Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft odredi prioritet bezbednosti naloga i radi na sprečavanju ljudi da se prijavju bez vaše dozvole. Kada primetimo pokušaj prijavljivanje sa nove lokacije ili uređaja, štitimo nalog tako što vam šaljemo e-poruku i SMS obaveštenje. Ako se broj telefona ili e-pošta promeni, važno je da brzo ažurirate informacije o bezbednosnim kontaktima na stranici Osnove bezbednosti kako bismo mogli da radimo sa vama kako bismo održali bezbednost i aktivnim nalog.

Ako se prijavite na nalog tokom putovanja ili ako instalirate novu aplikaciju koja se prijavava sa vašim nalogom, možete dobiti obaveštenje. Potrebno je samo da obezbedite bezbednosni kôd da bismo znali da ste to vi i da je vaš nalog bezbedan.

Da biste saznali šta možete da uradite u vezi sa neobičnim aktivnostima, izaberite jedan od sledećih naslova. Otvoriće se da bi se prikazalo više informacija.

Ako je bilo neuobičajenog pokušaja prijavljivanje u vaš nalog, dobijate e-poruku ili tekstualnu poruku. Poslaćemo poruku na sve alternativne metode kontakta. Da bismo zaštitili vaš nalog, potrebno je da obezbedite bezbednosni kôd od jednog od ovih kontakata. Ovaj korak sprečava osobe koje ne želite da se prijavite i na taj način nam saoseća da li ste se samo prijavili sa neobične lokacije ili uređaja. 

Ako niste sigurni za izvor e-poruke, proverite pošiljaoca. Znaćete da je legitimno ako je od tima Microsoft naloga na nalogusecurity-noreply@accountprotection.microsoft.com.

Možda smo blokirali prijavljivanje ako koristite novi uređaj, ako ste instalirali novu aplikaciju ili ako putujete ili na bilo kojoj novoj lokaciji. Ova bezbednosna mera održava vaš nalog bezbednim u slučaju da neko drugi dobije informacije o vašem nalogu i pokuša da se prijavi kao vi. Da biste otključali nalog, pratite uputstva na ekranu za prijavljivanje i izaberite gde možemo da vam pošaljemo bezbednosni kôd. Kada primite kôd, unesite ga da biste pristupili nalogu.

Napomene: 

 • Ako putujete i ne možete da pristupite e-pošti ili telefonu koje ste povezali sa nalogom, postoje neke druge opcije:

 • Ako ove opcije nisu dostupne, moći ćete ponovo da se prijavite na svoj nalog kada se prijavite sa pouzdanog uređaja ili sa uobičajene lokacije.

 • Ako ste vezli uređaj na koji ste obično prijavili i postavili ga kao pouzdani uređaj,možete da se prijavite sa tog uređaja i vratite se na nalog.

 • Ako ste telefon ostavili kod kuće i znate ko ima pristup, možete zatražiti od njega da vam kaže bezbednosni kôd koji je poslat na uređaj.

Ako ste primili e-poruku ili tekst koji vas obaveštava o neuobičajenom pokušaju prijavljivanje na svoj nalog, ali niste u poslednje vreme uradili ništa drugačije sa svojim nalogom, pratite ove korake da biste pregledali bezbednost naloga: 

 1. Prijavite se na stranicu Osnove bezbednosti za Microsoft nalog.

 2. Izaberite stavku Pregledaj aktivnost da biste proverili da li ima neobičnih pokušaja prijavljivanje na stranici Nedavna aktivnost. Ako vidite aktivnost naloga za koju ste sigurni da nije vaš, javite nam i možemo da vam pomognemo da obezbedimo vaš nalog – ako je u odeljku Neobična aktivnost, možete da razvijete aktivnost i izaberete Ovo nisam ja. Ako je u odeljku Nedavna aktivnost, možete da razvijete aktivnost i izaberete stavku Obezbedite nalog.

 3. Ako mislite da je neko drugi pristupio vašem nalogu, vratite se na stranicu Osnove bezbednosti i izaberite stavku Promeni lozinku. Kreirajte jaku lozinku koju možete zapamtiti i ne delite je ni sa kim drugim.

Ako ste pokušali da se prijavite na nalog, ali ne možete, neko vam je možda promenio lozinku. Pratite ove korake da biste se vratili na nalog:

 1. Pokušajte da poništite lozinku sa uputstvima navedenim u članku Kada ne možete da se prijavite na Svoj Microsoft nalog. Počev od ovog koraka štedi dodatni napor ako ste slučajno prijavljeni sa drugim nalogom nego što je bilo obaveštenje.

 2. Ako to ne uspe, pokušajte ponovo da se prijavite na nalog. Izaberite Zaboravio/a sam lozinku na stranici za prijavljivanje, a zatim izaberite stavku Mislim da neko drugi koristi moj Microsoft nalog. Pratite uputstva da biste oporavili nalog.

Napomene: 

 • Ako imate problema sa prijavljivanjem na Windows ili Microsoft nalog, više informacija potražite u članku Kada ne možete da se prijavite na Microsoft nalog. 

 • Ako tražite više informacija o tome kako da poboljšate bezbednost microsoft naloga, pročitajte članak Kako da vaš Microsoft nalog ostane bezbedan i bezbedan.

 • Ako ste dobili neuobičajeno obaveštenje o aktivnostima prilikom slanja e-pošte u programu Outlook, više informacija potražite u članku Deblokiranje Outlook.com naloga.

Srodne teme

Mislim da je moj nalog ugrožen

Korišćenje aplikacije Microsoft Authenticator za bezbedno prijavljivanje bez lozinke

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×