să vă partajați notele fără a oferi altor persoane acces la blocnotesuri, puteți să exportați notele ca PDF sau să trimiteți o pagină prin e-mail.